Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Catherine Bardon

Boeken van Catherine Bardon

Catherine Bardon heeft een passie voor reizen en vreemde culturen en reist al meer dan 20 jaar de wereld rond in opdracht van uitgevers van toeristische gidsen en fotoboeken zoals Michelin, Le Petit Futé, Natural Guide. Ze woonde vele jaren in de Dominicaanse Republiek en publiceerde enkele non-fictietitels over dat land.

Meer over Catherine Bardon

Genre: Roman

Geboorteland: Frankrijk


De Familie Rosenheck / Les Déracinés

  1. De ontwortelden - Les Déracinés
  2. De Amerikaanse - L'Américaine
De Familie Rosenheck / Les Déracinés

gedetailleerd overzicht

De Familie Rosenheck / Les DéracinésDe ontwortelden

De ontwortelden is het niet eerder vertelde verhaal van een kleine groep ontheemden, die een Joodse kolonie sticht in de Dominicaanse Republiek...

Het is 1931 en in Wenen ontmoet de joodse journalist Wilhelm de liefde van zijn leven, Almah. Ze trouwen, maar hun huwelijksgeluk wordt al snel overschaduwd door het opkomende antisemitisme.

Maar er is een manier om hieraan te ontsnappen: met een visum naar de Dominicaanse Republiek, in ruil voor gratis arbeid. In de tropische jungle, ver van hun comfortabele intellectuele leven in Oostenrijk, moeten Wilhelm en Almah proberen opnieuw te wortelen.

Schrijver: Catherine Bardon
Oorspronkelijke titel: Les Déracinés
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789023961291
Ebook: 9789023961307
Uitgever: Mozaïek
De Amerikaanse

De jonge Ruth verlaat in 1960 haar geboortegrond in de Domincaanse Republiek om in New York te studeren. Ze geniet van de wereld die voor haar opengaat, maar tegelijkertijd voelt ze zich steeds meer verwijderd van haar wortels en verliest ze grip op haar eigen identiteit.

Wie is ze echt? Een Amerikaanse student, een Dominicaanse of een Europeaan met Oostenrijks-Joodse ouders? Zal ze het antwoord vinden in Israël?

Schrijver: Catherine Bardon
Oorspronkelijke titel: L'Américaine
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789023961642
Ebook: 9789023961659
Uitgever: Mozaïek