Boekenplank:
Kies

Boeken van Amanda Barratt

Meer over Amanda Barratt

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Amanda Barratt


Overzicht

  • De apotheek in het getto - Within these walls of sorrow
  • De Witte Roos - The White Rose resists
  • Dietrich, mijn liefste - My dearest Dietrich

Anthologieën

  • Onverwachte ontmoetingen - Far as the curse is found

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe apotheek in het getto

Terwijl om haar heen de gettomuren oprijzen, stelt een jonge Poolse weduwe haar leven in de waagschaal om Joodse families te helpen...

Krakau, 1940. Zosia Lewandowska kent de wrede realiteit van de oorlog maar al te goed. Binnen enkele weken na de Duitse inval in Polen verliest ze de man van wie ze hield. Terwijl de gettomuren oprijzen, sluit Zosia zich aan bij een Poolse apotheker die zijn leven riskeert om Joodse families te redden.

De zorgeloze jeugd van Hania Silverman wordt aan diggelen geslagen als haar familie het getto wordt ingedreven. Ze worstelt om te overleven in een ommuurde wereld van wanhoop waar de bevolking wordt uitgedund door deportatie.

Dan komt Hania Zosia, haar vroegere buurvrouw tegen in de apotheek. Hun levens raken met elkaar verweven door het verdriet en de angst die hen door de oorlog worden aangedaan. Op een dag worden ze gedwongen een wanhopige keuze te maken, een keuze die hen onverbiddelijk met elkaar zal verbinden, zelfs als ze uit elkaar worden gerukt...

Schrijver: Amanda Barratt
Oorspronkelijke titel: Within these walls of sorrow
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789029736107
Ebook: 9789029736114
Uitgever: Kok
De Witte Roos

Het waargebeurde verhaal van de groep studenten die in het verzet kwam tegen het naziregime...

München, 1942. Sophie Scholl laat zich aanvankelijk meevoeren in de droom van een nieuw Duitsland, totdat ze de waarheid achter Hitlers daden begint in te zien. Samen met een aantal andere studenten begint ze de verzetsgroep Die Weisse Rose.

Annalise Brandt is de dochter van een SS-officier die naar München is gekomen om kunst te studeren. Ze is opgevoed met het idee dat Adolf Hitler de door God uitverkoren leider van Duitsland is. Maar hoe beter ze Sophie en haar vrienden leert kennen, hoe meer ze de nazipropaganda in twijfel begint te trekken. Het is het begin van een dubbelleven: overdag studeren, 's nachts antinazipamfletten verspreiden.

Alles verandert wanneer de Gestapo hen op het spoor komt, en alle leden van de groep de consequenties van hun ontrouw aan het regime onder ogen moeten zien.

Schrijver: Amanda Barratt
Oorspronkelijke titel: The White Rose resists
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029730891
Ebook: 9789029730907
Uitgever: Kok
Dietrich, mijn liefste

Het verhaal van Bonhoeffers onmogelijke liefde...

In 1942 ontmoet Dietrich Bonhoeffer haar: Maria von Wedemeyer, de kleindochter van een goede vriendin. Hij heeft haar zien opgroeien, maar nu is ze opeens veranderd in een aantrekkelijke en gevatte jonge vrouw.

Wat Dietrich en Maria allebei niet verwachten, gebeurt toch: er bloeit tussen hen een hartstochtelijke liefde op. Een liefde die door de oorlog geen toekomst heeft, die een groot risico in zich draagt, maar die desondanks niet is tegen te houden.

In Dietrich, mijn liefste beschrijft Amanda Barratt hun meeslepende, waargebeurd liefdesverhaal, gebaseerd op gedetailleerde research.

Schrijver: Amanda Barratt
Oorspronkelijke titel: My dearest Dietrich
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029729260
Ebook: 9789029729277
Uitgever: Kok

AnthologieënOnverwachte ontmoetingen

Onverwachte ontmoetingen bevat:

  1. In ander licht - Hopes and fears - Amanda Wen
  2. Stromen van zegen - Far as the curse is found - Amanda Barratt
  3. Thuis bij jou - I’ll be home for Christmas - Sarah Sundin

Stromen van zegen

Een vrouw probeert haar buitenechtelijke kind in leven te houden in een koude winter. Dan ontmoet ze in de straten van Londen een veteraan uit de Franse oorlog. Overwint liefde de duisternis van twee gebroken verledens?

Schrijver: Amanda Barratt
Oorspronkelijke titel: Far as the curse is found
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029735568
Uitgever: Kok