Boekenplank:
Kies

Boeken van Susan Bauer

Meer over Susan Bauer

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Susan Wise Bauer

Geboren: 1968

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Susan Bauer


Overzicht

Bloedbanden
Thomas Clement krijgt een predikantsplaats in het dorp waar zijn vrouw Amanda is opgegroeid. De verwachtingen van het jonge stel zijn hooggespannen. Thomas is vol idealen en hoopt bij Amanda's familie een thuis te vinden dat hij zelf niet meer heeft. Amanda ziet ernaar uit tot rust te komen in de prachtige natuur van haar geboortestreek, en hoopt onbewust het geloof van haar jeugd terug te vinden.

Maar hun dromen maken geen schijn van kans. Ze komen terecht in een gemeenschap die verziekt wordt door een oude vete in Amanda's familie. Oma Cora, bij wie Amanda elke dag een handje gaat helpen, voert vanuit haar leunstoel de regie over haar omgeving. Regelmatig levert ze ongezouten kritiek op haar dorpsgenoten - en ze weet meer dan sommigen lief is...

Als er kwade geruchten over Thomas verspreid worden en de spanningen steeds hoger oplopen, besluit Amanda op onderzoek uit te gaan. Welke informatie houdt oma Cora zo angstvallig verborgen? Wat is het geheim dat haar geboortedorp in zijn greep houdt?
Schrijver: Susan Bauer
Oorspronkelijke titel: Though the darkness hide thee
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789023991045
Uitgever: Mozaïek