Boekenplank:
Kies

Boeken van Joseph Boyden

Meer over Joseph Boyden

Genre: Roman

Geboren: 1966

Geboorteland: Canada


Overzicht

  • Door het zwarte sparrenwoud - Through black spruce
  • Driedaagse reis - Three day road

gedetailleerd overzicht

OverzichtDoor het zwarte sparrenwoud

De legendarische piloot Will Bird ligt in coma in het ziekenhuis van zijn geboortedorp. Zijn beeldschone nichtje Annie Bird is teruggekeerd van een lange zoektocht en zit naast zijn bed. Ze zijn verbonden in stilte en zijn allebei op verschillende manieren gebroken.

Dan begint Annie haar verhaal te vertellen, een verhaal van verdriet, vurige liefde, oude vetes, mysterieuze verdwijningen, vliegtuigongelukken en moord. Maar ook een verhaal over de kracht van familiebanden. Terwijl de geheimen van Annie en Will langzaam worden onthuld, ontvouwt zich een onvergetelijke saga over veerkracht en lotsbestemming.

Schrijver: Joseph Boyden
Oorspronkelijke titel: Through black spruce
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023430353
Ebook: 9789023453260
Uitgever: De Bezige Bij
Driedaagse reis

Als ik slaap, komen de dode vrienden die ik niet wil zien, op bezoek. Ze beschuldigen me van daden die ik niet heb begaan, Van sommige die ik wel heb begaan. We hebben daar allemaal dingen gedaan waarover je maar het beste kunt zwijgen. Vooral Elijah.

Xavier en Elijah, twee indiaanse vrienden, worden uitgezonden naar Europa, waar de Eerste Wereldoorlog woedt. Ze zijn jong en argeloos. Elijah raakt geobsedeerd door het spel van dood en verderf; al snel wordt hij de meest gevreesde sluipschutter van het bataljon. Zijn faam maakt hem een held in de ogen van zijn medesoldaten.

Xavier worstelt juist met de verschrikkingen van de oorlog en de vele doden die hij op zijn geweten heeft. Als Elijahs moed omslaat in wreedheid en waanzin, beseft Xavier dat zijn vriend hulp nodig heeft.

Schrijver: Joseph Boyden
Oorspronkelijke titel: Three day road
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789023417118
Uitgever: De Bezige Bij