Boekenplank:
Kies

Boeken van Kate Breslin

Kate Breslin was als boekverkoper jarenlang actief in het boekenvak. Ze publiceerde eerst gedichten en reisverhalen en stapte daarna over op romans.

Meer over Kate Breslin

Genres: Historisch, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kate Breslin


Overzicht

  • Als je nu blijft zwijgen... - For such a time
  • Met andere ogen - Not by sight

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls je nu blijft zwijgen...

Het is 1944. Ternauwernood ontkomt de Joodse Hadassa Benjamin aan het vuurpeloton - maar wordt vervolgens gedwongen te gaan werken voor SS-commandant Arik von Schmidt in doorgangskamp Theresienstadt. Met eigen ogen moet ze toezien hoe haar volksgenoten naar Auschwitz gedeporteerd worden. Hoewel haar valse naam Stella Muller en haar baas Arik haar enige bescherming bieden heeft ze, omringd door zo veel gruwelen, het gevoel door God verlaten te zijn.

Dan blijkt de commandant genegenheid voor haar op te vatten, en ontvouwt zich voor Stella een unieke kans om haar volk - of althans de kinderen, en daarmee de toekomst van haar volk - te redden. Maar de prijs is hoog. Wanhopig vraagt Stella zich af of God haar hier geplaatst heeft met het oog op een tijd als deze. Zou ze nu nog kunnen blijven zwijgen? Maar hoe moet ze haar mensen redden als ze zichzelf niet eens redden kan?

Schrijver: Kate Breslin
Oorspronkelijke titel: For such a time
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789023994824
Ebook: 9789023996682
Uitgever: Mozaïek
Met andere ogen

In tijden van oorlog is niet alles wat het lijkt...

Het is de lente van 1917. Heel Londen is in de greep van de Eerste Wereldoorlog en leeft mee met de duizenden jongemannen die hun land dienen in de frontlinies. Jack Benningham, de erfgenaam van Stonebrooke, weigert dienst wegens gewetensbezwaren. Maar dat betekent niet dat hij zich niet voor zijn land inzet. Met zijn wilde reputatie en sociale status als dekmantel spoort hij in het geheim Duitse spionnen op Engels grondgebied op.

De bevoorrechte Grace Mabry wordt verblind door vaderlandsliefde en zorgen om haar broer, die in de frontlinie vecht en is daarom bereid alles te doen voor haar land. Ze werkt zich naar binnen bij een chique gemaskerd bal en deelt daar witte veren uit aan de lafaards die dienst weigeren - ook aan Jack. Ze kan niet voorzien wat ze daarmee allemaal in gang zet...

Schrijver: Kate Breslin
Oorspronkelijke titel: Not by sight
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789043527316
Ebook: 9789043527323
Uitgever: Voorhoeve