Boekenplank:
Kies

Boeken van Esther Boek

Meer over Esther Boek

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1967

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De perfecte moeder
  • Geen kind meer
  • Het leven dat ik kende

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe perfecte moeder

Nelleke en Helena zijn twee vrouwen die elk op hun eigen manier trachten te ontsnappen aan hun verstikkende verleden.

Nelleke wil vluchten uit het armoedige bestaan dat ze van haar ouders erfde en zal daarvoor tot het uiterste gaan. Rijkeluiszoon Jacob lijkt de perfecte man om te manipuleren in een huwelijk dat haar rijkdom zal verzekeren. Alleen: maakt geld alles goed?

Helena groeit op in een, voor de buitenwereld, perfect gezin. Maar is dat wel zo? Wat er achter gesloten deuren gebeurt, blijft lang verborgen.

Wanneer haar moeder plots overlijdt, stort Helena's zorgvuldig gecreëerde wereldje in. De verstrekkende gevolgen van haar moeders dood, blijven haar voor de rest van haar leven achtervolgen. Hoe ontloop je immers het systeem waarin je opgroeide, als dat je nooit meer loslaat?

Schrijver: Esther Boek
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789082893991
Ebook: 9789082986334
Uitgever: Hamley Books
Geen kind meer

Een boek over onrecht, schuld en schaamte. Maar bovenal gaat dit verhaal over de liefde van een moeder voor haar zoon.

Het is voorjaarsvakantie 2011 als de dan 19-jarige Dex door een grote politiemacht van zijn bed wordt gelicht. Hij wordt verdacht van verkrachting van een tienermeisje, Charlotte.

Anna, zijn moeder, gelooft in de onschuld van haar zoon en doet er alles aan om de waarheid boven tafel te krijgen. Ze wordt geconfronteerd met leugens, geweld en corruptie en moet alle zeilen bijzetten om zichzelf, maar bovenal haar gezin, op de been te houden.

Schrijver: Esther Boek
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789461092199
Ebook: 9789461092632
Uitgever: De Crime Compagnie
Het leven dat ik kende

Het leven dat ik kende is een aangrijpende roman gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Nadat Roelf alles waar hij van hield is verloren, lijkt het leven hem weer toe te lachen wanneer hij het geluk opnieuw vindt met Sophie.

Tot die nacht waarop hun huis, met daarin alle onvervangbare herinneringen, tot de grond toe afbrandt. Als de politie hem enkele maanden later arresteert voor deze brand is het drama compleet.

Maar is hij wel schuldig of heeft justitie de verkeerde te pakken? Voor Roelf blijkt: wanneer je speelt met vuur, ben je nergens meer veilig.

Schrijver: Esther Boek
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789463886086
Ebook: 9789463886093
Uitgever: Hamley Books