Boekenplank:
Kies

Boeken van Amanda Barratt

Meer over Amanda Barratt

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Amanda Barratt


Overzicht

  • De Witte Roos - The White Rose resists
  • Dietrich, mijn liefste - My dearest Dietrich

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Witte Roos

Het waargebeurde verhaal van de groep studenten die in het verzet kwam tegen het naziregime...

München, 1942. Sophie Scholl laat zich aanvankelijk meevoeren in de droom van een nieuw Duitsland, totdat ze de waarheid achter Hitlers daden begint in te zien. Samen met een aantal andere studenten begint ze de verzetsgroep Die Weisse Rose.

Annalise Brandt is de dochter van een SS-officier die naar München is gekomen om kunst te studeren. Ze is opgevoed met het idee dat Adolf Hitler de door God uitverkoren leider van Duitsland is. Maar hoe beter ze Sophie en haar vrienden leert kennen, hoe meer ze de nazipropaganda in twijfel begint te trekken. Het is het begin van een dubbelleven: overdag studeren, 's nachts antinazipamfletten verspreiden.

Alles verandert wanneer de Gestapo hen op het spoor komt, en alle leden van de groep de consequenties van hun ontrouw aan het regime onder ogen moeten zien.

Schrijver: Amanda Barratt
Oorspronkelijke titel: The White Rose resists
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029730891
Ebook: 9789029730907
Uitgever: Kok
Dietrich, mijn liefste

Het verhaal van Bonhoeffers onmogelijke liefde...

In 1942 ontmoet Dietrich Bonhoeffer haar: Maria von Wedemeyer, de kleindochter van een goede vriendin. Hij heeft haar zien opgroeien, maar nu is ze opeens veranderd in een aantrekkelijke en gevatte jonge vrouw.

Wat Dietrich en Maria allebei niet verwachten, gebeurt toch: er bloeit tussen hen een hartstochtelijke liefde op. Een liefde die door de oorlog geen toekomst heeft, die een groot risico in zich draagt, maar die desondanks niet is tegen te houden.

In Dietrich, mijn liefste beschrijft Amanda Barratt hun meeslepende, waargebeurd liefdesverhaal, gebaseerd op gedetailleerde research.

Schrijver: Amanda Barratt
Oorspronkelijke titel: My dearest Dietrich
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029729260
Ebook: 9789029729277
Uitgever: Kok