Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Elizabeth Brundage

Boeken van Elizabeth Brundage

Elizabeth Brundage heeft de beroemde Iowa Writers’ Workshop gevolgd, en sleepte tijdens haar studie de James Michener Award in de wacht. Ook ontving ze een Fellowship van het James A. Michener Center for Writers in Austin, Texas. Voor ze zich toelegde op het schrijven van romans was Brundage scenarioschrijver voor het American Film Institute in New York. Brundage woont met gezin in Albany.

Meer over Elizabeth Brundage

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Elizabeth Brundage


Overzicht

  • Alles houdt op te bestaan - All things cease to appear
  • Een slecht geweten - The doctor's wife
  • Het verdwijnpunt - The vanishing point

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlles houdt op te bestaan

Een kleine gemeenschap met een verborgen verleden... Een mysterieuze moord... Een noodlottig huwelijk...

Op een late namiddag komt de jonge hoogleraar George Clare thuis van zijn werk. Het is half zes en bijna donker als hij in de hal zijn vermoorde vrouw vindt. Franny, zijn dochtertje van drie, is alleen in haar kamer. Hoeveel uren al? Wat heeft zij gezien of gehoord?

Wat heeft zich in het huis afgespeeld? Welke geheimen hadden de Clares voor elkaar? Op subtiele wijze laat Brundage steeds meer doorschemeren over hun problematische huwelijk, hun relaties met vrienden en buren, en de gekwelde geschiedenis van de vorige bewoners van het huis.

Alles houdt op te bestaan is door zijn Hitchcockiaanse suspense met elke pagina moeilijker weg te leggen. Op overdonderende wijze overtuigt Brundage met een bedwelmende roman die nog lang blijft nagalmen.

Schrijver: Elizabeth Brundage
Oorspronkelijke titel: All things cease to appear
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789048830107
Ebook: 9789048830114
Uitgever: Hollands Diep
Een slecht geweten

Een slecht geweten vertelt het verhaal over twee echtparen die verstrikt raken in een gruwelijke geschiedenis.

Annie en haar man Michael worden uit elkaar gedreven wanneer hij een bijbaan als abortusarts neemt. Hun gezin wordt met de dood bedreigd door pro-life-activisten, maar Michael weet van geen wijken.

Het andere echtpaar - de mooie, onberekenbare Lydia en de kunstenaar Simon. In het diepste geheim beginnen Annie en Simon een liefdesrelatie. Passie, jaloezie en terreur escaleren tot een rampzalige reeks gebeurtenissen.

Schrijver: Elizabeth Brundage
Oorspronkelijke titel: The doctor's wife
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024547180
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het verdwijnpunt

Op de begrafenis van Rye Adler is er geen kist, en ook geen lichaam. Wie of wat er begraven wordt is een mysterie. Of is het de levenslange rivaliteit tussen Rye en Julian Ladd?

Rye Adler en Julian Ladd leren elkaar kennen op de prestigieuze Brodsky Workshop voor fotografie. Ze delen er een kamer. Ook delen ze de fascinatie voor hun mooie en getalenteerde medestudent Magda. Beiden zullen haar intiem leren kennen, maar geen van hen zal haar ooit echt kunnen bezitten.

Twintig jaar nadat ieder zijn eigen weg is gegaan is Rye een van de beroemdste celebrityfotografen van zijn generatie. Wanneer Magda opnieuw in zijn leven komt en zijn hulp nodig heeft, daalt Rye af in de wereld van de zelfkant en begint hij aan een zoektocht die ontaardt in een desperate strijd om zijn eigen behoud.

Maanden later bezoekt Julian Ryes begrafenis. Daar wordt hij niet alleen geconfronteerd met het mysterie rond Ryes dood, maar meer nog met de wankele grondvesten van zijn eigen bestaan.

Schrijver: Elizabeth Brundage
Oorspronkelijke titel: The vanishing point
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789021428574
Uitgever: Volt