Boekenplank:
Kies

Boeken van Joan Brady

Meer over Joan Brady

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1939

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Joan Brady


Overzicht

  • Bloeden - Bleedout
  • Een daad van geweld - Theory of war
  • Een daad van liefde - Death comes for Peter Pan
  • God op een Harley - God on a Harley

Non-Fictie

  • Proloog - Prologue / The unmaking of a dancer
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloeden

De blinde advocaat Hugh Freyl is de erfgenaam van de invloedrijkste familie van Illinois. Hij vertelt dit verhaal vanuit zijn graf.

David Marion is Freyls beschermeling: een jonge, veroordeelde moordenaar die door zijn toedoen is vrijgekomen. Nu wordt hij beschuldigd van de moord op Hugh.

Niemand in Springfield gelooft in David Marions onschuld. Hij is de perfecte zondebok en zal zelf met hard bewijs voor zijn onschuld moeten komen...

Joan Brady legt bloot hoe een onaantastbare elite functioneert, met alle bedrog, voorrechten en financiële intriges vandien. Haar Illinois symboliseert het moderne Amerika - een plek waar onschuld tegen je kan keren en waar angst het enige effectieve wapen is tegen een corrupt systeem.

Schrijver: Joan Brady
Oorspronkelijke titel: Bleedout
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024550937
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een daad van geweld

Veel zwarte Amerikanen dragen de bittere erfenis met zich mee van een voorouder die slaaf was. Toch was het vlak na de burgeroorlog niet ongebruikelijk dat ook blanke kinderen als slaaf verhandeld werden.

Het is 1865. De Amerikaanse burgeroorlog is eindelijk voorbij. In het stadje Sweetbrier wordt de vierjarige Jonathan Carrick verkocht aan de ruwe boerenfamilie genaamd Stroke. Jarenlang wordt hij op gruwelijke wijze getreiterd, mishandeld en vernederd, totdat hij op zestienjarige leeftijd weet te ontsnappen.

Aan de hand van de gecodeerde dagboeken die Jonathan naliet, reconstrueert zijn kleindochter het leven van haar grootvader en ontsluiert intussen zijn geheim: de persoonlijke oorlog die Jonathan zijn hele leven lang voerde.

Schrijver: Joan Brady
Oorspronkelijke titel: Theory of war
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789052261867
Uitgever: De Geus
Een daad van liefde

Peter Kessler is drieënzestig en lijdt aan dementie. Volgens zijn arts heeft hij niet lang meer te leven. 'Als u geluk hebt, raakt hij zijn begripsvermogen kwijt', zegt hij tegen Peters jonge vrouw Alice.

Maar Alice legt zich niet bij de diagnose neer. Door haar onvoorwaardelijke liefde voor Peter durft ze het ongelijke gevecht aan. Ze zoekt alle denkbare medische hulp en brengt Peter naar Amerika.

Eenmaal in het land van de onbegrensde mogelijkheden leert ze de bureaucratie en de corruptie van de medische praktijk op een onthutsende manier kennen. Niet het welzijn van de patiënt staat centraal. De afweging of de zorg financieel rendabel is geeft de doorslag. Alice komt tot de slotsom dat een zachte dood als daad van liefde wellicht de enige humane oplossing is.

Schrijver: Joan Brady
Oorspronkelijke titel: Death comes for Peter Pan
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789052263397
Uitgever: De Geus
God op een Harley

Zomaar op een dag besluit de 37-jarige Christine terug te gaan naar New Jersey, dat zij zeven jaar geleden na een gebroken relatie verliet. Waarom gaat zij terug? Wat hoopt ze er te vinden? Zij is uitgekeken op haar baan, zij is teleurgesteld in mannen, in de liefde en in het leven. Cynisme lijkt de enige houding om de leegte en gevoelloosheid te bestrijden. Terwijl Christine eenzaam in een café haar ellende weg zit te drinken, voelt zij de aanwezigheid van een man die haar vanuit de verte observeert.

Op het dieptepunt van haar leven ontmoet zij God. Op een Harley Davidson.

God, die tot de conclusie is gekomen dat de tien geboden te algemeen zijn om van toepassing te zijn op iedereen, heeft een nieuwe strategie gekozen, en wel de individuele begeleiding. Nu is de beurt aan Christine. Hij is gekomen om haar haar eigen geboden te geven aan de hand waarvan zij werkelijk kan gaan leven.

Het eerste gebod dat God haar geeft is: reik uit boven je eigen muren. Pas als zij deze leefregel goed onder de knie heeft, neemt Hij haar mee op zijn Harley en geeft Hij haar haar tweede gebod. Stap voor stap instrueert Hij haar in het leven volgens haar eigen Godgegeven geboden.

Schrijver: Joan Brady
Oorspronkelijke titel: God on a Harley
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022982556
Uitgever: Bruna

Non-FictieProloog

De jonge Joan is een uitermate begaafde danseres en de balletlessen zijn voor haar een manier om aan de spanningen tussen haar ouders te ontsnappen.

Op haar twintigste is ze op haar top en danst ze bij het New York City Ballet van George Balanchine. De routine en rituelen van het ballet geven haar zekerheid. Maar in de voortdurende strijd met haar mooie, intelligente moeder verliest ze haar zwaarbevochten zelfvertrouwen.

Schrijver: Joan Brady
Oorspronkelijke titel: Prologue / The unmaking of a dancer
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789052264288
Uitgever: De Geus