Boekenplank:
Kies

Boeken van Wim Bax

Wim Bax is acteur, scenarioschrijver en schrijver.

Meer over Wim Bax

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Nederland

Website: Wim Bax


Overzicht

  • Hou het stil
  • Verloren pelgrim

gedetailleerd overzicht

OverzichtHou het stil

Een ijzingwekkend verhaal over verborgen misdaden, massahysterie en wraak...

Het is begin jaren zestig en medicijnenstudent Jacob keert halsoverkop terug naar zijn geboortedorp Welcherum, omdat zijn gehandicapte broer Jos uit het niets hun moeder heeft aangevallen. Eenmaal aangekomen stapelen de opmerkelijke en vaak angstaanjagende gebeurtenissen zich snel op. Er is iets aan de hand met het dorp en zijn bewoners, maar wat?

Met hulp van psychiater Guido Kroon, die werkt in de instelling waar Jos is ondergebracht, gaat Jacob op onderzoek uit. Zouden de voorvallen iets te maken kunnen hebben met het lijk dat onlangs in het Welcherumse bos is gevonden?

Schrijver: Wim Bax
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789021424583
Ebook: 9789021424590
Uitgever: Volt
Verloren pelgrim

Wandelen is gezond, tenzij de dood je op de hielen zit...

In een kerkje aan de camino naar Santiago de Compostella wordt een Amerikaanse priester dood aangetroffen; zijn keel is doorgesneden. De laatste persoon met wie hij is gezien is de Nederlander Johan Ordelman. Als de politie Johan oppakt, blijkt dat hij al meer dan twee jaar rondzwerft op de beroemde pelgrimsroute.

Bruno Mena Solano, hulpverlener bij de psychiatrische crisisdienst, wordt door de politie gevraagd om met Johan in gesprek te gaan. Johan beweert dat hij niet terug naar huis kan, omdat hem door hogere machten een taak is opgelegd. Hij nodigt Bruno uit om zijn verhaal zonder vooroordelen aan te horen, en vertelt hem alles over zijn missie op de camino.

Naarmate Bruno meer leert over de wonderlijke ervaringen van Johan, heeft hij steeds meer moeite om te bepalen wat echt is en wat niet. Heeft Johan een onschuldige psychische aandoening, is hij een psychopaat die zijn verhaal gebruikt om weg te komen met moord, of is er misschien toch iets anders aan de hand?

Schrijver: Wim Bax
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021424606
Uitgever: Volt