Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Kristín Marja Baldursdóttir

Boeken van Kristín Marja Baldursdóttir

Meer over Kristín Marja Baldursdóttir

Genre: Roman

Geboren: 1949

Geboorteland: IJsland


Overzicht

  • De lach van de meeuw - Mávahlátur
  • Hart van vuur en ijs - Óreiða á striga
  • Mistsluier - Karitas án titils

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe lach van de meeuw
Na de dood van haar Amerikaanse echtgenoot keert Freyja terug naar haar familie. Natuurlijk krijgt ze een warm onthaal in het kleine huisje waar haar pleegmoeder, haar tante, haar zussen en haar nichtje Agga wonen. Haar pleegvader, een robuuste zeeman, is bijna nooit thuis, zodat de woning het domein is van sterke vrouwen.

Freyja is mondain gekleed, heeft rood gestifte lippen en het figuur van een Coca-Cola-flesje. En ze zorgt ervoor dat het gezapige, evenwichtige leven in het IJslandse vissersdorpje grondig wordt verstoord. Alle mannen in het vissersdorp lijken wel verliefd te worden op de femme fatale, en dus zijn alle vrouwen jaloers op haar.

En natuurlijk laat Freyja haar oog vallen op de machtigste man van het dorp. Er vallen zelfs doden, maar de omstandigheden daaromheen worden volkomen afgeschermd door de vrouwen, die Freyja eensgezind trouw blijven.
Schrijver: Kristín Marja Baldursdóttir
Oorspronkelijke titel: Mávahlátur
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789056721237
Uitgever: Signatuur
Hart van vuur en ijs
Hart van vuur en ijs is het aangrijpende levensverhaal van de getalenteerde kunstenares Karitas Jónsdóttir, en speelt zich af in IJsland, Parijs en Rome. Kristín Marja Baldursdóttir tekent op een uitzonderlijke mooie manier haar leven en de offers die deze kunstenares moet brengen om haar kunst te kunnen uitoefenen. Memorabele karakters maken hun opwachting in deze emotionele roman, die geen lezer onberoerd zal laten.
Schrijver: Kristín Marja Baldursdóttir
Oorspronkelijke titel: Óreiða á striga
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789021438726
Uitgever: Q
Mistsluier
IJsland, 1915. Na een barre tocht komt een weduwe met zes kinderen aan in Akureyri. Hier zal het leven anders zijn dan in Reykjavík. Hier zullen alle kinderen een opleiding krijgen en zal armoede voorgoed tot het verleden behoren. De werkelijkheid is anders...

In Akureyri is het verschrikkelijk koud en moet er vooral hard worden gewerkt. Maar Karitas, de jongste dochter, droomt ervan kunstenares te worden. Ze is dolgelukkig als ze wordt toegelaten tot de kunstacademie in Kopenhagen.

Maar wat komt er van haar dromen terecht als ze eenmaal is teruggekeerd naar IJsland, als ze verliefd wordt, kinderen krijgt en de strijd om het bestaan opnieuw al haar aandacht opeist?
Schrijver: Kristín Marja Baldursdóttir
Oorspronkelijke titel: Karitas án titils
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044981261
Uitgever: Signatuur