Boekenplank:
Kies

Boeken van Erik Betten

Erik Betten is historicus en journalist en schreef meerdere non-fictieboeken over met name Friesland.

Meer over Erik Betten

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1976

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De prijs
  • Quarantaine

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe prijs

Wanneer de mobiele game PrizeTag - waarin mensen op elkaar 'jagen' voor geld - een bescheiden hit wordt, lijft de mysterieuze organisatie Sixtus maker Wander Reeker in.

PrizeTag groeit dankzij Sixtus uit tot een landelijke hype, waarbij jongeren massaal de straat op gaan. Maar als er plots rellen uitbreken en zelfs slachtoffers vallen, blijkt Wanders onschuldige app misbruikt te worden voor heel andere doeleinden....

Schrijver: Erik Betten
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024585021
Ebook: 9789024585038
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Quarantaine

Groningen, oktober. Een oeroude bacterie vindt via een gaswinningspunt haar weg naar de oppervlakte. In luttele dagen zwermen de halfdode, besmette slachtoffers wezenloos uit over Noord-Nederland. Bang voor verdere verspreiding besluit de overheid de provincies af te sluiten.

Het Gronings-Friese Kamerlid Homme Olivier, die zich jarenlang heeft ingezet voor de lokale bevolking en haar problemen met de gaswinning, wordt naar voren geschoven als woordvoerder. Aan hem de taak om de kalmte te bewaren terwijl er naar een oplossing wordt gezocht. Maar als de overheid vervolgens het leger inzet om de vluchtelingen uit het gebied tegen te houden, lijkt Homme juist als zondebok te worden gebruikt.

Als hij kort daarna een berichtje ontvangt dat zijn vrouw in het gebied blijft om te helpen, besluit Homme zijn taken in Den Haag achter te laten om haar te gaan zoeken. Met gevaar voor eigen leven trotseert hij het door de bacterie geteisterde noorden, op zoek naar iets wat misschien niet meer te redden valt...

Schrijver: Erik Betten
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024580804
Ebook: 9789024580811
Uitgever: Luitingh-Sijthoff