Boekenplank:
Kies

Boeken van Alison Baird

Meer over Alison Baird

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1963

Geboorteland: Canada

Website: Alison Baird


De Willowmere Kronieken / The Willowmere Chronicles

  1. De heksen van Willowmere - The witches of Willowmere
  2. Aanval op Willowmere - The warding of Willowmere
  3. Het lot van Willowmere - The wyrd of Willowmere
De Willowmere Kronieken / The Willowmere Chronicles

gedetailleerd overzicht

De Willowmere Kronieken / The Willowmere ChroniclesDe heksen van Willowmere
Nadat haar moeder spoorloos is verdwenen heeft de zestienjarige Claire Norton last van vreemde visioenen en nachtmerries. Ze is eenzaam: haar vader is zelden thuis en op school is ze een buitenbeentje.

Dan komt ze als bij toeval dr. Myra Moore tegen, die een intrigerend oud landhuis bewoont: Willowmere. Myra begint haar te onderwijzen in de leer van de wicca en langzaam komt Claire erachter dat ze over magische krachten beschikt.

Maar er is weinig tijd om te leren, want ze ontdekt dat het stadje bedreigd wordt door zwarte heksen van de Duistere Cirkel. Myra lijkt er meer van te weten - net als Claires verdwenen moeder...
Schrijver: Alison Baird
Oorspronkelijke titel: The witches of Willowmere
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022544976
Uitgever: Uitgeverij M
Aanval op Willowmere
Claire Norton ontdekt dat ze de reïncarnatie is van een zeventiende-eeuwse edelvrouw genaamd Alice Ramsay, die veroordeeld werd wegens hekserij.

En hoewel dit de vreemde visioenen verklaart die ze de laatste tijd kreeg, weet ze nog steeds niet wat ze met die visioenen moet doen - of hoe ze deze kan gebruiken in haar strijd tegen de duistere krachten die Willowmere bedreigen.

Samen met Leo, een millennia-oude geest in het lichaam van een uil, bindt ze opnieuw de strijd aan tegen de heksen van de Duistere Cirkel...
Schrijver: Alison Baird
Oorspronkelijke titel: The warding of Willowmere
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022544983
Uitgever: Uitgeverij M
Het lot van Willowmere
De zestienjarige Claire Norton begint een beetje te wennen aan haar bestaan als heks. Ze weet inmiddels dat haar moeder jaren geleden haar gezin heeft verlaten om hen te beschermen tegen de Duistere Cirkel, maar heeft haar sindsdien nooit meer gezien.

Ondertussen is de sinistere Nicholas van Buren verzwakt geraakt door zijn eigen zwarte magie, maar de duistere leider is desondanks vastbesloten alle macht naar zich toe te trekken.
Schrijver: Alison Baird
Oorspronkelijke titel: The wyrd of Willowmere
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022547397
Uitgever: Mynx