Boekenplank:
Kies

Boeken van Jonathan Black

Meer over Jonathan Black

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Bela von Block, B.W. von Block

Geboren: 1922 / Overleden: 1991

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De goudjagers - Ride the golden tiger
  • De machtswellustelingen - The world rapers
  • De oorlogsfabrikanten - The carnage merchants
  • De rovers - The plunderers
  • Het huis op de heuvel - The house on the hill
  • Het recht van de rijken - Megacorp
  • Zwart goud - Oil

Dubbel uitgegeven titels

  • De wellust van de macht - zie De machtswellustelingen
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe goudjagers
Matt Rutledge, een niet onbemiddeld deskundige op het gebied van het opsporen en het delven van goud, ontdekt een goudveld in het nogal geïsoleerd liggende Himalayavorstendom Sakhana.

Wanneer hij een fonds bijeen probeert te krijgen dat een exploitatie van dat goudveld mogelijk moet maken, wordt hij gedwarsboomd door drie superrijke en supermachtige mensen...

Het nieuwe goud uit de Himalaya zou de poging van de Amerikaanse miljardengigant, de Arabische sjeik en de Franse bankkoning om de goudmarkt helemaal in handen te krijgen aardig frustreren.
Schrijver: Jonathan Black
Oorspronkelijke titel: Ride the golden tiger
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789044920048
Uitgever: Bruna
De machtswellustelingen
Jemel Karami heeft zich langs slinkse wegen opgewerkt tot miljonair. Zijn enige streven is rijkdom en macht. Op niets ontziende wijze manipuleert hij zakenlieden en politici en hij maakt misbruik van verschillende oorlogshaarden in de wereld om zich enorme winsten toe te eigenen.

In zijn privéleven handelt hij niet anders. Vrouwen die hem liefhebben worden gebruikt voor zijn intriges en hij gaat letterlijk over lijken.

Maar zijn macht sleurt hem mee in een stroomversnelling en als zijn imperium ineen dreigt te storten klampt hij zich wanhopig vast aan uiterste redmiddelen...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Jonathan Black
Oorspronkelijke titel: The world rapers
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9789022972373
Uitgever: Bruna
De oorlogsfabrikanten
Miljonair Charles Jessup Canfield III is een meedogenloze zakenman, die er op slinkse wijze in geslaagd is de exclusieve ontginningsrechten van een geheime goudmijn in de Midden-Afrikaanse republiek Mwandi in handen te krijgen. De dictatoriale president van Mwandi heeft als tegenprestatie voor miljoenen dollars aan moderne wapens geëist om zijn droom, het rijke buurland Basoto te annexeren, te realiseren.

Mike Vogeler, de rivaal en aartsvijand van Canfield, probeert dit te verhinderen, niet in de laatste plaats uit eigenbelang. Canfield laat zich om deze illegale wapenleveranties uit te voeren, terzijde staan door de zeer ambitieuze zakenvrouw Alison Craig. Een vrouw die voor niets terugdeinst...

Maar dan worden zij gedwarsboomd door de cynische Vietnamveteraan Stephen Padget, de rechterhand van Vogeler.
Schrijver: Jonathan Black
Oorspronkelijke titel: The carnage merchants
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789024516834
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De rovers
In zijn jeugd droomde James Courtney al van hartstocht, rijkdom en macht. Aan zijn hartstochtelijke grillen heeft hij altijd toegegeven. Zijn onmetelijke fortuin, een legaat, afkomstig uit de dodenkampen van de Tweede Wereldoorlog, blijft groeien.

Zijn macht ontleent hij aan het succes van zijn concern, Courtney Ventures International, en zijn wereldwijde netwerk van dankbare ex-nazi's. Er blijft hem nu nog één vurige wens: de machtigste man ter wereld te worden.

Om dat te kunnen bereiken moet hij eerst zijn rivaal, de Libanese miljonair el Muein, uitschakelen. Hij bedenkt een ingenieus plan, daarbij gewetenloos misbruik makend van zijn macht over Neil Harkness, de minnaar van zijn beeldschone en toegewijde assistente Sybil.
Schrijver: Jonathan Black
Oorspronkelijke titel: The plunderers
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789022953594
Uitgever: Bruna
Het huis op de heuvel
In de duurste, meest exclusieve wijk van Washington, aan de elegante Foxhall Road, staat een pseudo-Normandisch kasteel: Lady Majorie's plezierpaleis, beter bekend als het Huis op de Heuvel.

Hier geven de machtige mannen van de wereld zich over aan hun verborgen onbeschrijfelijke fantasieën. Hier spelen ze de vuile machtsspelletjes en beslissen over het lot van mensen en werelddelen. Hier kunnen ze zichzelf zijn. Alleen Lady Marjorie Norworth kunnen ze hun geheime verlangens toevertrouwen.

Maar Lady Norworth, maîtresse van presidenten, senatoren en ministers, de grande dame van de 'demi-monde' in Washington, heeft zelf een geheim en speelt zelf een spel, het allergevaarlijkste...
Schrijver: Jonathan Black
Oorspronkelijke titel: The house on the hill
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789022952535
Uitgever: Bruna


Het recht van de rijken
Paul Verhardt staat aan het hoofd van een miljardenconcern in de communicatie-industrie. Hij is een geslepen en gewetenloos zakenman die corruptie en zelfs moord niet schuwt om zijn dollars te beschermen. Zijn grootste concurrent is Samuel Meyer, tegen wie hij als fanatiek jodenhater ook een persoonlijke bloedwraak voert.

Beide giganten hebben een netwerk van bedrijfsspionnen dat door middel van afpersing en omkoperij elkaars diepste geheimen tracht te onthullen. Zo weet Meyer bijvoorbeeld dat Verhardts kapitale belangen in de republiek Portoquedo door een revolutionaire volksbeweging bedreigd worden. Ook weet hij dat Verhardt van de Amerikaanse regering toestemming heeft gekocht om deze beweging met geweld het zwijgen op te leggen.

Wanneer Verhardt Meyers organisatie een immense financiële slag dreigt toe te brengen, wanneer hij bovendien een onverkwikkelijk seksschandaal rondom Meyers dochter publiek dreigt te maken, slaat Meyer onverbiddelijk terug. Met middelen die niet alleen Verhardt maar ook hemzelf tot aan de rand van de afgrond brengen.
Schrijver: Jonathan Black
Oorspronkelijke titel: Megacorp
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789022953174
Uitgever: Bruna
Zwart goud
James Northcutt, miljardair, keihard zakenman en eigenaar van een van de grootste onafhankelijke oliemaatschappijen, heeft zich de woede van zijn concurrenten op de hals gehaald. Hij heeft een exclusief contract weten te bemachtigen om China's ongerepte olierijkdom te kunnen exploiteren.

James Northcutt en zijn NIPCO waren al lang een doorn in het oog der 'giganten' en nu wordt hem de oorlog verklaard: zijn maatschappij moet vernietigd worden. Er ontstaan een machtsstrijd op hoog niveau. Beide partijen maken gebruik van keiharde, uiterst geraffineerde adviseurs en hun methoden zijn meer dan schokkend.

Ook in James' liefdesleven gaat het er heftig aan toe: vele vrouwen delen zijn bed, onder wie zijn grote liefde Vera Fletcher en de vrouw met wie hij uiteindelijk trouwt: Pamela.
Schrijver: Jonathan Black
Oorspronkelijke titel: Oil
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 9789022918814
Uitgever: Bruna

Dubbel uitgegeven titelsDe wellust van de macht

Zie voor de beschrijving van dit boek: De machtswellustelingen.

Schrijver: Jonathan Black
Oorspronkelijke titel: zie De machtswellustelingen
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9789027494177
Uitgever: Spectrum