Boekenplank:
Kies
 • Home
 • B
 • Tineke Beishuizen

Boeken van Tineke Beishuizen

Tineke Beishuizen debuteerde in 2005 met de roman Als zand door mijn vingers, gevolgd door diverse bestsellers. Beishuizen schreef jarenlang diverse vaste columns voor Libelle, onder andere onder haar pseudoniem Anne-Wil.

Meer over Tineke Beishuizen

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Pseudoniem (van): Anne-Wil

Geboren: 1938 / Overleden: 2023

Geboorteland: Nederland


Overzicht

 • Als zand door mijn vingers
 • De man die niet wilde dansen
 • Dood door schuld
 • Een vermissing
 • Een zomer
 • Gekleed te water
 • Lot
 • Oud zeer
 • Schaduwtuin

Fred

 1. Wat doen we met Fred?
 2. De vrouwen van Fred

Het dagboek van Anne-Wil

 1. Dagboek 1
 2. Dagboek 2
 3. Dagboek 3
 4. Dagboek 4
 5. Dagboek 5
 6. Dagboek 6
 7. Dagboek 7

Verhalenbundels

 • Dag, moeder
 • De vele gezichten van liefde
 • Elke dag is moederdag
 • Het huis op de heuvel
 • Het vliegt voorbij...
 • Lang lezen met Tineke Beishuizen
 • Liefde op een Perzisch kussen
 • Moeder ben je voor altijd

Diversen

 • Anna's zomer
 • De Bergerie
 • De reünie
 • Het zomerkind
 • Niet meer samen
 • Scherven
 • Vreemde ogen

Jeugdboeken

 • De overtocht

Non-Fictie

 • De indringster
 • Deze dag, deze man, dit kind...
 • Het grote trouwboek
 • Moeders & dochters

E-books

 • Hotel van verlangen
 • Kerstmis vier je thuis

Dubbel uitgegeven titels

 • Consult - zie Oud zeer
 • Zusjes op leven en dood - zie Gekleed te water
Jeugdboeken
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls zand door mijn vingers

Wanneer Emma van der Merwe haar zuster Floor bezoekt omdat die jarig is, treft zij een leeg huis aan. Floor, die alleen woont sinds haar man jaren geleden in gezelschap van zijn vriendinnetje bij een vliegtuigongeluk om het leven is gekomen, is gezien de stapel kranten op de deurmat al geruime tijd weg.

De verdwijning van Floor is het begin van Emma. Tijdens haar zoektocht naar Floor dringt het steeds sterker tot haar door dat ze de mensen om zich heen nooit echt gekend heeft. Ook haar eigen zusje niet.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789029562645
Uitgever: De Arbeiderspers
De man die niet wilde dansen

Wie hij ook vraagt, weigeren is er niet bij. Hij staat voor het meisje dat hij heeft uitgekozen, maakt zijn onhandige, verplichte buiginkje en doet alsof hij haar zucht en de opmerkingen van haar vriendinnen niet hoort. Quick quick slow. Je boft als je na drie maten nog steeds niet op haar voet staat.

Dinsdagavond dansavond. Je kunt smeken wat je wilt, een belangrijk proefwerk claimen, het helpt niet. Dansen hoort bij je opvoeding en je zult later nog weleens blij zijn dat je dansen hebt geleerd. Nooit heeft hij zich zo’n situatie kunnen voorstellen, en zijn hele verdere leven heeft hij die belachelijk vernederende exercitie weten te vermijden.

Tot Johanna in zijn leven kwam. Acht jaar geleden.

* De man die niet wilde dansen is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789085161325
Uitgever: B for Books
Dood door schuld

'Er zijn mensen die zeggen dat het de schuld is van het actiecomité dat Kirsten die avond stil en bleek als een wassen beeld op een brancard de ambulance in werd geschoven.'

Anne en haar man en kinderen leiden een onopvallend leven in een rustige en welvarende buurt. Maar dat verandert wanneer Anne een schoolgenootje van haar dochter aanrijdt. Terwijl Anne verteerd wordt door schuldgevoel, moet ze machteloos toezien hoe haar gezin te lijden heeft onder de situatie.

Een hartverscheurende roman over een gewoon gezin, dat door één seconde van onoplettendheid langzaam maar zeker ten onder gaat.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029567312
Ebook: 9789029572491
Uitgever: De Arbeiderspers
Een vermissing

In Een vermissing beschrijft Tineke Beishuizen met veel inlevingsvermogen hoe het leven van een tiener ingrijpend verandert door de verdwijning van haar moeder. En hoe ze er als volwassen vrouw opnieuw pijnlijk mee geconfronteerd wordt.

Ditte is twaalf jaar als haar moeder verdwijnt, en hoe er ook gezocht wordt, ze blijft spoorloos. Van alle mensen om haar heen is Ditte de enige die blijft geloven in haar terugkeer. Tot de dag waarop ze als volwassen vrouw het huis van haar vader opruimt.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026344398
Uitgever: Ambo | Anthos
Een zomer

Vaders willen dat hun zonen plezier hebben, moeders willen dat ze veilig zijn...

Lennart en Bente komen na de vakantie alleen thuis, hun twee tienerzonen blijven een week langer op de Franse camping. Hun samenzijn in het ineens zo lege huis werpt de vraag op wat er van hun relatie zal overblijven als hun zonen definitief het huis uit zijn.

Het beantwoorden van die vraag wordt niet eenvoudiger als hun jongste zoon verdwijnt.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026336737
Ebook: 9789026336744
Uitgever: Ambo | Anthos


Gekleed te water

'Een lichaam dat twee keer faalt is niet meer te vertrouwen, geen mens die mij dat uit mijn hoofd kan praten.'

Voor de tweede keer moet Marg geopereerd worden aan borstkanker, maar het maakt nauwelijks indruk op haar. Veel belangrijker vindt ze de relatie met haar dochter Geeske en haar beste vriendin Tess. Die blijken problemen te hebben waar Marg geen vermoeden van had, en als ze probeert die voor hen op te lossen, maakt zij ze alleen nog maar groter.

Als haar zusje Flor, met wie ze altijd een problematische verhouding heeft gehad, zich ongevraagd in haar huis nestelt, is dat het begin van een meedogenloze strijd die op een beklemmende manier naar een dramatisch einde voert.

Gekleed te water is het aangrijpende verhaal van een vrouw die met al haar goede bedoelingen het kwaad niet kan keren.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029572880
Ebook: 9789029577465
Uitgever: De Arbeiderspers
Lot

Het verleden laat je nooit los...

Wanneer Lot haar moeder verliest, gaat ze doen wat ze al jaren wilde: op zoek naar haar vader. Maar graven in het verleden levert alleen nog maar meer vragen op. Wie was haar moeder echt, en wat gebeurde er de avond van het ongeluk waardoor ze in een rolstoel belandde?

Als Lot hulp krijgt van de charmante Alexander, komt ze op het spoor van een gruwelijke misdaad.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789049952341
Ebook: 9789049953065
Uitgever: Mistral
Oud zeer

Een stalker maakt het leven van een psychologe en haar dochter tot een hel...

Een baksteen door de ruit is het begin van een reeks bedreigende gebeurtenissen die het leven van psycholoog Anne Verheul steeds meer ontregelen.

Terwijl haar collega's Derk en Marleen proberen de praktijk voor psychotherapie zo goed mogelijk te runnen, raakt Anne langzaam maar zeker de grip op haar leven kwijt. Niemand om haar heen gelooft wat voor haarzelf steeds duidelijker wordt: er is iemand op haar ondergang uit.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029572460
Ebook: 9789029572507
Uitgever: De Arbeiderspers
Schaduwtuin

Een excentrieke illustratrice van natuurboeken ligt dood onder aan de trap van haar afgelegen landhuis. De kleindochter van een bekende strafpleiter wordt ontvoerd en gruwelijk mishandeld. Een ambitieuze televisiepresentatrice gaat over lijken om de kijkcijfers van haar dagelijkse roddelprogramma op te drijven. Een gewetenloos gangsterliefje probeert haar grote slag te slaan.

Schaduwtuin is een wervelend verhaal over mensen die door een noodlottige samenloop van omstandigheden in elkaars vaarwater komen. Met alle rampzalige gevolgen van dien.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789029566438
Ebook: 9789049954178
Uitgever: De Arbeiderspers

FredWat doen we met Fred?

Vijf vriendinnen ontmoeten elkaar elke week in hun vaste stamkroeg in Den Haag. Vanbuiten lijken deze avondjes gemoedelijk en gezellig, maar hun vriendschap heeft meer scherpe kantjes dan de vrouwen willen toegeven. Wanneer Noor een affaire blijkt te hebben met Fred, de man van Carolien, verandert hun vriendschap al snel in haat. En dan vallen er doden...

Wat doen we met Fred? is een spannend en verrassend verhaal over jaloezie, wraak en de grenzen van vriendschap.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789029563628
Ebook: 9789029567961
Uitgever: De Arbeiderspers
De vrouwen van Fred

De doden laten me niet met rust, niet zolang ik zelf nog leef. Ze kijken me aan, praten tegen me en stellen vragen waarop ik toen ze nog leefden het antwoord al niet wist, en nu achteraf nog minder.

Na de dood van Fred en Vera, twee vrienden uit een ver verleden, heeft Tess haar leven weer opgepakt en zich op een schrijfcarrière gestort. Haar eerste thriller is een doorslaand succes geworden, maar nu worstelt ze met haar nieuwe boek.

Als de dochter van Vera na tien jaar opduikt en aandringt op een reünie met de vier overgebleven vriendinnen van haar overleden moeder, komt de inspiratie voor een nieuw boek uit onverwachte hoek.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044351873
Ebook: 9789048818433
Uitgever: Mistral

Het dagboek van Anne-WilDagboek 1

Na het verongelukken van haar man Rob blijft Anne-Wil achter met twee tieners, Manon en Bart.

Twee jaar later begint ze dit dagboek, waarin ze schrijft over haar verdriet en over het alleen opvoeden van haar twee kinderen, die door het verlies van hun vader ook niet onberoerd zijn gelaten.

Ze schrijft openhartig over de ups en downs van een ander leven, een leven zonder Rob. Over haar onzekerheden en emoties, over nieuwe en onverwachte gebeurtenissen.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789058550385
Uitgever: Libelle
Dagboek 2

Ze had niet gedacht ooit nog verliefd te kunnen worden op een ander dan Rob, die nu al zoveel jaren geleden verongelukte. Maar het gebeurt, en het is fijn. Behalve dan dat Bart dwarsligt en hij is niet de enige. Want Dick heeft een zusje, Carla, en zij lijkt hem voor een ander bestemd te hebben. Ze gaat ver in haar pogingen om Anne-Wil dwars te zitten. En Dick adoreert haar, heeft niets in de gaten.

Er zijn meer zorgen. Om haar ouders in het bejaardentehuis, die met de dag kwetsbaarder en brozer lijken te worden. En haar eeuwige twijfel of ze het wel goed aanpakt met de kinderen; Manon die verliefd wordt, Bart die het huis verlaat. Is Anne-Wil geen nieuw geluk gegund?

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789058550392
Uitgever: Libelle
Dagboek 3

Bart woont in Engeland, Manon doet eindexamen en vertrekt voor een jaar naar Parijs. Haar vader trouwt opnieuw, broer Jaap scheidt van Hanneke en begint een nieuw leven met Sonja. En Anne-Wil, die blijft alleen.

Gelukkig heeft ze haar werk in de boetiek, maar ook daar lijken zich donkere wolken te verzamelen. Vriend Ellen, als altijd op zoek naar een man, probeert ook Anne-Wil hiertoe over te halen, maar nee. Anne-Wils ervaringen met de getrouwde Erik de Jager hebben haar doen besluiten dat een man geen oplossing tegen eenzaamheid is.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789058550408
Uitgever: Libelle
Dagboek 4

Manon krijgt een miskraam te verwerken, Barts relatie met Maureen is niet om over naar huis te schrijven en haar vader verdwijnt langzaam achter de mist van dementie. De problemen van mensen die haar dierbaar zijn, houden Anne-Wil flink bezig.

Haar werk in de boetiek zorgt voor veel onrust en voor een privé-leven lijkt op een gegeven moment bijna geen tijd meer. Haar liefdesleven lijkt tot iets van een klucht te verworden: Kees van Vloten blijft maar contact zoeken, terwijl Anne-Wil er niet warm of koud van wordt. Dan ontmoet ze een man die haar hart wél sneller laat kloppen...

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789058550699
Uitgever: Libelle
Dagboek 5

De toevallige ontmoeting met Daniël Jonker loopt uit in een serieuze relatie, de eerste sinds het overlijden van Rob. Maar terwijl Anne-Wil gelukkig is, gaan haar kinderen door een moeilijke tijd.

Bart kan zijn geluk niet vinden in Engeland, Manon en Joris moeten na de geboorte van hun zoontje weer helemaal opnieuw aan elkaar wennen. Op het moment dat alle rust in de familie lijkt teruggekeerd, verschijnt Daniëls ex-vrouw ten tonele...

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789058550965
Uitgever: Libelle


Dagboek 6

Als Daniels aandacht niet uitgaat naar zijn zoon, dan is het wel zijn ex-vrouw die hij niet los kan laten. Wil Anne-Wil op deze manier nog wel een relatie of is ze dan liever alleen?

Zal Bart meer geluk hebben in de liefde dan zijn moeder? En hoe zal het verder gaan met Manon en Joris als blijkt dat Manon opnieuw zwanger is?

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789058551108
Uitgever: Libelle
Dagboek 7

Het nieuwe jaar is nog niet begonnen of Cora Terbruggen vertelt Anne-Wil dat de nieuwe eigenaars van de boetiek geen plek meer voor haar hebben. Hoewel Anne-Wil er jaren met plezier heeft gewerkt, vindt ze het tot haar eigen verbazing niet eens zo erg dat ze niet meer in de boetiek kan werken. Zo kan ze eindelijk meer genieten van haar vrijheid en zélf haar tijd indelen. Ze spreekt dan ook met zichzelf af dat haar leven in de nieuwe eeuw een andere wending krijgt.

Maar een ding kan ze niet veranderen en dat zijn de mensen om haar heen. Haar bezorgdheid om hen blijft haar parten spelen. Wordt het niet eens tijd dat ze wat meer aan zichzelf gaat denken dan aan anderen, en zal dat haar lukken?

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789058551474
Uitgever: Libelle

VerhalenbundelsDag, moeder

Dag, moeder is een nieuwe bundeling schetsen uit het leven van Libelle-columniste Tineke Beishuizen over het moederschap in de praktijk.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789027423214
Uitgever: Spectrum
De vele gezichten van liefde

De populaire libelle-columniste Tineke Beishuizen weet in deze bundel de gevoelige snaar te raken. In meeslepende verhalen, interviews en columns over de liefde schetst zij - op de voor ons vertrouwde wijze - de bijzonderheden van het leven van alledag.

Een prachtig boekje om urenlang te genieten van 'de vele mooie gezichten van de liefde'!

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789058550521
Uitgever: VNU Boekenfonds
Elke dag is moederdag

Elke dag is moederdag bevat een ontroerende bundeling schetsen uit het leven van Libelle-columniste Tineke Beishuizen als moeder en als dochter.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789027419446
Uitgever: Spectrum
Het huis op de heuvel

Telkens opnieuw overvalt mij de weidsheid van dit uitzicht: heuvels, weilanden en bossen, met in de verte in een blauwe waas de hogere heuvels van de Morvan. De stilte is gevuld met het geluid van stromende watertjes, wind die door de bomen ruist en het gekwaak van tevreden kikkers. En zodra de zon verdwijnt, is de wolkeloze hemel bedekt met meer sterren dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden.

Het is 1988 als Tineke Beishuizen in het bezit komt van een boerenhuisje in het natuurgebied Parc Regional du Morvan. Vanaf dat moment wisselt ze samen met Jean haar drukke leven in het Hanzestadje aan de IJssel af met het leven op een Franse heuvel. Haar kleine, fijne observaties en bespiegelingen vormen samen een verhaal dat leest als een roman.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789048820115
Ebook: 9789048820122
Uitgever: Mistral
Het vliegt voorbij...

Tineke Beishuizen begon haar carrière met een wekelijkse column in Libelle over voor- en tegenspoed in haar gezin. Al snel groeide de rubriek uit tot de populairste in het blad. Zoveel jaren later blijken de columns van Beishuizen niets aan originaliteit ingeboet te hebben.

De beste verhalen over haar 'thuis', haar man en kinderen, zijn in Het vliegt voorbij... gebundeld. Tineke Beishuizen dus op haar best, 150 keer!

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041331397
Ebook: 9789029580335
Uitgever: Singel Pocket


Lang lezen met Tineke Beishuizen

Van nieuwe verhalen tot speciaal voor deze bundel geselecteerde columns en bijzondere interviews; met dit veelzijdige boek is het een vakantie lang genieten. Lang lezen met Tineke Beishuizen is het ideale vakantieboek vol (ont)spannende, romantische en openhartige verhalen.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789049953119
Ebook: 9789049953126
Uitgever: Mistral
Liefde op een Perzisch kussen

Liefde op een perzisch kussen is een verzameling kostelijke verhalen over het viervoetig volkje ten huize Beishuizen waarvan Terrie de 'Cairn Terrier' en Fitah de 'Heilige Birmaan' de hoofdrol spelen.

In haar verrukkelijke, luchtige stijl weet Tineke Beishuizen in deze verhalen haar dierenhuishouding raak te typeren.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789027428585
Uitgever: Spectrum
Moeder ben je voor altijd

Moeder ben je voor altijd. Tineke Beishuizen, zelf moeder van twee zonen, weet er alles van en kan er heerlijk en met vaart over vertellen. Moeder ben je voor altijd is een verrukkelijke bundel rake observaties waarin iedere moeder veel van zichzelf en haar kinderen terug zal vinden.

De schetsen, anekdotes, grimlachjes en verhalen zijn uit het leven gegrepen. Maar tegelijkertijd zó verrassend en sprankelend vormgegeven en zó persoonlijk van toon, dat ze iets tijdloos hebben gekregen.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789027427762
Uitgever: Spectrum

Diversen

Anna's zomer

Anna is negen jaar oud als haar vader overlijdt en zij een jaar lang liefdevol wordt verzorgd door haar tante Metie. In die periode ontstaat er een bijzondere band tussen beiden.

Nu, jaren later, bezoekt Anna haar tante gedurende een aantal weken in de zomer. In het grote, vervallen huis lijkt alles zoals vroeger, totdat Anna op een dag een man aanrijdt. Want dat is het begin van een serie onverklaarbare voorvallen, waarbij zelfs Anna's leven in gevaar komt...

* Gratis pocket bij Libelle 28 uit 2003.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: N.v.t.
Uitgever: Libelle
De Bergerie

Eigenlijk zouden ze over een maand samen naar het boerderijtje van haar ouders in Frankrijk gaan. Maar, na een daverende ruzie, vertrekt Willemijn eerder, zonder Frank.

De laatste honderd kilometer naar het boerderijtje rijdt Willemijn over binnenwegen. Het is al donker als haar auto er ineens mee stopt. Als ze bij een groot landhuis om hulp vraagt, begint een nachtmerrie die grote consequenties heeft voor Willemijns relatie...

* Gratis pocket bij Libelle 28 uit 2004.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: N.v.t.
Uitgever: Libelle
De reünie

De Rietkraag bestaat honderd jaar. Reden voor een reünie.

Ook Ireen ontvangt een uitnodiging. Ireen, een oud-leerling die drieëntwintig jaar de school niet meer heeft bezocht, herinneringen aan die tijd met succes verdringt, elke drie weken zorgvuldig de grijze uitgroei in haar haren verft, en bezorgd gadeslaat dat haar dochter met alweer een nieuw vriendje thuiskomt.

Als ze eerlijk is moet ze bekennen dat ze eigenlijk de confrontatie met vroeger niet aandurft. Maar als ze dan uiteindelijk toch naar de reünie gaat...

* Gratis pocket bij Libelle 27 uit 2003.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: N.v.t.
Uitgever: Libelle
Het zomerkind

Beschrijving momenteel niet beschikbaar.

* Gratis pocket bij Libelle 30 uit 2000.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: N.v.t.
Uitgever: Libelle
Niet meer samen

Lineke is ervan overtuigd: geen twee mensen zijn ooit zo gek op elkaar geweest als Vincent en zij. Toch is zij nu van haar man gescheiden en woont ze alleen met hun vierjarig zoontje Sander. Naar haar idee besteedde Vincent te veel aandacht aan zijn carrière.

Als Sander bevriend raakt met zijn leeftijdgenootje Douwe, bloeit er iets op tussen Lineke en Douwes vader Erik. Tenminste, zo lijkt het. Want dan gebeurt er ineens iets vreselijks met Sander...

* Gratis pocket bij Libelle 29 uit 2003.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: N.v.t.
Uitgever: Libelle
Scherven

Met ijzingwekkende zelfbeheersing had Hanna zich altijd neergelegd bij de valse streken van haar zus Emmy. Totdat de bom barstte.

Jaren leter werpt een dramatische confrontatie een ander licht op Emmy's vileine gedrag.

* Gratis Libelle kerstpocket.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: N.v.t.
Uitgever: Libelle
Vreemde ogen

Rijer leed schipbreuk en is nooit meer gevonden. Zijn jonge weduwe probeert langzaam haar leven weer op te pakken. Dan neemt ze op een dag de telefoon op en hoort een perfecte imitatie van zijn stem. Wie ter wereld kon haar zo haten?

* Gratis pocket bij Libelle 51 uit 2000.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: N.v.t.
Uitgever: Libelle

Jeugdboeken

De overtocht

Het olifantje Obi is na een akelig avontuur in het grote oerwoud zijn familie kwijtgeraakt. Gelukkig ontmoet hij het aapje Kobi, dat ook alleen is en net als Obi een droevig verhaal te vertellen heeft. Samen redden ze het antiloopje Faisa uit de handen van boze mannen.

Met z’n drieën gaan ze op zoek naar een land waar het veilig is en waar ze voor niemand bang hoeven te zijn. Dat land ligt ver weg, aan de overkant van de zee. Om er te komen bouwen de vriendjes een bootje om de grote overtocht te kunnen maken.

Maar als ze in dat verre land zijn aangekomen krijgen ze heimwee. Zullen ze hun familie ooit weer terugvinden?

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789069420004
Uitgever: Oxfam Novib

Non-Fictie

De indringster

Elke relatie die verstoord wordt doordat er een derde persoon in binnendringt, verandert een tijdlang in een driehoeksverhouding. In die slopende periode zijn een indringster en de officiële partner in een hevige strijd verwikkeld, met de man als inzet.

Een dergelijke situatie is vaak ingewikkelder dan op het eerste gezicht lijkt, en dat is de reden dat psychologe Annette Heffels en publiciste Tineke Beishuizen er een boek over schreven. Ze interviewden een aantal vrouwen die op de een of andere manier verwikkeld raakten in de strijd om een man, en besteedden daarbij evenveel aandacht aan het gezichtspunt van het slachtoffer als dat van de indringster.

Aan de interviews gaat een inleiding vooraf waarin de veranderde opvattingen over relaties worden beschreven. Na elk interview geeft Annette Heffels deskundig commentaar, dat kan dienen als nuttige informatie voor wie onverhoopt in een vergelijkbare situatie terechtkomt of is gekomen.

* Geschreven door Tineke Beishuizen en Annette Heffels.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789027445230
Uitgever: Spectrum
Deze dag, deze man, dit kind...

Het is het enige dat de uit Joegoslavië gevluchte vrouw uit het titelverhaal nog op de been houdt: haar man, haar kind en het weten dat ze tenminste deze dag gelukkig en met hen kan zijn.

Zij is één van de vele vrouwen in dit boek die openhartig met Tineke Beishuizen praatte over de gebeurtenissen die in hun leven diepe sporen achterlieten.

Deze 'Kleine Portretten' die eerder in het weekblad Libelle verschenen zullen veel vrouwen en gevoel van herkenning geven, en wie weet ook nieuwe moed om de tegenslagen waarmee we geconfronteerd kunnen worden het hoofd te bieden.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789027433541
Uitgever: Spectrum
Het grote trouwboek

Alles over trouwen in deze tijd met onmisbare informatie over verloven, samenwonen, etiquette, kledingadviezen, feestelijke menu’s, kerkelijk en burgerlijk huwelijk, wettelijke aspecten, budgettering en talloze andere tips voor de mooiste dag van je leven.

Dit boek wil je de hand reiken bij de voorbereiding van van de belangrijkste momenten op weg naar de bruiloft. Het geeft tevens antwoorden op vragen als:

 • Geven we een feest of een receptie?
 • Wat spreken we af met de fotograaf?
 • Wat moeten de bruidsmeisjes aan?
 • Moeten we op huwelijkse voorwaarden trouwen?
 • Hoe bedanken we iedereen na afloop?
 • Heeft het getrouwd zijn invloed op onze maandelijkse inkomsten?

Dit boek is een duidelijke gids in de wirwar van regelingen, omgangsvormen, gebruiken [ook kerkelijk en regionaal]; dit boek is bovendien een verzameling handige tips op juridisch en medisch gebied, over feesten en menu’s, over kleding en cadeau’s. Tevens biedt het een hartverwarmend en nostalgisch inzicht in de geschiedenis van het trouwen in Nederland in deze eeuw, door middel van interviews en foto’s.

Handige geheugenlijsten voor de feestelijkheden en een adressenlijst van instanties en instellingen die van dienst kunnen zijn, maken dit boek tot een zeer praktisch instrument bij de voorbereiding van de mooiste dag van je leven.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789027417787
Uitgever: Spectrum
Moeders & dochters

Tineke Beishuizen voerde met vrouwen van uiteenlopende leeftijden gesprekken over zaken die in de relatie moeder-dochter vertrouwelijk aan de orde komen. Die vormden de inhoud van de rubriek 'Vrouwen' die eerder in het weekblad Libelle zijn verschenen.

De gesprekken zijn in zeven rubrieken ondergebracht en gaan over thema's als moeder worden, klein zijn, puberteit, de deur uitgaan, relationele spanningen, kortsluiting tussen moeder en dochter, en afscheid nemen.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789027429599
Uitgever: Spectrum

E-books

Hotel van verlangen

Carine is twintig jaar geleden verlaten door haar grote liefde André zonder dat ze hem ooit heeft kunnen vertellen dat ze zwanger was. Twintig jaar later weet haar dochter Merel ook nog altijd niet wie haar vader is. Hier komt onverwachts verandering in, wanneer Merel tijdens haar vakantiebaantje als kamermeisje André ontmoet. En André vraagt dat leuke blonde kamermeisje nog mee uit ook!

Er zit niet anders op: Carine zal André eindelijk de waarheid moeten vertellen. Maar het valt niet mee om contact met hem te krijgen, helemaal omdat zij niet de enige vrouw in het hotel is die zijn aandacht probeert te vangen.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9789047204718
Uitgever: Ambo | Anthos
Kerstmis vier je thuis

Deze drie feelgoodverhalen van Tineke Beishuizen geven glans aan de feestdagen. De perfecte roman voor wanneer het buiten schemert en de lichtjes in de kerstboom schitteren.

Een moeder is bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Maar bij familiefeesten, zeker met drie volwassen kinderen en hun onwelwillende partners, gaan de dingen vaak niet zoals gepland.

Lennie en Bob ontmoeten elkaar vlak voor Kerstmis in een boekhandel. Op weg naar hun eerste date raakt Lennie betrokken bij een ongeluk. Hoe moet ze die leuke man uit de boekwinkel, van wie ze alleen zijn voornaam weet, nu ooit terugvinden?

Een man en zijn zwangere vrouw zijn op weg naar haar vader om kerstavond met hem door te brengen, maar ze komen vast te zitten in de sneeuw. Een ouder echtpaar maakt zich ondertussen op voor een saaie avond, kerst wordt dit jaar niet gevierd. De avond krijgt echter een heel ander verloop als plotseling de deurbel gaat.

* Kerstmis vier je thuis is in 2001 als aparte bijlage bij de Libelle uitgegeven.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789047204671
Uitgever: Ambo | Anthos

Dubbel uitgegeven titels

Consult

Zie voor de beschrijving van dit boek: Oud zeer.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Oorspronkelijke titel: zie Oud zeer
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789027456120
Uitgever: Spectrum
Zusjes op leven en dood

Zie voor de beschrijving van dit boek: Gekleed te water.

Schrijver: Tineke Beishuizen
Oorspronkelijke titel: zie Gekleed te water
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789049953706
Ebook: 9789049954185
Uitgever: Mistral