Boekenplank:
Kies

Boeken van Gé Bosschee

Gé Bosschee is jurist en was jarenlang werkzaam in de financiële sector en als columnist.

Meer over Gé Bosschee

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De bovenwereld
  • De laatste koning
  • In de schaduw van de macht
  • Schuldbrief

Dubbel uitgegeven titels

  • Bloedgeld - zie De bovenwereld
  • De Kennedy code - zie In de schaduw van de macht
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bovenwereld
Adam Greenwood, werkzaam bij effectenmakelaar Brosnan & Co. in de Londense City, is een omvangrijke beursfraude op het spoor: op grote schaal blijkt met misbruik van voorwetenschap in aandelen te worden gehandeld. Nog voordat hij een diskette met gevoelige informatie aan zijn oude vriend en studiegenoot Connor McGregor kan overhandigen, wordt hij vermoord.

McGregor besluit de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Journalist George Wallace wil hem hierbij helpen. Het voornaamste doel van Wallace is de waarheid achterhalen, voor McGregor staat gerechtigheid voorop. Waarom en door wie is zijn vriend vermoord?

Hun zoektocht leidt via de London Stock Exchange uiteindelijk naar de Zurich Allgemeine Bank (ZAB). Enorme bedragen worden op ingenieuze wijze van slapende joodse rekeningen van de ZAB doorgesluisd naar de Verenigde Staten. Maar wie regelt dit verkeer en belangrijker nog: voor wie of wat is dit geld bestemd?

Wat McGregor en Wallace te weten komen, kan het daglicht niet verdragen. Ze ontrafelen een internationaal netwerk waarbij zeer hooggeplaatste personen uit de politiek en de bankwereld, maar ook de CIA betrokken zijn.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Gé Bosschee
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789061120087
Uitgever: Karakter
De laatste koning
Het rommelt binnen de monarchie, vooral omdat er een troonswisseling op handen lijkt. Sommige politieke partijen, verenigd in een geheim verbond onder de naam De Groep van Zeven, zouden die gelegenheid te baat willen nemen om de huidige staatsvorm te wijzigen in een republiek.

Als volkomen onverwacht en tot ieders verbazing een ongeautoriseerde biografie verschijnt van de kroonprins, wordt in één klap de toekomst van de monarchie aan het wankelen gebracht. Pikant detail: in de biografie staan gebeurtenissen beschreven die alleen bij het koningshuis bekend kunnen zijn. Ondanks grote druk van de AIVD weigert de Amsterdamse uitgever, tevens lid van de Republikeins Vereniging, zijn bronnen te onthullen.

De minister-president tracht de troonopvolging en daarmee de monarchie veilig te stellen. Kort nadat de koninklijke familie zich heeft teruggetrokken in Toscane - dit op last van de minister-president - verdwijnt de kroonprins spoorloos. Klaarblijkelijk liggen de persoonlijke verhoudingen binnen het koningshuis anders dan menig buitenstaander én politiek insider vermoedt.

In Den Haag komt het politieke spel ondertussen op gang en werken de betrokken partijen aan de voorbereiding van een alles veranderend besluit. Maar zal de Groep van Zeven daadwerkelijk de monarchie ten val kunnen brengen?
Schrijver: Gé Bosschee
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789460680670
Uitgever: Marmer
In de schaduw van de macht
Shepard staarde een aantal seconden gebiologeerd naar de vlam en draaide toen zijn hoofd om. Hij keek haar indringend aan. 'Weet waar je aan begint, Jenna. Wie het ook moge zijn, de maker van de site daagt ons uit om het op te nemen tegen een van de machtigste groeperingen die in dit land te vinden zijn. Ze konden en kunnen waarschijnlijk ook nu nog regeringen maken en breken. Dus wie zijn wij, twee willekeurige, machteloze burgers, om deze beweging aan te pakken? Ik wil gewoon dat je je realiseert wat de gevolgen kunnen zijn. Ze hebben verdomme een president vermoord!'
Jenna probeerde te slikken, maar haar keel was gortdroog. Ze staarde naar de eeuwige vlam en vroeg zich af waar ze in terecht was gekomen. Een mysterieuze beweging, eeuwenoude Schotse rites, manifesten uit de zeventiende eeuw. En dat alles had drieënhalve eeuw later geleid tot de dood van een president?!

Thomas Shepard, hoogleraar Politieke Geschiedenis aan de George Washington University, en Jenna Campbell, journaliste bij The Washington Post, ontvangen gelijktijdig een mailtje met filmbeelden en informatie die wel eens zouden kunnen bewijzen dat de moord op president Kennedy in 1963 door een groep samenzweerders beraamd was. En via de spectaculaire website wwwJFKTruthOrDarecom, waarop steeds nieuwe, explosieve informatie verschijnt, komen ze op het spoor van de complotteurs, die allen lid zijn van groeperingen die ook nu nog de politieke touwtjes in handen blijken te hebben.

Via eeuwenoude documenten en gecodeerde boodschappen op het net worden zij langs een keur van historische plaatsen in Washington geleid, van Capitol Hill en het Lincoln Memorial tot aan de Arlington Begraafplaats en het George Washington Masonic National Memorial. Maar al snel blijkt dat ze zich verstrikt hebben in een spinnenweb van intriges en geweld, waaruit geen ontsnappen mogelijk lijkt.

Terwijl Jenna's leven op het spel staat, moet Shepard in een race tegen de klok de code zien te kraken die zal leiden naar de vindplaats van de bewijzen waaruit onomstotelijk zal blijken welke organisatie er achter de moord op Kennedy zat. Lukt hem dat niet, dan zijn beiden ten dode opgeschreven en zal het deksel na meer dan veertig jaar opnieuw op de doofpot worden geschoven...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Gé Bosschee
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789061123170
Uitgever: Karakter
Schuldbrief
Augustus 1944. In het zicht van het einde van het Derde Rijk komen in Straatsburg nazi-kopstukken en topmannen van het chemische conglomeraat Carbon international bijeen. Doel van de bijeenkomst is het overbrengen van kapitaal naar Zuid-Amerika om het Derde Rijk opnieuw op te richten en een vluchtroute te organiseren voor SS'ers en Gestapoleiders.

Vijfenvijftig jaar later publiceert Esther Brautigam een boek over haar ervaringen als kampslachtoffer, waarin zij de dwangarbeid die kampgevangenen in de Duitse bedrijven (waaronder Carbon) moesten verrichten, aan de kaak stelt. Uit naam van alle slachtoffert eist zij alsnog schadevergoeding.

Kort daarop ontvangt Esther via een advocaat een aantal prioriteitsaandelen, in 1944 uitgegeven door Carbon International. Hierdoor krijgt zij met onmiddellijke ingang grote zeggenschap over het machtige chemische concern. Nu ligt de toekomst van de chemische industrie plotseling in handen van een fragiele, boze vrouw, bijgestaan door de jonge advocaat Jack Edelman.

Carbon International is bereid tot het uiterste te gaan om zijn financiële belangen veilig te stellen. Esther en Jack moeten vluchten voor hun leven...
Schrijver: Gé Bosschee
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789061123781
Uitgever: Karakter

Dubbel uitgegeven titelsBloedgeld

Zie voor de beschrijving van dit boek: De bovenwereld.

Schrijver: Gé Bosschee
Oorspronkelijke titel: zie De bovenwereld
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789053338100
Uitgever: Prometheus
De Kennedy code

Zie voor de beschrijving van dit boek: In de schaduw van de macht.

Schrijver: Gé Bosschee
Oorspronkelijke titel: zie In de schaduw van de macht
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789061122562
Uitgever: Karakter