Boekenplank:
Kies

Boeken van M.P.O. Books

M.P.O. Books, pseudoniem van Marco Books, is met zijn boeken een van de beeldbepalende schrijvers van de zogeheten regiothriller, waarbij Midden-Nederland en met name de Utrechtse Heuvelrug zijn werkterrein is.

Meer over M.P.O. Books

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Marco Books, Anne van Doorn

Geboren: 1972

Geboorteland: Nederland

Website: M.P.O. Books


District Heuvelrug

 1. Bij verstek veroordeeld
 2. De bloedzuiger
 3. Gedragen haat
 4. De blikvanger
 5. De laatste kans
 6. De dood van Callista de Vries
 7. Dodelijke hobby
 8. Een afgesloten huis
 9. Cruise control

E-books

 • In diepe rust

Non-Fictie

 • Schrijven is... een afgesloten huis

gedetailleerd overzicht

District HeuvelrugBij verstek veroordeeld
Raymond van Vliet, directeur van een aannemingsbedrijf, neemt het met de regels niet zo nauw. Zo heeft hij het bedrijf weten uit te bouwen tot het imperium dat het nu is. Hij was van plan een uniek natuurgebied bouwklaar te maken om er een woonwijk te laten verrijzen. Maar veranderingen aan het bestemmingsplan hebben daar een stokje voor gestoken, tot grote woede van Van Vliet.

Sindsdien leeft hij in onmin met de plaatselijke bevolking. Drie van zijn vrienden zijn hevig in de aannemer teleurgesteld en hebben het voornemen opgevat het recht in eigen hand te nemen. Maar bij de uitvoering van hun plan stuiten zij op onverwachte tegenstand die vriendschappen onder druk zet en levens in gevaar brengt.
Schrijver: M.P.O. Books
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789086060306
Ebook: 9789492715043
Uitgever: De Leeskamer
De bloedzuiger
Het is de nachtmerrie van elke ouder. Het overkomt Paul en Antoinette. Altijd hebben ze hun 15-jarige dochter gewaarschuwd niet alleen te fietsen door het bos, op weg van huis naar school en andersom. Ze hebben haar gezegd niet van de officiële route af te wijken en voor het donker thuis te zijn.

Maar hun dochter heeft hun goede raad in de wind geslagen en het is mis gegaan. Had ze op een afgelegen plaats een afspraak met een vriendje? Was dat de reden waarom ze niet met haar twee vriendinnen mee naar huis fietste? Rechercheur Petersen en zijn collega Bloem van het district Heuvelrug ontdekken dat er meer achter zit.
Schrijver: M.P.O. Books
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789492715012
Ebook: 9789492715074
Uitgever: E-Pulp Publishers
Gedragen haat
Wat begint als een brute ontvoering op de parkeerplaats van een supermarkt in Doorn, mondt uit in een duizelingwekkende jacht op de ontvoerder zelf. Rechercheur Bram Petersen van district Heuvelrug krijgt opdracht om in alle stilte het onderzoek te leiden. Het spoor loopt al snel naar Wijk bij Duurstede. Maar Petersen is beperkt in zijn mogelijkheden om in te grijpen, uit angst dat de jongeman die ontvoerd is gevaar loopt.

Tegelijkertijd verlopen de zaken in zijn rechercheteam niet allemaal meer zo soepel als voorheen. De belangrijkste oorzaken zijn John van Keeken, die rigoureuzer wil optreden, en de relatieproblemen van Ronald Bloem, de vaste assistent van Petersen.
Schrijver: M.P.O. Books
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789076968896
Ebook: 9789492715364
Uitgever: E-Pulp Publishers
De blikvanger
Het rechercheteam van politiedistrict Heuvelrug beleeft drukke tijden. Een huisarts uit Rhenen wil een bekende in Doorn bezoeken, maar hij komt nooit op zijn bestemming aan. Niet ver daarvandaan vindt bijna gelijktijdig een aanslag op een wethouder plaats.

Rechercheur Petersen van district Heuvelrug maakt met zijn team overuren om beide zaken op te lossen. Hij vermoedt dat beide misdrijven met elkaar te maken hebben. Het onderzoek spitst zich toe op de merkwaardige bewoners van een idyllisch gelegen landhuis bij Rhenen.
Schrijver: M.P.O. Books
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789086060245
Ebook: 9789492715371
Uitgever: De Leeskamer
De laatste kans
Onder verdachte omstandigheden vindt Jacques Vermin de dood in zijn woning bij Leersum. Het weinige dat rechercheur Petersen weet, is dat Vermin een kinderloze man was die een teruggetrokken leven leidde. Officieel woonde hij in Arnhem; hij hield voor anderen angstvallig geheim dat hij ook op de Utrechtse Heuvelrug een woning had.

Terwijl Petersen zich op deze zaak concentreert en steeds meer duistere kanten van Vermin ontdekt, lopen de wrijvingen tussen hem en zijn assistent Ronald Bloem verder op. Collega Inge Veenstra houdt zich tegelijkertijd bezig met een kind dat in Maarsbergen te vondeling werd gelegd. Staan beide zaken met elkaar in verband?
Schrijver: M.P.O. Books
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789086060283
Ebook: 9789492715388
Uitgever: De Leeskamer


De dood van Callista de Vries
Een duikteam dat in natuurgebied De Blauwe Kamer naar onontplofte munitie uit de Tweede Wereldoorlog zoekt, stuit op een lijk. De volgende dag wordt vastgesteld dat het gaat om Callista de Vries, een jonge vrouw uit de stad Utrecht. Sinds twee dagen stond zij als vermist te boek. Zij blijkt een vrouw met vele geheimen te zijn, die in de laatste dagen van haar leven tegenstrijdige uitspraken deed.

Toch heeft het rechercheteam onder leiding van rechercheur Bram Petersen al spoedig een verdachte op het oog. Maar dan voltrekt zich een drama in het leven van Petersen.
Schrijver: M.P.O. Books
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789086060313
Ebook: 9789492715432
Uitgever: De Leeskamer
Dodelijke hobby
André Lourier hoopt de kerstdagen rustig door te brengen. Hij past op de afgelegen villa van een nicht die met haar man op wintersport is. Door zijn nalatigheid wordt er ingebroken.

Aanvankelijk hoopt Lourier dat de recherche de zaak oplost voor zijn nicht terugkeert. Maar als blijkt dat de politie onder leiding van rechercheur Petersen te druk is met het oplossen van een drievoudige moord, moet hij een andere oplossing bedenken. Hij beseft daarbij niet dat hij zelf in groot gevaar verkeert...
Schrijver: M.P.O. Books
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789086060368
Ebook: 9789492715418
Uitgever: De Leeskamer
Een afgesloten huis
De Utrechtse topcrimineel Fred Duijster wordt in zijn zwaarbeveiligde woning op beestachtige wijze afgemaakt. Volgens beelden van een bewakingscamera kreeg Duijster bezoek van slechts één persoon. Rechercheur Arthur van der Camp meent in hem Rafaël du Mez te herkennen, een berucht draaideurcrimineel.

Maar Du Mez beweert dat hij onschuldig is, om zich vervolgens op zijn zwijgrecht te beroepen. Hij wordt geloofd door zijn zus, die een advocaat inschakelt op voorwaarde dat deze Du Mez vrijpleit. Raadsman Sjoerd Guikema heeft echter het gevoel voor een onmogelijke opgave te staan...
Schrijver: M.P.O. Books
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789086060382
Ebook: 9789492715449
Uitgever: De Leeskamer
Cruise control
Op een zomeravond wordt er op recreatieterrein de Treekerpunt een homo doodgeschoten. De Amersfoortse rechercheur Gisella Markus krijgt de leiding over het onderzoek. Haar collega Niels Hanse raakt ervan overtuigd dat de dader een homohater is en dat hij opnieuw zal toeslaan.

Markus zoekt de moordenaar vooral in de hoek van cruisende homo's. Zelfs als iemand een tekst achterlaat waarmee hij lucht geeft aan zijn homohaat, blijft ze hetzelfde spoor volgen. Haar onderzoek komt echter geen stap verder.

Dan, exact zes weken na de eerste moord, wordt er weer een homo doodgeschoten en het ziet er niet naar uit dat het daarbij zal blijven...
Schrijver: M.P.O. Books
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789086060429
Ebook: 9789492715456
Uitgever: De Leeskamer

E-booksIn diepe rust

Een graf op de Amersfoortse begraafplaats Heiderust is geschonden. De daders hebben een kist met stoffelijk overschot opgegraven en meegenomen. Rechercheur Gisella Markus stelt een onderzoek in. Ze krijgt daarbij weinig medewerking van haar nieuwe assistent, Roelof Struyck.

Nadat Gisella kritische vragen aan een aannemer heeft gesteld, ligt er ineens een bekentenis van een werknemer van het bedrijf. De Amersfoortse rechercheur betwijfelt echter het waarheidsgehalte van die bekentenis.

Maar terwijl zij blijft zoeken naar de waarheid, krijgt ze tegenwerking van hogerhand in de persoon van officier van justitie Gerard Scheltinga. Ze moet de zaak laten rusten of anders...

Schrijver: M.P.O. Books
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789492715623
Uitgever: E-Pulp Publishers

Non-FictieSchrijven is... een afgesloten huis
M.P.O. Books debuteerde als thrillerauteur in 2004, maar schrijft al een kwart eeuw. Zijn gratis e-book 'Dodelijke hobby' werd al meer dan 150.000 keer gedownload.

Hoe ontstaat een thriller? Hoe schrijf je een meeslepend misdaadverhaal dat lezers urenlang geboeid zal houden? Iemand die daarover veel kan vertellen is M.P.O. Books.

Schrijven is... een afgesloten huis is de ontstaansgeschiedenis van zijn thriller Een afgesloten huis (2013). Terwijl de meeste schrijfboeken over de theorie gaan, laat Books zien hoe die theorie door hem in de praktijk wordt gebracht en hoe daaruit een misdaadroman ontstaat. Dit doet hij aan de hand van verschillende thema's, zoals 'schrijven is studeren', 'schrijven is jongleren' en 'schrijven is frustrerend'. Hij komt daarbij met een groot aantal praktische tips, beschrijft twintig specifieke verhaaltechnieken en benoemt de vijf niveaus waarop je een verhaal kunt beoordelen.

Daarnaast komt hij met boeiende anekdotes over het boekenvak en geeft hij aan hoe je een boek promoot. Beslist een aanrader voor mensen met schrijfambities én voor de fans van zijn boeken.
Schrijver: M.P.O. Books
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402120936
Ebook: 9789402120752
Uitgever: Brave New Books