Boekenplank:
Kies

Even wat anders...

Even wat anders...

Bij deze wil ik iedereen hartelijk danken voor de vele leuke mailtjes die ik de afgelopen weken heb gekregen met betrekking tot de (vernieuwde) website. In het begin heb ik telkens een reactie gezonden, maar het werden er teveel om steeds te reageren, want tijd heeft z'n beperkingen, en wat ik aan tijd heb, gebruik ik dan liever om aan de website te werken en ik denk dat de mailers het daarmee eens zijn!

Ik lees echter alle mailtjes en, als ik even zucht en steun over het vele werk dat er in de website zit, dan zijn het de enthousiaste reacties die me weer moed geven. Want wat zijn er toch veel boeken en wat komen er steeds veel boeken bij! Ik doe mijn uiterste best het allemaal bij te houden, maar ondertussen moet ik ook nog steeds wat 'vlekjes' wegwerken. Vlekjes die zijn ontstaan door mijn afwezigheid van vijf jaar en vlekjes die zijn ontstaan tijdens het vernieuwen van de website.

Eén van die vlekjes is Agatha Christie. Zij is per abuis niet meegekomen met de omzetting van oud naar nieuw. En gezien de enorme hoeveelheid boeken die zij heeft geschreven, zal het me een paar dagen kosten om haar weer toe te voegen aan de site.

Een ander vlekje zijn de alinea's in de boekbeschrijvingen. Die zijn grotendeels weggevallen bij de omzetting, dus veel oude teksten zijn nu één groot blok tekst, inclusief eventuele voetnoten.

Zo kom ik regelmatig nog andere 'vlekjes' tegen. Mochten jullie ze ook tegenkomen, laat het me weten, want ik corrigeer ze als ik ze tegenkom, maar ga er vooralsnog niet naar op zoek.

Verzoeken om schrijvers honoreer ik meestal nog dezelfde dag, dus mocht je een schrijver missen, stuur even een mailtje en dan voeg ik die z.s.m. toe.

Een andere vraag betrof het sterteken op de kalender, de * dus. Waar die voor dient, vroeg de mevrouw. Welnu, dat zijn boeken waar nog iets bij ontbreekt. Hetzij de omslag, hetzij de beschrijving of iets geheel anders. Op die manier kan ik eenvoudig zien welke boeken ik nog moet afwerken zodra die informatie beschikbaar komt.

Ook krijg ik regelmatig mailtjes van mensen die aanbieden om te helpen bij de site. Dit stel ik zeer op prijs, maar is in de praktijk heel erg lastig. Desalniettemin zijn er nog genoeg 'gaten' op de website, met name bij de oudere schrijvers, die gevuld moeten worden. Meestal ontbreekt er dan een plaatje van de omslag of is de beschrijving niet beschikbaar. Nou, die informatie zou zeer welkom zijn, want het zoeken kost buitengewoon veel tijd. Ik plaats echter bij de beschrijving bij voorkeur de originele flaptekst en niet een recensie (die zijn vaak nog wel te vinden), dus ik ben nog lastig ook :-)

Tenslotte, aangezien ik nu eenmaal heb gezegd dat ik via deze Blog telkens een boek of schrijver zou bespreken, toch nog een boekpraatje. Niet samen met een gebeurtenis in mijn leven, maar gewoon een schrijfster die ik erg fijn vind om te lezen, namelijk Minette Walters. Wat mij vooral bevalt aan haar boeken is de originaliteit. Ze zijn steeds anders van opzet en steeds anders dan andere boeken. Het zijn meer mysterieverhalen dan heuse thrillers, maar altijd heel apart. Na een lange afwezigheid is dit jaar weer een nieuw boek van haar verschenen, Het laatste uur. Deze heb ik zelf nog niet gelezen, maar staat op mijn (enorme) lijst van nog te lezen boeken.

En als laatste zou ik hier een oproep willen plaatsen om ook een bijdrage te leveren aan de website door middel van een Blog. Als u het leuk vindt om iets te schrijven over een boek dat u geraakt heeft of waardoor u plat lag van het lachen, stuur me dat dan toe en wie weet is het volgende Blog dat hier staat dan die van u!

Petra, 14 juli 2018


Reacties

Geen reacties nog
 

Reactie