Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Lucia van den Brink

Boeken van Lucia van den Brink

Lucia van den Brink studeerde Japanologie en behaalde een master Journalistiek. Na haar studie schreef ze nieuwsberichten voor diverse online kranten. Van den Brink werd in 2017 derde op het Nederlands Kampioenschap Karate met het onderdeel Kata.

Meer over Lucia van den Brink

Genre: Roman

Geboren: 1991

Geboorteland: Nederland

Website: Lucia van den Brink


Overzicht

  • De geur van een moeder
  • Niemand zoals hij

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geur van een moeder

De geur van een moeder gaat over Lentl als kind en als dertigjarige. Over onveilig opgroeien. Wat dat met je doet. Wat ervan achterblijft. In jezelf. In je hoofd...

Lentl verliest haar moeder op jonge leeftijd. Haar vader wijst haar als schuldige aan en thuis wordt de sfeer steeds grimmiger. Ze heeft niemand bij wie ze terecht kan. Het meisje weet zich staande te houden, ze moet wel, en tekent alles van zich af.

Uiteindelijk ontwikkelt Lentl zich tot een van de beste tatoeëerders van het land. Ze oefent zoveel op zichzelf dat haar huid een verontrustend canvas wordt van alles wat haar is aangedaan.

De geur van een moeder is een indringende en rauwe roman over een ontwrichte jeugd.

Schrijver: Lucia van den Brink
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026354779
Ebook: 9789026354786
Uitgever: Ambo | Anthos
Niemand zoals hij

Renke heeft haar opa Pieter al een tijd niet gezien als ze opeens pakketjes van hem ontvangt, met post-its, kraanvogels van origami en dagboekfragmenten. Pieter is naar Japan vertrokken nadat hij te horen kreeg dat hij lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte ALS. Waar Renke alle tijd van de wereld heeft, weet hij dat zijn dagen geteld zijn. Hij probeert er het beste van te maken en wil karatetraining volgen bij zijn vriend Yamada. Doordat hij langzaamaan afscheid moet nemen, krijgt de schaduwzijde van zijn persoonlijkheid soms de overhand. Op die momenten schrijft hij in zijn dagboek.

Als Renke haar baan verliest, reist ze haar opa achterna in een ultieme poging hem echt te leren kennen. In Nederland was ze voortdurend bezig haar leven te delen op haar blog en via social media, maar tijdens haar reis komt ze erachter dat niet alles te delen valt. Hoe graag ze dat ook zou willen.

Schrijver: Lucia van den Brink
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026347573
Ebook: 9789026347580
Uitgever: Ambo | Anthos