Boekenplank:
Kies

Boeken van Marja Boomstra

Marja Boomstra heeft een kleurrijke en afwisselende carrière achter de rug. Ze heeft na haar studie bijna drie decennia gewerkt binnen de sociaal maatschappelijke context. Ze werkte o.a. in aandachtswijken in Den Haag en Venlo. Tevens heeft ze vele jaren als projectleider voor het Amerikaanse internationale programma Youth at Risk (YAR) gewerkt.

Meer over Marja Boomstra

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Nederland

Website: Marja Boomstra


Overzicht

  • Als het verleden toekomst wordt

Chaja

  1. Verbroken verleden
  2. Verzengende stilte
  3. Verraderlijke mist
  4. Verwrongen leugens

Lotte

  1. Il Circolo: Duivelse dilemma's
  2. Eligio: de uitverkorene
  3. Agonia: lijdensweg

Slangenkuil

  1. Slangengif
  2. Slangenkoning

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls het verleden toekomst wordt

Letta is een jonge, introverte vrouw, die op veertienjarige leeftijd haar ouders heeft verloren. Als zij op een dag terugkeert naar de buurt waar ze opgroeide, is zij getuige van een angstaanjagende gebeurtenis.

Wanneer ze kort daarna in haar flat een jong meisje dood aantreft, moet zij vrezen voor haar leven. Op de hielen gezeten door de daders en niet altijd wetend wie zij wel of niet kan vertrouwen, wordt zij uiteindelijk genadeloos geconfronteerd met haar eigen duistere verleden.

Schrijver: Marja Boomstra
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789083096551
Ebook: 9789090321080
Uitgever: MB Publishing

ChajaVerbroken verleden

Chaja's toch al wankele relatie met Jorik komt op losse schroeven te staan wanneer ze, tegen beter weten in, een cruisereis met hem en zijn collega’s onderneemt. Wat bedoeld was als een plezierreisje mondt al snel uit in een drama wanneer er iemand wordt vermoord.

Rechercheur Chris Römer, die zijn huwelijksreis op het schip doorbrengt, wordt gevraagd het onderzoek te leiden en al snel wijst het spoor in de richting van Chaja. Ze krijgt onverwacht hulp van een medepassagier, Reaven. Wanneer Chaja hem in vertrouwen neemt over de gebeurtenissen uit haar verleden, slaat hij om als een blad aan een boom. Chaja bevindt zich opeens in een bizar kat- en muisspel, dat steeds meer sinistere vormen aanneemt.

Schrijver: Marja Boomstra
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789083096575
Ebook: 9789083096599
Uitgever: MB Publishing
Verzengende stilte

Chaja wordt achtervolgd door de geheimen uit haar verleden. De inmiddels tot over zijn oren verliefde Reaven doet er alles aan om ze boven water te krijgen, maar Chaja hult zich in een ziekmakende stilte.

Wanneer Reaven er uiteindelijk achter komt dat Chaja’s vader mogelijk onterecht gevangen zit omdat zij hem vals heeft beschuldigd, komt hij voor een dilemma te staan, volgt hij zijn hart of zijn verstand? Hij wil er alles aan doen om haar te beschermen, maar tot hoever wil hij gaan? En waarom is Lucinda er zo op gebrand om Chaja uit de weg te ruimen?

Schrijver: Marja Boomstra
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789083096513
Ebook: 9789083096537
Uitgever: MB Publishing
Verraderlijke mist

Chaja's leven lijkt in rustiger vaarwater te zijn gekomen nu Lucinda is opgepakt en zij eindelijk haar biologische vader leert kennen. Dan ontdekt Chaja dat Reaven informatie voor haar achterhoudt. Als even later Lucinda weet te ontsnappen, beseft Chaja dat haar leven weer gevaar loopt.

Chaja droomt ondertussen steeds over een geest in de mist en wanneer haar wordt uitgelegd dat dit de boodschapper van verraad en slecht nieuws betekent, gaat ze op onderzoek uit. Bij toeval stuit ze op een kleine nalatenschap van haar moeder, een kistje met herinneringen. Het blijkt de doos van Pandora, een bron van kwaad en ellende te zijn.

Schrijver: Marja Boomstra
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789083096582
Ebook: 9789083330945
Uitgever: MB Publishing
Verwrongen leugens

De beproevingen zijn voor Chaja nog niet voorbij. Boudewijn Walraven heeft haar het grootste deel van zijn vermogen en bezittingen nagelaten, maar wel onder een aantal strikte voorwaarden. Chaja twijfelt of ze de erfenis zal accepteren.

Lucinda en haar broer Pepijn vinden dat zij als wettige erfgenamen recht hebben op de erfenis en hun wrok tegen Chaja laait weer op. Ze schuwen geen enkel middel om zo veel mogelijk van de nalatenschap in handen te krijgen en maken daarbij dankbaar gebruik van hulp uit onverwachte hoek.

Schrijver: Marja Boomstra
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789083330990
Uitgever: MB Publishing

LotteIl Circolo: Duivelse dilemma's

Lotte is een 35-jarige vrouw die haar leven wijdt aan haar gezin en patiënten. Door een heftige gebeurtenis in haar privéleven besluit zij in te gaan op de laatste wens van haar ongeneeslijk zieke, gedetineerde patiënt Salvatore om zijn zoon Aldo op te sporen.

Deze zoektocht leidt haar naar Arizona, maar verloopt alles behalve vlekkeloos. Ze wordt op allerlei manieren belemmerd door een aantal mannen die kennelijk niet willen dat ze in haar missie slaagt. Wanneer zelfs haar dochters hierdoor in gevaar komen, keert zij terug naar Nederland. In de ziekenhuiskamer treft Lotte een onherkenbare, levenloze man aan.

Vanaf dat moment komt Lotte voor duivelse dilemma's te staan. Ze raakt steeds meer verstrikt in een web van leugens en bedrog en om te overleven en levens te redden zal ze hoog spel moeten spelen.

Schrijver: Marja Boomstra
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789090323299
Ebook: 9789090325545
Uitgever: MB Publishing
Eligio: de uitverkorene

Als de zwangere Lotte in handen valt van Salvatore, een psychopathische maffiabaas, merkt ze al snel dat het hem te doen is om haar baby. Uiteindelijk weet ze te ontsnappen, maar kort daarna wordt ze gearresteerd op verdenking van moord.

Tot overmaat van ramp wil de vader van haar baby, Don Nijenhuis, niets meer van haar weten en hij gaat zelfs zo ver dat hij haar wil uitsluiten van het ouderlijk gezag. Lotte moet tot het uiterste gaan om alle dreigingen het hoofd te kunnen bieden.

Lukt het rechercheur Chris Römer om de waarheid boven tafel te krijgen, wanneer blijkt dat zowel Lotte als Don essentiële zaken verzwijgen?

Schrijver: Marja Boomstra
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789083096544
Ebook: 9789083096568
Uitgever: MB Publishing
Agonia: lijdensweg

Steven de Wit is een corrupte politieagent die nauwe banden heeft met Aram, de leider van maffiaorganisatie ‘Il Circolo’. Wanneer hij kort na zijn arrestatie dood wordt aangetroffen, weet de zwangere Lotte dat de nachtmerrie voor haar nog niet voorbij is en dat niet alleen haar grote liefde Don, maar ook Aram zijn pijlen op de baby in haar buik heeft gericht.

Wat doe jij als je net als Lotte op bent van de zenuwen? Als je al je nagels hebt afgekloven en niet meer weet waar je het zoeken moet? Wanneer het beklemmende gevoel steeds groter wordt en de kwelling maar niet ophoudt? Als je erachter komt dat Aram is vergiftigd door een alles verzengende haat en maar één doel voor ogen heeft: de ondergang van zijn halfbroer Don en alles wat hem lief is.

Schrijver: Marja Boomstra
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789083096506
Uitgever: MB Publishing

SlangenkuilSlangengif

Fotografe Floor reist naar Caïro voor een opdracht. Dan ontdekt ze dat ze onder valse voorwendselen naar Egypte is gelokt...

De jonge, onzekere fotografe Floor vertrekt naar Egypte om met haar collega Veronica een brochure te maken voor een reisbureau. Tijdens de groepsrondreis valt het Floor op dat Veronica erg geheimzinnig doet en zij en de reisleider lijken geen onbekenden van elkaar te zijn. Floor gaat op onderzoek uit en komt erachter dat hun mysterieuze medereiziger Rayan hen, maar ook haar scherp in de gaten houdt. Hamadi, een man die ze via Facebook kent, blijkt eveneens in Caïro te verblijven en hij staat erop Floor te ontmoeten.

Wanneer Veronica gewond raakt en er zelfs een dode valt, besluit de reisorganisatie vervroegd door te reizen naar Riyad, de woonplaats van Hamadi. Floor voelt dat er iets voor haar verborgen wordt gehouden en ontdekt dat haar leven op het spel staat. Waarom is ze werkelijk meegevraagd op deze reis en ziet ze nog kans om te ontsnappen?

Schrijver: Marja Boomstra
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789047207153
Ebook: 9789047206781
Uitgever: Loft Books
Slangenkoning

Floor is blij dat ze na haar avontuur in het Midden-Oosten eindelijk kan denken aan een toekomst met Rayan. Maar plotseling krijgen ze een fikse ruzie en vlak daarna vertrekt hij halsoverkop. Als ze niets meer van hem hoort probeert ze haar leven weer op te pakken en ze vindt, dankzij haar buurvrouw Annemieke, werk als kamermeisje in Hotel Babylon.

Daar meent ze Hamadi - de man die dankzij haar vast zou moeten zitten - te zien. Als even later Annemieke levenloos wordt aangetroffen, weet Floor dat ze in gevaar is. Ze vlucht naar Caïro in de veronderstelling dat Rayan daar is en haar zal willen helpen, maar zal ze hem op tijd kunnen vinden? En kan ze nog wel iemand vertrouwen?

Schrijver: Marja Boomstra
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789047207917
Ebook: 9789047207160
Uitgever: Loft Books