Boekenplank:
Kies

Boeken van Susan Bowden

Susan Bowden groeide op in Engeland, maar emigreerde in 1961 met haar echtgenoot naar Canada.

Meer over Susan Bowden

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Lynda Hargrave

Geboren: 1936

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Haar lang gekoesterd geheim - Returning
  • Verstoten dochter - Sisters at heart
  • Waar het lied van heimwee klinkt - Homecoming

gedetailleerd overzicht

OverzichtHaar lang gekoesterd geheim
Helen is amper zeventien jaar en vertwijfeld. Haar eerste grote liefde, de acteur Julian Holbrooke, laat haar in de steek zodra hij hoort dat Helen zwanger is. En ook haar ouders tonen weinig begrip voor hun dochter. Ten einde raad ontvlucht Helen het kille Engeland en emigreert naar Canada. Maar voor haar vrijheid betaalt ze een hoge prijs. Ze moet haar pasgeboren dochtertje afstaan.

Canada, dertig jaar later - Helen Lawrence luistert ademloos naar de onzekere stem van een jonge, Engelse vrouw die naar haar vraagt. De stem van haar dochter Emma. Met trillende handen legt Helen de hoorn van de telefoon neer. Ze had geleerd om haar verleden te vergeten. Maar dit ene telefoongesprek keert haar rustige leven binnenstebuiten. Helen wéét dat haar liefdevolle echtgenoot Bruce haar nooit zou kunnen vergeven als hij achter haar lang verborgen geheim zal komen.

En opnieuw, net als dertig jaar geleden, wijst Helen Emma af. Maar Emma is vastberaden; ze wil en zal haar moeder zien. Om het ergste te voorkomen verzint Helen een leugen en reist naar Engeland. Bruce blijft achter met het onbestemde gevoel dat zijn vrouw iets voor hem verbergt. Hij besluit haar te volgen...
Schrijver: Susan Bowden
Oorspronkelijke titel: Returning
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789041003720
Uitgever: Van Reemst
Verstoten dochter
Twee zussen - gescheiden door geheimen en verdriet, en de liefde van hun vader...

Anne heeft haar vader 28 jaar lang niet gezien. Na de dood van haar moeder vertrok hij uit Winnipeg, samen met Anne's jongere zusje Deborah. Anne bleef verdrietig en alleen achter en werd door een tante opgevoed. Nu heeft Anne, inmiddels weduwe, zelf een tienerdochter, die dolgraag in New York wil gaan studeren. Anne heeft het financieel niet breed en besluit contact op te nemen met haar rijke vader in Engeland.

Wanneer Deborah de brief van haar zus leest is zij diep geschokt. Anne is een vreemde voor haar geworden en eigenlijk zou Deborah dat het liefst zo houden. Wanneer Anne in een opwelling besluit haar vader op zijn landgoed in Engeland te bezoeken, worden de twee zusters bittere rivalen. Zullen Anne, Deborah en hun vader ooit kunnen hervinden wat zij zo lang geleden op een begraafplaats in Canada hebben verloren?
Schrijver: Susan Bowden
Oorspronkelijke titel: Sisters at heart
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789041008053
Uitgever: Van Reemst
Waar het lied van heimwee klinkt
Een lichte paniek maakt zich van Tessa Hargrave meester. Met aarzelende vingers scheurt ze de envelop open. Het is een van de spaarzame brieven die de enige band vormen met haar verleden. Een verleden dat ze het liefst zou laten rusten, als dat kon...

De jonge Tessa Hargrave voelde zich van jongs af aan het zwarte schaap van de familie. Daarom verliet ze twintig jaar geleden het landgoed waar ze opgroeide. Sindsdien is ze er nooit meer terug geweest. De enige met wie Tessa die jaren contact heeft gehouden, is haar oom Steven. Wanneer hij te horen krijgt dat hij ernstig ziek is, vraagt hij Tessa het verleden te vergeten en hem nog eenmaal te komen opzoeken in Engeland.

Tessa was pas negentien toen ze ontdekte dat ze zwanger was. Door haar familie aan haar lot overgelaten, emigreerde Tessa naar Canada, waar ze de baby alleen moest zien groot te brengen. Wanhopig vluchtte Tessa tenslotte in een kortstondig, liefdeloos huwelijk met een man die haar mishandelde.

En nu ze haar leven een beetje op orde heeft, wordt ze opnieuw met haar familie geconfronteerd. Hoewel Tessa verscheurd wordt door twijfel, boekt ze toch een reis naar Engeland. Daar aangekomen herinnert ze zich weer alle pijn en verbroken beloftes uit het verleden. Maar ook wordt ze overvallen door een oud verlangen naar de vader van haar zoon. Zal ze een nieuwe kans met de grote liefde van haar leven aan durven grijpen...?
Schrijver: Susan Bowden
Oorspronkelijke titel: Homecoming
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789041006622
Uitgever: Van Reemst