Boekenplank:
Kies

Boeken van Kendare Blake

Meer over Kendare Blake

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1981

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kendare Blake


Anna Korlov

  1. Anna dressed in blood - Anna dressed in blood
  2. Girl of nightmares - Girl of nightmares

Drie zusjes, Een troon / Three Dark Crowns

  1. Koninginnen - Three dark crowns
  2. Duistere troon - One dark throne
Drie zusjes, Een troon / Three Dark Crowns

gedetailleerd overzicht

Anna KorlovAnna dressed in blood

Voortaan slaap je met het licht aan...

Cas Lowood heeft een ongewone roeping: hij doodt de doden. Dat deed zijn vader al voor hem, tot hij op gruwelijke wijze vermoord werd door een geest. Nu reist hij samen met zijn kruidendokter-moeder en gewapend met zijn vaders dodelijke mes het land rond.

Hij gaat op zoek naar een geest die door de lokale bevolking Anna Dressed in Blood genoemd wordt, en vindt een geest zoals hij nog nooit gezien heeft. Ze draagt nog steeds de jurk waarin ze vermoord werd in 1958: toen maagdelijk wit, nu rood gevlekt en druipend van het bloed. Sinds haar dood heeft Anna iedereen die ook maar een voet in haar verlaten Victoriaanse thuis heeft gezet gedood. En dan spaart ze het leven van Cas...

Schrijver: Kendare Blake
Oorspronkelijke titel: Anna dressed in blood
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022329283
Ebook: 9789460413766
Uitgever: Edge
Girl of nightmares

Maanden zijn voorbijgegaan sinds de geest van Anna Korlov in haar kelder de deur naar de hel opende en erin verdween, maar Cas kan haar niet vergeten.

Zijn vrienden herinneren er hem constant aan dat Anna zich opgeofferd heeft opdat hij kan leven, niet halfdood ronddwalen. Cas weet dat ze gelijk hebben, maar voor hem kan geen levend meisje tippen aan het dode meisje waarop hij halsoverkop verliefd is geworden. Hij ziet Anna overal: in zijn slaap, maar evengoed overdag, in visioenen die op nachtmerries lijken. Maar er is iets mis, grondig mis...

Dit zijn geen gewone dromen. Anna wordt gekweld, en elke keer dat hij haar ziet lijkt ze op nieuwe en nog gruwelijkere manieren gefolterd te worden. Cas weet niet wat er met Anna gebeurd is toen ze in de hel verdween, maar hij weet wel dat ze niet verdient wat er nu met haar gebeurt. Anna heeft hem meer dan eens gered, nu is de tijd gekomen dat hij hetzelfde voor haar doet...

Schrijver: Kendare Blake
Oorspronkelijke titel: Girl of nightmares
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022329559
Ebook: 9789460414442
Uitgever: Manteau

Drie zusjes, Een troon / Three Dark CrownsKoninginnen

Drie koninklijke zusjes, maar op de troon is maar plaats voor één koningin...

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren - drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.

Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.

Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood...

Schrijver: Kendare Blake
Oorspronkelijke titel: Three dark crowns
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402703016
Ebook: 9789402755978
Uitgever: HarperCollins
Duistere troon

De strijd om de macht is begonnen...

De zusjes Katharine, Arsinoe en Mirabella zijn alle drie erfgenaam van de troon, maar moeten, zoals elke generatie drielingen voor hen, uitvechten wie uiteindelijk koningin wordt. Het is een gevecht op leven en dood. Wie van de koninklijke zusjes zal als overwinnaar uit de bus komen en de troon mogen bestijgen?

Katharine, eens de zwakste van de drieling, voelt zich sterker dan ooit tevoren. Arsinoe heeft de waarheid over haar krachten ontdekt en beseft dat haar geheim weleens in haar voordeel zou kunnen werken. En Mirabella, altijd de sterkste en de gedoodverfde koningin, raakt niet alleen zelf in groot gevaar: ook de mensen om haar heen lopen gevaar en ze lijkt het niet te kunnen voorkomen.

Er is niets en niemand die de zusjes tegenhoudt op weg naar de troon, behalve zijzelf...

Schrijver: Kendare Blake
Oorspronkelijke titel: One dark throne
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402702835
Ebook: 9789402757989
Uitgever: HarperCollins