Boekenplank:
Kies

Boeken van S.J. Bennett

Meer over S.J. Bennett

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1966

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Hare Majesteit de Queen onderzoekt / Her Majesty The Queen Investigates

  1. De moord op Windsor Castle - The Windsor knot
  2. De moord op Buckingham Palace - A three dog problem
  3. De moord op Sandringham Castle - Murder most royal
Hare Majesteit de Queen onderzoekt / Her Majesty The Queen Investigates

gedetailleerd overzicht

Hare Majesteit de Queen onderzoekt / Her Majesty The Queen InvestigatesDe moord op Windsor Castle

Windsor Castle, 2016. De aanloop naar de negentigste verjaardag van de Britse koningin Elisabeth kan als een rustige, veilige en gelukkige tijd in haar regeringsperiode worden beschouwd. Totdat een gast van prins Philips Dine & Sleep-feestje dood wordt aangetroffen in een kasteelkamer. Een slecht gebonden knoop doet MI5 vermoeden dat er sprake is van moord.

De koningin laat het onderzoek over aan de professionals - totdat deze haar trouwe dienaren als verdachten aanwijzen. Met behulp van haar assistent-secretaris Rozie begint ze een schaduwonderzoek. Terwijl ze haar koninklijke taken vervult, vermoedt niemand in het koninklijk huis, de regering of het publiek dat de vastberaden Elisabeth haar scherpe blik en jarenlange ervaring ondertussen inzet om de echte moordenaar voor het gerecht te brengen.

Schrijver: S.J. Bennett
Oorspronkelijke titel: The Windsor knot
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789046827628
Ebook: 9789046827635
Uitgever: Nieuw Amsterdam
De moord op Buckingham Palace

In de nasleep van een referendum dat de natie heeft verdeeld, kan de Queen wel wat anders gebruiken dan nóg meer problemen. Maar wanneer een schilderij van het koninklijk jacht Brittannia - in de jaren zestig aan de Queen gegeven - onverwacht ergens anders opduikt, ruikt ze onraad. Dan wordt er een lichaam in het zwembad van Buckingham Palace gevonden en raakt ze verwikkeld in zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

Samen met haar rechterhand Rozie gaat ze op onderzoek uit, vastberaden de zaak op te lossen - maar lukt dat voordat de moordenaar opnieuw toeslaat?

Schrijver: S.J. Bennett
Oorspronkelijke titel: A three dog problem
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789046829431
Ebook: 9789046829448
Uitgever: Nieuw Amsterdam
De moord op Sandringham Castle

December 2016. Een afgehakte hand spoelt aan op het strand in de buurt van Sandringham Castle. Hoewel Queen Elizabeth het zeventigjarige slachtoffer, Edward St Cyr, aan de hand van zijn zegelring snel identificeert, tast de politie wat dader en motief betreft in het donker. St Cyr leidde een controversieel leven en maakte veel vijanden op het stille platteland van North Norfolk, waar iedereen elkaar kent.

Niet lang daarna worden twee dorpelingen aangevallen. Voordat er meer slachtoffers vallen, nóg dichter bij huis, moeten de Queen en haar vertrouwelinge en assistente Rozie snel op onderzoek uit...

Schrijver: S.J. Bennett
Oorspronkelijke titel: Murder most royal
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789046831113
Ebook: 9789046831120
Uitgever: Nieuw Amsterdam