Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Frans G. Bengtsson

Boeken van Frans G. Bengtsson

Frans Gunnar Bengtsson was vertaler, essayist en biograaf. Van zijn bekendste roman, Röde Orm, werd het eerste deel uitgegeven in 1941 en het tweede deel in 1945. De boeken werden in 1955 samen uitgegeven als De langschepen.

Meer over Frans G. Bengtsson

Genre: Roman

Geboren: 1894 / Overleden: 1954

Geboorteland: Zweden


Overzicht

De langschepen

Rode Orm - de slimme en daadkrachtige held van deze saga - is nog een jongen als hij uit zijn ouderlijk huis wordt ontvoerd door Vikingen en aan de riemen wordt gezet in hun langschepen. Tijdens zijn omzwervingen zal hij uitgroeien tot een echte leider. Als een rijk en gevierd man keert hij terug naar Scandinavië, waar hem nog meer avonturen te wachten staan.

Met een aanstekelijk enthousiasme trekt Bengtsson de lezer een wereld in vol bloederige vetes en veldslagen, schone jonkvrouwen en bebaarde koningen. Op grootse wijze brengt hij de wereld van de Vikingen tot leven, die muitend en plunderend van Scandinavië tot de Middellandse Zee trokken. Het maakt De langschepen tot een geweldig avontuur met in de hoofdrol een van de meest memorabele helden in de moderne literatuur.

Schrijver: Frans G. Bengtsson
Oorspronkelijke titel: Röde Orm
Eerste uitgave: 1955
ISBN/EAN: 9789048818587
Uitgever: Lebowski