Boekenplank:
Kies

Boeken van Steinar Bragi

Steinar Bragi studeerde literatuur en filosofie aan de universiteit van IJsland.

Meer over Steinar Bragi

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1975

Geboorteland: IJsland


Overzicht

  • De hoogvlakte - Hálendiđ
  • Ik zal straffen - Kata

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe hoogvlakte
Twee stellen uit Reykjavík maken een trip door het ruige, ontoegankelijke zuiden van IJsland. Ze reizen dwars over het zwarte vulkaanlandschap naar het binnenland.

Hrafn en Egill zijn van opstandige, drugs gebruikende tieners verworden tot rijke, meedogenloze investeerders. Maar ze hebben hun geld zien verdampen tijdens de financiële crisis. En nu zijn ze - samen met hun vriendinnen - verdwaald en slingert hun jeep door de dichte mist, als ze plotseling tegen een huis aanbotsen. Daar, in dat afgelegen pand, woont een ouder echtpaar dat hun met tegenzin onderdak biedt voor de nacht. Direct bekruipt ze een gevoel van naderend onheil...

De hoogvlakte is een Scandinavische thriller met een twist, over twee stellen die na de financiële crash de confrontatie met elkaar en zichzelf aangaan. Een razend spannende pageturner en tegelijk een kritische blik op de moderne maatschappij, de wilde natuur en het goede en het slechte in de mens.

Schrijver: Steinar Bragi
Oorspronkelijke titel: Hálendiđ
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024567744
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ik zal straffen

Haar verdriet is ondraaglijk, haar wraak genadeloos...

Op een koude avond in Reykjavik brengt Kata haar dochter Vala naar een schoolfeest en Vala keert nooit terug. Haar moeder worstelt met de pijnlijke wroeging dat ze haar dochter niet heeft gevraagd wat er die fatale avond speelde in dat zorgelijke tienerbrein. Nu is het te laat.

In de wanhopige zoektocht ontdekt Kata een mysterieuze briefwisseling tussen haar dochter en een Hongaarse vriend, Vala's reputatie op school als "jezusmeisje' en haar mysterieuze band met het poppenhuis dat ze ooit van haar vader kreeg. Wanneer de gruwelijke toedracht van Vala's dood aan het licht komt, begint haar meedogenloze avontuur met een allesomvattend eindstation: gerechtigheid.

Kruip in het hoofd van een moeder, verblind door verdriet en woede, voor wie de tijd van vergeven en vergeten voorbij is en verlangen naar wraak overheerst.

Schrijver: Steinar Bragi
Oorspronkelijke titel: Kata
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401609845
Uitgever: Xander