Boekenplank:
Kies
 • Home
 • B
 • Jennifer Lynn Barnes

Boeken van Jennifer Lynn Barnes

Jennifer Lynn Barnes studeerde psychologie, psychiatrie en cognitieve wetenschap aan de universiteiten van Cambridge en Yale. Haar eerste boek werd gepubliceerd toen ze pas 19 jaar was. Barnes is universitair docent aan de Universiteit van Oklahoma, waar ze een dubbele aanstelling heeft in psychologie en professioneel schrijven.

Meer over Jennifer Lynn Barnes

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1984

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jennifer Lynn Barnes


Overzicht

 • Goud - Golden
 • Tattoo - Tattoo

Fixer

 1. De fixer - The fixer
 2. Hoogverraad - The long game

Het Hawthorne Mysterie / The Inheritance Games

 1. De erfenis - The inheritance games
 2. De verloren erfgenaam - The Hawthorne legacy
 3. De laatste zet - The final gambit
 4. De Hawthorne broers - The Brothers Hawthorne
 5. Het ultieme spel - The grandest game

gedetailleerd overzicht

OverzichtGoud

Wat is erger: kwaadaardige klasgenoten of duistere krachten?

Als Lissy James met haar ouders en haar zusje van Californië naar het verre Oklahoma verhuist, is ze niet erg gelukkig. Ze moet haar vertrouwde omgeving opgeven en komt op een school waar een genadeloze hiërarchie heerst tussen een paar populaire leerlingen en de anderen, de ‘non’s’.

Lissy slaagt erin om binnen de kortste keren bij die laatste categorie te horen. En behalve dat is er nog een groot probleem: haar vermogen om aura’s te zien, wordt steeds lastiger om te verbergen. Het kost Lissy heel wat moeite en doorzettingsvermogen om niet kopje onder te gaan.

Schrijver: Jennifer Lynn Barnes
Oorspronkelijke titel: Golden
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044320367
Uitgever: The House of Books
Tattoo

Vier vriendinnen. Vier tattoos. Een eeuwenoud gevaar...

Bailey Morgan is niet bepaald een waaghals. Toch neemt ze samen met haar drie beste vriendinnen een tijdelijke tattoo om de blits te maken op het schoolfeest. Maar dan gebeurt er iets waanzinnigs: de meiden hebben via hun tatoeage ieder een magische gave gekregen!

Veel tijd om daaraan te wennen krijgen ze niet, want iemand in hun omgeving blijkt duistere plannen te smeden. De vriendinnen zullen hun nieuw verworven krachten hard nodig hebben om dit kwaad te bestrijden.

Schrijver: Jennifer Lynn Barnes
Oorspronkelijke titel: Tattoo
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044322903
Uitgever: The House of Books

FixerDe fixer

Elk probleem kan opgelost worden...

De zestienjarige Tess woont bij haar opa op een ranch in Montana. Als haar opa begint te dementeren, neemt haar grote zus Ivy - die ze al drie jaar niet heeft gezien - Tess mee naar Washington. Ivy begeeft zich in het hart van de politieke society en is een fixer - ze lost andermans problemen op door clever thinking, connecties en als het moet zelfs chantage.

Opeens wordt Tess een wereld van politiek, macht, rijkdom, driehoeksverhoudingen en familiegeheimen in geslingerd, en woont ze bij een zus die ze amper kent en vooral niet vertrouwt. Erger nog, wanneer Tess een wanhopig klasgenootje te hulp schiet, raakt ze zelf onbedoeld verstrikt in de fixerbusiness. Voor ze het weet vragen allerlei mensen haar om hulp. Totdat het uit de hand loopt en Tess in een complot wordt gezogen dat van haar high school tot midden in de Oval Office leidt.

Schrijver: Jennifer Lynn Barnes
Oorspronkelijke titel: The fixer
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789000344833
Ebook: 9789000344840
Uitgever: Van Goor
Hoogverraad

Tess is het zusje van Washingtons bekendste fixer, dus fiksen zit haar in het bloed. Als ze wordt gevraagd om voor een klasgenoot campagne te voeren voor de leerlingenraad, doet ze dat. Maar wanneer de kandidaten de kinderen van politici zijn, kunnen zelfs verkiezingen op een middelbare school levensvernietigende geheimen met zich meebrengen.

Ondertussen werkt Tess’ voogd aan een onmogelijke taak. Door een terroristische aanslag wordt het onzeker wie er nog te vertrouwen is in Capitol Hill - en wie niet. Tess weet als geen ander dat macht een betaalmiddel is in D.C., maar ze staat op het punt uit eerste hand te ontdekken dat je voor macht altijd een prijs moet betalen.

Schrijver: Jennifer Lynn Barnes
Oorspronkelijke titel: The long game
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789000355822
Ebook: 9789000350117
Uitgever: Van Goor

Het Hawthorne Mysterie / The Inheritance GamesDe erfenis

‘Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.’

De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft... en niemand weet waarom.

Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie - inclusief vier knappe kleinzoons - die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Schrijver: Jennifer Lynn Barnes
Oorspronkelijke titel: The inheritance games
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789463491723
Ebook: 9789463490917
Uitgever: Blossom Books
De verloren erfgenaam

'Waarom zou een Texaanse miljardair met meerdere privéchefs tot zijn beschikking gaan eten in een goedkoop café in een plaatsje in Connecticut waarvan niemand ooit gehoord heeft? Wat als hij daarheen ging om Toby te zoeken en jóú vond?'

Het mysterie rondom de familie Hawthorne is in De erfenis nog niet opgelost. Sterker nog, het is juist groter geworden. Avery en Jameson hebben ontdekt dat het absoluut geen toeval is dat Tobias Hawthorne haar zijn vermogen heeft nagelaten. Hij houdt Avery al jaren in de gaten. Maar waarom? Hoopt hij dat ze zijn versplinterde familie weer bij elkaar zou kunnen brengen, of zit er meer achter?

Avery is vastbesloten om antwoorden te vinden, maar dat is niet makkelijk met Jameson en Grayson in de buurt. Bovendien zijn er nog steeds mensen die haar het liefst zien verdwijnen...

Schrijver: Jennifer Lynn Barnes
Oorspronkelijke titel: The Hawthorne legacy
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463492775
Uitgever: Blossom Books
De laatste zet

'Haar barnsteenkleurige haar wapperde in de milde bries, Zelfs van achteren, zelfs in een versleten, vieze witte jurk, leek dit meisje te stralen.'

Het is nog maar een kwestie van weken voor de miljarden van Tobias Hawthorne officieel van Avery Grambs zullen zijn: haar jaar in Hawthorne House is bijna voorbij. De beveiliging staat op scherp, paparazzi liggen in de struiken en haar advocaat bestookt haar met financiële plannen. Maar Avery laat zich liever afleiden door de Hawthorne-broers, die ze inmiddels niet meer kan wegdenken uit haar leven. Zij kent hun geheimen en de broers die van haar.

Alles kan echter in een klap veranderen wanneer Avery een onverwachte bezoeker binnenlaat. Het meisje vraagt om hulp, maar is ze te vertrouwen? Haar komst maakt in elk geval veel los in Hawthorne House. Algauw wordt duidelijk dat er nog een laatste puzzel moet worden opgelost: een gevaarlijk spel tegen een onbekende, machtige speler. En er kan er maar één de winnaar zijn.

Schrijver: Jennifer Lynn Barnes
Oorspronkelijke titel: The final gambit
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789463493666
Ebook: 9789463493796
Uitgever: Blossom Books
De Hawthorne broers

Niets past beter bij een Hawthorne dan winnen...

Grayson Hawthorne zou in de voetsporen van zijn schatrijke grootvader treden; het fortuin laten groeien en zijn familie beschermen. Daar bestond geen twijfel over. Inmiddels is de grote Tobias Hawthorne dood en zijn familie onterfd, maar sommige van zijn lessen zijn Grayson bijgebleven. Wanneer zijn halfzussen dreigen te ontdekken wat er met hun vader is gebeurd, doet hij wat hij het beste kan: zorgen dat de zaak wordt opgelost - efficiënt, effectief, genadeloos. En zonder dat gevoelens en emoties hem in de weg staan.

Jameson Hawthorne is een gokker, een sensatiezoeker, een spelletjesspeler. Als zijn mysterieuze vader opduikt en hem om een gunst vraagt, kan Jameson de uitdaging dan ook niet weerstaan. Om te slagen moet hij infiltreren in de meest exclusieve ondergrondse club van Londen, waar aristocraten, politici en buitengewoon rijke mensen gokken om geld en geheimen. Daar moet hij een onmogelijk spel met een torenhoge inzet winnen. Gelukkig leeft Jameson Hawthorne voor het onmogelijke.

Beiden verwikkeld in hun eigen strijd, moeten Grayson en Jameson - met hulp van hun broers en Avery - besluiten wie ze willen zijn en wat ze bereid zijn op te geven om te winnen.

Schrijver: Jennifer Lynn Barnes
Oorspronkelijke titel: The Brothers Hawthorne
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789463495110
Ebook: 9789463494670
Uitgever: Blossom Books
Het ultieme spel

Er is maar één winnaar...

Welkom bij het Ultieme Spel, een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door miljardair Avery Grambs en de vier beruchte Hawthorne-broers. Het spel is ontworpen om iedereen een eerlijke kans te geven op roem en rijkdom, en dit jaar geven zeven gouden tickets toegang. Er wordt gespeeld om miljoenen, dus de kandidaten zullen alles doen om te winnen.

Sommige spelers doen mee voor die geldprijs, andere voor macht. Weer anderen hebben zo hun eigen redenen. En ieder van hen heeft geheimen. Te midden van alles staat Grayson Hawthorne, die een onmisbare rol speelt in het spel van dit jaar. Maar als de spanning oploopt en de uitdagingen de kandidaten tot het uiterste drijven - fysiek, mentaal en emotioneel - wordt algauw duidelijk dat niet iedereen volgens de regels speelt.

Schrijver: Jennifer Lynn Barnes
Oorspronkelijke titel: The grandest game
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789463495417
Uitgever: Blossom Books