Boekenplank:
Kies

Boeken van Claude Berube

Meer over Claude Berube

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Golf van geweld

Connor Stark was een paria, een man zonder thuisland, een voormalig marineofficier wiens carrière abrupt tot een einde kwam nadat hij voor de krijgsraad oneervol werd ontslagen. In zijn huis in het vredige Schotland is hij vastberaden zijn verleden achter zich te laten, totdat moorden, politieke steekspelletjes en onrust in het Midden-Oosten hem er onverwachts mee confronteren.

De nieuwe Amerikaanse ambassadrice van Jemen, C.J. Sumner, moet zien te voorkomen dat piraten schepen blijven kapen in de Golf van Aden bij Jemen en vraagt Stark daarbij om hulp. Tijdens een gesprek met de eigenaar van een Jemenitische rederij en hoofd van de machthebbende familie, komt Stark erachter dat het land een nog veel grotere dreiging boven het hoofd hangt.

Special Agent Damien Golzari doet onderzoek naar de moord op de zoon van een lid van het State Department als hij op illegale handel in qat stuit, waarbij illegale Somalische vluchtelingen in de VS betrokken zijn. Het spoor leidt ook hem naar Jemen, waarna Stark en Golzari de handen ineen moeten slaan om te voorkomen dat de gebeurtenissen in de Golf van Aden tot een mondiaal conflict escaleren...

Schrijver: Claude Berube
Oorspronkelijke titel: The Aden effect
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045201702
Ebook: 9789045203102
Uitgever: Karakter