Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Natasha Borovsky

Boeken van Natasha Borovsky

Natasha Borovsky was van Russische en Poolse afkomst. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog vertrok ze met haar moeder naar de Verenigde Staten. Dankzij haar talenkennis werkte ze voor CBS News om oorlogsberichten te vertalen.

Meer over Natasha Borovsky

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1924 / Overleden: 2012

Geboorteland: Frankrijk


Overzicht

Prinses aan het keizerlijk hof
Prinses aan het keizerlijk hof is het verhaal van Tatjana Silomirskaja, een hartveroverend knappe en onvergetelijk dappere vrouw uit de hoogste Russische adel.

Geboren in een wereld van onvoorstelbare luxe zoals die in het einde van de twintigste eeuw alleen in Rusland nog bestond, was prinses Tatjana voorbestemd tot een leven te midden van de pracht en praal van het keizerlijk hof. Maar ondanks haar unieke omgang met de oudste dochters van de tsaar gaat Tatjana al vroeg een andere weg: de weg van een moderne vrouw die bij al haar respect voor de traditie, haar leven zelf wilde bepalen. Tegen alle protesten van haar geschokte omgeving bereidt ze zich voor op een carrière als arts. Alleen in haar hartstochtelijke liefde voor haar neef Stefan toont ze een nog grotere vasthoudendheid - want ook die liefde stuit op bezwaren.

In de dramatische jaren van de Eerste Wereldoorlog en de revolutie doet die liefde haar de barre omstandigheden verdragen waaronder ze als verpleegster aan het westelijk front werkt. De revolutie zelf schokt haar niet, maar het emotionele aftreden van de keizer verbijstert haar. Na de gruwelijke dood van haar vader, de keizerlijke familie en vele andere vrienden uit de aristocratie weet ze zelf ternauwernood aan de bolsjewieken te ontkomen. Maar dan hoort ze, diep in Zuid-Rusland, dat ook Stefan zou zijn gestorven...

Wanneer er geen enkele hoop meer voor haar lijkt te zijn, verlaat ze Rusland tenslotte, om samen met de veelbelovende medicus Alexis Holweg - de man die haar gered heeft - een nieuw leven te beginnen, ver van de voorgoed verdwenen pracht en praal van het oude Rusland en ver van de gelukkige jaren met Stefan. Maar diep in haar hart hoopt ze zelfs in Parijs nog, dat Stefan ondanks alles nog leeft.
Schrijver: Natasha Borovsky
Oorspronkelijke titel: A daughter of the nobility
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789067900829
Uitgever: Kadmos