Boekenplank:
Kies

Boeken van Steven Bauer

Meer over Steven Bauer

Genres: Fantasy / SF, Roman

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De rivier - The river
  • Saterdag - Satyrday

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe rivier
Tom Garvey is een eenvoudig en rechtschapen man. Met overgave en inzet van al zijn krachten bewerkt hij het kleine stukje land aan de rivier dat hij van zijn vader geërfd heeft. Het is maar een schamel boerderijtje waar Tom, zijn vrouw Mae en hun beide kinderen wonen, maar voor hun is het het dierbaarste plekje op aarde.

In de wijde omtrek is er niemand te vinden die meer over heeft voor zijn gezin en zijn land dan Tom Garvey, en als anderen de ongelijke strijd tegen de machtige vijanden hebben opgegeven vecht Tom met de moed der wanhoop door.

Joe Wade bulkt van het geld en bezit gigantisch uitgestrekte landerijen, maar nog heeft Joe niet genoeg. Ook het kleine stukje land van Tom Garvey zou hij willen bezitten en eveneens heeft hij zijn hebzuchtige oog op Toms vrouw Mae laten vallen. Hij schrikt er zelfs niet voor terug geweld te gebruiken om datgene te krijgen waar hij zijn zinnen op gezet heeft.

En dan is er nog de rivier, grillig, onvoorspelbaar en machtig. De rivier bezorgde Toms land de uitzonderlijke vruchtbaarheid, maar het is tevens de rivier die in de regentijd buiten zijn oevers treedt en Toms bestaan bedreigt. De rivier is zijn dierbare bondgenoot en zijn beangstigende vijand.
The River - 1984
Regisseur: Mark Rydell
Cast: Mel Gibson, Sissy Spacek, Scott Glenn, e.a.
Schrijver: Steven Bauer
Oorspronkelijke titel: The river
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789067900683
Uitgever: Kadmos
Saterdag
Een vriendelijke Satyr en een jonge jongen worden opgeroepen om de kwaadaardige en machtige uil te bestrijden die de wereld van de duisternis regeert en zijn troepen heeft bevolen de maan te stelen en de zon te doden...
Schrijver: Steven Bauer
Oorspronkelijke titel: Satyrday
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789027457684
Uitgever: Spectrum