Boekenplank:
Kies

Boeken van Lisa T. Bergren

Meer over Lisa T. Bergren

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Lisa Tawn Bergren

Geboren: 1950

Land van herkomst: Verenigde Staten

Website: Lisa T. Bergren


Overzicht

  • Langzaam vergeten - Christmas every morning / Mercy come morning

De Dochters van de Suikerbaron / The Sugar Baron's Daughters

  1. Ketura - Keturah
  2. Verity - Verity

Young Adult

  • Stuck - Waterfall
De Dochters van de Suikerbaron / The Sugar Baron's Daughters
Young Adult

gedetailleerd overzicht

OverzichtLangzaam vergeten

Tweede kansen bestaan niet. Of toch?

Krista heeft er bewust voor gekozen honderden kilometers van haar geboorteplaats vandaan te wonen. In de ogen van haar moeder was ze nooit goed genoeg en ze hebben nauwelijks nog contact met elkaar, wat Krista wel prima vindt. Totdat ze hoort dat haar moeder stervende is.

Verrast door haar eigen emoties gaat ze terug naar huis om bij haar moeder te zijn in diens laatste dagen. Daar ontdekt ze iets verrassends over haar moeder... én over zichzelf.

Schrijver: Lisa T. Bergren
Oorspronkelijke titel: Christmas every morning / Mercy come morning
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789059777064
Uitgever: Kok

De Dochters van de Suikerbaron / The Sugar Baron's DaughtersKetura

In het Engeland van 1772 erven lady Ketura Banning Tomlinson en haar zussen plotseling de landgoederen van hun vader en rest hun maar één optie: de reis naar West-Indië ondernemen om te redden wat er van die erfenis over is.

Hoewel dit tegen alle gebruiken indruist, zijn ze vast van plan om dit als zelfstandige vrouwen te doen. Maar zodra ze in het Caribisch gebied aankomen, zijn gebruiken het minste waarover ze zich zorgen moeten maken. Op het beruchte eiland Nevis ontdekken de zussen dat er niet veel over is van de ooit zo legendarische wereld van de suikerbarons - en dat is nog maar het begin van wat ze in deze harde en onbekende omgeving zullen ervaren.

Ketura is niet van plan zich ooit nog aan een man te binden, maar het lijkt wel of elke man op het eiland naar haar hand dingt - en zo probeert haar plantage in bezit te krijgen. Een bondgenoot zou meer dan welkom zijn, maar zelfs wanneer ze onverwachts met een jeugdvriend wordt herenigd, twijfelt ze aan zijn bedoelingen.

Ketura doet er alles aan om haar familie bij elkaar te houden en de plantage te redden die daarvoor de middelen moet bieden. Maar zal ze haar koppigheid en geslotenheid ooit aan God kunnen overgeven om de genezing en liefde te vinden die op haar wachten?

Schrijver: Lisa T. Bergren
Oorspronkelijke titel: Keturah
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789064513350
Ebook: 9789064513367
Uitgever: Het Zoeklicht
Verity

Nadat ze Engeland achter zich heeft gelaten om met haar zussen in West-Indië een nieuw leven te beginnen, wil Verity Banning iets voor zichzelf. Haar affiniteit met dieren inspireert haar tot de oprichting van een importbedrijf voor paarden, maar ook andere goederen waar de eilandbewoners behoefte aan hebben. Wanneer ze echter in de Amerikaanse koloniën aankomt om haar voorraden in te slaan, krijgt ze onverwacht nieuws over kapitein Duncan McKintrick. Ook Ian, de knappe broer van de kapitein en sympathisant van de opkomende patriottenbeweging, zal het bericht moeten verwerken.

Als achterkleindochter van een Britse generaal en vriendin van menig loyalist, dacht Verity dat ze alleen maar een vreedzame oplossing wilde. Maar zowel de patriotten als de vurige Ian McKintrick proberen haar steeds meer voor zich te winnen. En dan moet ze beslissen tegen wat - en voor wie - ze zal vechten. Kan ze een nieuwe weg inslaan, ondanks de gevaren die haar dromen bedreigen?

Schrijver: Lisa T. Bergren
Oorspronkelijke titel: Verity
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789064513664
Ebook: 9789064513671
Uitgever: Het Zoeklicht

Young AdultStuck

Wat als je prins op het witte paard letterlijk in een andere wereld leeft?

Gabi en Lia brengen elke zomer in Italië door. Niet zonnebadend aan de rand van een helderblauw meer, maar in donkere grotten met oude muurschilderingen. Dat is hun lot als dochters van een archeologe.

Op een dag raken ze tegelijk een schildering van twee handen aan en 'verdwijnen' ze plotseling naar het jaar 1332. Daar is een felle veldslag gaande tussen twee adellijke families. Gabi wordt gered door de knappe Marcello Falassi die haar naar het kasteel van zijn vader brengt. Ineens wordt haar vakantie veel interessanter...

Schrijver: Lisa T. Bergren
Oorspronkelijke titel: Waterfall
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029717366
Ebook: 9789029717533
Uitgever: Voorhoeve