Boekenplank:
Kies

Boeken van Birger Baug

Meer over Birger Baug

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1969

Geboorteland: Noorwegen


Halvor Heming

  1. Straf - Straff
  2. Verlossing - Paradis tapt
Halvor Heming

gedetailleerd overzicht

Halvor HemingStraf
April 1982. Kris was een stil jongetje zonder vader en zonder vrienden. Dat maakte hem het ideale slachtoffer voor een groepje leeftijdsgenoten dat hem onderwierp aan een reeks gruwelijke pesterijen. Kris pleegde zelfmoord en werd niet ouder dan dertien jaar.

September 2006. Politie-inspecteur en toegewijde vader Halvor Heming wordt heen en weer geslingerd tussen zijn drukke gezin, zijn werk en zijn verleden wanneer een raadselachtige seriemoordenaar op verschillende plekken in Oslo zijn dodelijke handtekening begint te zetten. Het lijkt erop dat de moordenaar een zorgvuldig gekozen patroon volgt. Wie is hij?
Schrijver: Birger Baug
Oorspronkelijke titel: Straff
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022995754
Uitgever: Bruna
Verlossing
Inspecteur Halvor Heming is in de zomer met zijn gezin op vakantie op een eiland in het noorden van Noorwegen. Thuis in Oslo buigt zijn collega Kristine Holm zich over de onverklaarbare golf van verdachte overlijdensgevallen onder de drugsverslaafden van de stad. Wanneer zij met een anonieme tipgever in een park afspreekt, wordt ze aangevallen door twee mannen, die haar met een mes neersteken.

Holm belandt, in coma, in het ziekenhuis en Heming keert meteen terug van vakantie om de zaak over te nemen en de aanvallers van zijn collega te vinden. Al snel komt hij te weten dat er een nieuwe, onbekende drugsleverancier in de stad is: niet Noord-Afrikaans, zoals de andere dealers, maar van Scandinavische origine. Tegelijkertijd raakt Heming in contact met de studente Irene, die voor haar studie veel patiëntendossiers heeft ingezien en mogelijk over cruciale informatie beschikt. Irene blijkt echter niet helemaal eerlijk te zijn tegenover Heming. Wat houdt ze achter?
Schrijver: Birger Baug
Oorspronkelijke titel: Paradis tapt
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789400501010
Uitgever: Bruna