Boekenplank:
Kies

Het oordeel

Het oordeel

Daar is hij dan! Nou ja, bijna. Want hij is pas verkrijgbaar vanaf 23 oktober: Het oordeel van John Grisham.

De boeken van Grisham verschijnen steevast bij Bruna en worden tot vlak voor de verschijning met geheimzinnigheid omgeven. Zo was de eerder bekend gemaakte titel van het boek: De afrekening, maar ergens is dat voor de definitieve versie dan toch Het oordeel geworden. Maakt mij niet uit, ik vind het best. Ik hou van Grisham. Spannende boeken die lekker weglezen. Vooral zijn oudere boeken heb ik meerdere keren gelezen.

Ik heb een akelig slecht geheugen, altijd al gehad. Voor school was dat een tikkie lastig, maar voor het lezen is het altijd wel prettig geweest. Ik ben een groot fan van Agatha Christie en heb haar boeken dan ook vaak (écht vaak) gelezen. Bijna in alle gevallen ben ik toch vergeten wie het uiteindelijk 'heeft gedaan', dus is het iedere keer weer een mysterie. Uiteraard is de ontknoping ook wel eens dusdanig verrassend geweest dat ik het niet meer kòn vergeten, zelfs al zou ik dat hebben gewild.

Helaas is tijdens het omzetten van het oude naar het nieuwe systeem de hele Agatha Christie afdeling verdwenen van de website. Dat zijn ruim 100 boeken die ik dus nog een keer aan de site moet toevoegen, een klus waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Maar dat komt echt nog wel, want Agatha verdient zeker een mooie plek op een website die geheel in het teken staat van schrijvers en boeken.

Ik weet niet of het al is opgevallen, maar de site heeft een nieuw 'dingetje'. Er is een 'like-button' toegevoegd. Geen duimpjes omhoog of omlaag, alleen maar leuk vinden. Bij ieder boek en - voor hen die alles van een schrijver leuk vinden - bij iedere schrijver, staat een button met een hartje. Wanneer je daar op klikt, geef je dat boek (of die schrijver) een like. Aangezien ik nu eenmaal missus positivo ben, geen 'niet-like' button.

Er komt binnenkort ook een reactiemogelijkheid voor bezoekers op de website zelf. Ik krijg veel mailtjes die gewoon eigenlijk te leuk zijn om niet openbaar te delen. Uiteraard blijft de mogelijkheid om te mailen gewoon bestaan, maar al die complimenten die ik over de site krijg, mogen anderen ook best lezen... grote grijns ;-)

Ik heb het op het moment privé een beetje druk, vandaar dat een nieuw Blog ook zo lang op zich heeft laten wachten. De uitnodiging aan bezoekers om een Blog te schrijven en naar mij toe te mailen staat echter altijd open. Ik zou het in ieder geval erg leuk vinden!

Oh ja, zou ik nog bijna vergeten! Ook op de Blogs kan tegenwoordig gereageerd worden. Kijk maar hieronder :-)

Petra, 23 september 2018


Reacties

Jochen - Staden (B) (10 Oktober 2018) schreef:
Ik gebruik sinds jaar en dag je site om boeken op te zoeken, volgorde's te weten of gewoon in te grasduinen en zo nieuwe boeken te ontdekken! Ook vind ik de mogelijkheid om te sorteren op genre super!
De leuk-knopjes zijn inderdaad "leuk" en zal net zoals Esther, het boek Magiër ook leuk gaan vinden. Alhoewel al heel lang geleden gelezen, het was het begin van een gigantisch epos!
Doe zo verder!

Carolien van enkhuijzen - Rotterdam (9 Oktober 2018) schreef:
Ik lees heel veel en gebruik vaak Boekbeschrijvingen. Waarom staat Baantjer er b.v niet bij. Verder geen aan of opmerkingen. Ben er heel blij mee.

Manuela - Enschede (27 September 2018) schreef:
jaaaa, precies dat! Vergeetachtig zijn en daar door met name de Agatha Christies keer op keer kunnen lezen.
Ben heel blij dat je aan die taak bent begonnen, want ik wil nog graag een keer de Poirot serie op volgorde lezen.
Bedankt, zo blij met deze site! ❤️

esther - ede (25 September 2018) schreef:
Wat leuk dat je boeken kunt liken. Heb gelijk mijn eerste boek geliked namelijk Magier van Feist. Ben benieuwd hoe veel likes er gaan komen

Reactie