Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Barak

Meer over Michael Barak

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Michael Bar-Zohar, Michael Hastings

Geboren: 1938

Geboorteland: Bulgarije


Overzicht

  • Aanslag in het kwadraat - Double cross
  • Complot van de angst - The phantom conspiracy
  • De nazi-code - The enigma

Dubbel uitgegeven titels

  • De nazi-code gebroken - zie De nazi-code
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAanslag in het kwadraat
Jeremiah Peled is hoofd van de Mossad, de Israëlische veiligheidsdienst als, in 1972, tijdens de Olympische Spelen in München een aantal joodse topsporters wordt gegijzeld en vervolgens vermoord. De verantwoordelijkheid voor deze laffe aanslag wordt opgeëist door de PLO, het Palestijnse Bevrijdingsfront. Vanaf dat moment jaagt Peled onafgebroken op de man die deze terreurdaad op zijn geweten heeft.

Alfred Müller is de enige zoon van een atoomgeleerde en een nazivrouw, die in de Tweede Wereldoorlog bewaakster in een concentratiekamp was. De haat en de minachting die zij tegenover joden koestert werd Alfred met de paplepel ingegoten. Tot zijn grote ontsteltenis verneemt Müller dat zijn enige vriend Salameh door de Mossad is vermoord.

Ziedend van woede en zinnend op wraak vliegt hij naar Beiroet om de leider van de PLO, Yasser Arafat, te confronteren met een duivels plan, dat tot doel heeft voorgoed met de joden af te rekenen. Om dit plan uit te kunnen voeren is echter de hulp van één jood onontbeerlijk...
Schrijver: Michael Barak
Oorspronkelijke titel: Double cross
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789065130952
Uitgever: Publiboek
Complot van de angst
De Amerikaanse schrijver en historicus Clint Craig heeft al jarenlang geen behoorlijk boek meer geschreven. In Frankfurt komt hij zijn uitgever tegen, die hem op het spoor brengt van één van de meest sensationele misdrijven van de twintigste eeuw.

Vijfendertig jaar geleden beroofden Goering en zijn trawanten Europa van haar mooiste en meest waardevolle kunstschatten en verborgen deze op geheime plaatsen verspreid over het gehele continent. De historici zijn van mening dat Goering en zijn naaste medewerkers, toen de nederlaag van het Duitse leger een feit was, zelfmoord pleegden. Craig ontdekt dat de geschiedkundigen zich wel eens kunnen hebben vergist en dat Goering in werkelijkheid is vermoord.

In Washington kondigt presidentskandidaat Jim Jefferson aan harde maatregelen te zullen nemen tegen de voortdurende prijsverhogingen en chantage door olieproducerende landen en zelfs geweld niet te schuwen als het erom gaat Amerika's energievoorziening veilig te stellen. In Geneve besluiten de ministers van de OPEC-landen de voor hen zo gevaarlijke Jefferson te beletten president te worden en hem zonodig uit de weg te ruimen.

Ieder onderzoek brengt Craig dichterbij de ontknoping en iedere dag groeit zijn verdenking dat Jim Jefferson, de vader van de vrouw die hij liefheeft, een zwarte bladzijde uit zijn verleden zorgvuldig verborgen houdt. Ondanks de aanslagen die er op zijn leven worden gepleegd rust Craig niet voor hij de onthutsende waarheid volledig aan het licht heeft gebracht.
Schrijver: Michael Barak
Oorspronkelijke titel: The phantom conspiracy
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789065130655
Uitgever: Publiboek
De nazi-code
Van de Britse inlichtingendienst krijgt Francis de Belvoir, bijgenaamd 'de Baron' de schier onuitvoerbare opdracht Duitslands kostbaarste en dierbaarste geheim, de Enigma-codemachine, te stelen en naar Engeland te brengen. Het bezit van deze machine, waarmee de Duitsers al hun geheime boodschappen coderen, is voor de Geallieerden van vitaal belang.

Gebruikmakend van een netwerk van Parijse hoeren, oplichters en vervalsers treft de Baron voorbereidingen voor zijn levensgevaarlijke onderneming. De beeldschone Michèle Levine wordt door hem gedwongen voor hem te spioneren. Zij is een joods meisje, wier familieleden door de Nazi's zijn vermoord.

Michèle wordt betrokken bij en tevens inzet van het persoonlijke duel in scherpzinnigheid, bekwaamheid en moed tussen de Baron en zijn intelligente tegenstander, de Duitse kolonel Von Beck. Hun beider liefde voor het jonge joodse meisje maakt hen tot verbeten en genadeloze vijanden.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Enigma - 1983
Regisseur: Jeannot Szwarc
Cast: Martin Sheen, Sam Neill, Brigitte Fossey, e.a.
Schrijver: Michael Barak
Oorspronkelijke titel: The enigma
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789062131457
Uitgever: Publiboek

Dubbel uitgegeven titelsDe nazi-code gebroken

Zie voor de beschrijving van dit boek: De nazi-code.

Schrijver: Michael Barak
Oorspronkelijke titel: zie De nazi-code
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789034902115
Uitgever: K-Tel