Boekenplank:
Kies

Boeken van Jonas Bonnier

Jonas Bonnier is schrijver, screenwriter en journalist.

Meer over Jonas Bonnier

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Zweden


Overzicht

Helicopter heist

Vier jonge mannen, één droom en de geldroof van de eeuw...

Sami is een kruimeldief, die tegenwoordig een gezin te onderhouden heeft. Michel is als kind met zijn familie uit Libanon gevlucht en kan dat verleden maar niet van zich afschudden. Niklas is een losbol die zijn eigen plan trekt, zonder dat daar ooit iets goeds van is gekomen. Zora is een zakenman uit Joegoslavië die maar één doel heeft: koste wat kost rijk worden.

En Alexandra? Zij is de reden dat de vier mannen in 2009 plannen beramen voor een roof op het grootste gelddepot van Stockholm. Het plan lijkt waterdicht, elk detail is uitvoerig overdacht en de geschatte opbrengst zo hoog dat als hun missie slaagt de mannen een luxe leventje in het verschiet hebben. Maar is iedereen wel wie hij zegt dat hij is, of worden er geheimen achtergehouden? En wie is die vrouw die zich in hun leven gemengd heeft?

Helicopter heist is een razendsnelle, enerverende thriller, geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van vier jonge Zweedse mannen die één van de meest spectaculaire geldroven ooit pleegden. De mannen die verantwoordelijk waren voor de roof zijn gevangen genomen, maar de 39 miljoen Zweedse kronen die ze buit hebben gemaakt, zijn nooit teruggevonden.

Schrijver: Jonas Bonnier
Oorspronkelijke titel: Helikopterrånet
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044352047
Ebook: 9789044352054
Uitgever: The House of Books