Boekenplank:
Kies

Boeken van Kevin Barry

Kevin Barry is schrijver van romans en korte verhalen. Met zijn boeken heeft hij meerdere prijzen gewonnen, waaronder de International Dublin Literary Award 2013.

Meer over Kevin Barry

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Ierland


Overzicht

  • Beatlebone - Beatlebone
  • Donker ligt het eiland - Dark lies the island
  • Het hart in de winter - The heart in winter
  • Nachtboot naar Tanger - Night boat to Tangier

gedetailleerd overzicht

OverzichtBeatlebone

'Hij gaat drie dagen alleen op zijn eiland zitten. Dat is het enige wat hij wil.'

John is de eigenaar van een klein eiland bij de Ierse westkust. Hij hoopt daar eindelijk de geesten uit zijn verleden te ontlopen.

Beatlebone is het verhaal van een ruige ontdekkingstocht en een portret van een artiest die zich op een creatief dieptepunt bevindt. Tegelijkertijd is het een droevige en schitterende komedie van een van de beste schrijvers van dit moment.

Schrijver: Kevin Barry
Oorspronkelijke titel: Beatlebone
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023494355
Ebook: 9789023495055
Uitgever: De Bezige Bij
Donker ligt het eiland

De verhalen in Donker ligt het eiland zijn uiterst origineel, geestig en gaan over onbeantwoorde liefdes en mislukte misdaden. In Biertripje naar Llandudno, bekroond met de Sunday Times Short Story Award, krijgt een groep mannen van middelbare leeftijd die op zoek zijn naar het perfecte biertje meer dan de bedoeling was. In een ander verhaal willen twee sinistere oude vrouwtjes een kind ontvoeren. En er is een dichter die op zoek is naar rust, een eeuwenoud hotel aan de westkust van Ierland koopt, maar daar alleen maar chagrijnige klanten en onwillig personeel treft.

Kevin Barrys duizelingwekkende taalgebruik, perfecte dialogen en scherpe oog voor de tragedie en komedie van het dagelijks leven geven deze verhalen een grote vitaliteit.

Schrijver: Kevin Barry
Oorspronkelijke titel: Dark lies the island
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789023486336
Ebook: 9789023487234
Uitgever: De Bezige Bij
Het hart in de winter

Montana, oktober 1891. Vanuit de Rocky Mountains is een bitterkoude winter onderweg. Het stadje Butte, rijk geworden door de kopermijnen, wordt bevolkt door Ierse arbeiders. Een van hen is Tom Rourke, een jonge dichter en liedjesschrijver, maar ook een gevreesde drugsverslaafde en dronkaard.

Net als tot hem door begint te dringen dat zijn leven nog maar weinig waard is, arriveert Polly Gillespie in het stadje, de jonge bruid van de diepgelovige directeur van de mijn, Long Anthony Harrington. Tussen Tom en Polly is het liefde op het eerste gezicht, en ze besluiten te vluchten, op een gestolen paard, dwars door de woeste natuur van Montana en Idaho. Hun idyllische romance lijkt echter gedoemd te mislukken als ze op de hielen worden gezeten door een groep zwaarbewapende schutters.

Schrijver: Kevin Barry
Oorspronkelijke titel: The heart in winter
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789403131276
Ebook: 9789403133294
Uitgever: De Bezige Bij
Nachtboot naar Tanger

Het is al laat in het Spaanse havenstadje Algeciras, wanneer twee verlopen Ierse gangsters staan te wachten op de veerboot uit Tanger.

Een geliefde is verloren, een dochter wordt vermist. Hun levens zijn aan diggelen. Kan er nog iets hersteld worden?

Schrijver: Kevin Barry
Oorspronkelijke titel: Night boat to Tangier
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789403159508
Ebook: 9789403165004
Uitgever: De Bezige Bij