Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Elizabeth Brundage

Boeken van Elizabeth Brundage

Elizabeth Brundage heeft de beroemde Iowa Writers’ Workshop gevolgd, en sleepte tijdens haar studie de James Michener Award in de wacht. Ook ontving ze een Fellowship van het James A. Michener Center for Writers in Austin, Texas. Voor ze zich toelegde op het schrijven van romans was Brundage scenarioschrijver voor het American Film Institute in New York. Brundage woont met gezin in Albany.

Meer over Elizabeth Brundage

Genre: Thriller / Spanning

Verenigde Staten

Website: http://elizabethbrundage.com/

Overzicht

  • Alles houdt op te bestaan - All things cease to appear
  • Een slecht geweten - The doctor's wife

gedetailleerd overzicht

Overzicht

Alles houdt op te bestaan

Een kleine gemeenschap met een verborgen verleden... Een mysterieuze moord... Een noodlottig huwelijk...

Op een late namiddag komt de jonge hoogleraar George Clare thuis van zijn werk. Het is half zes en bijna donker als hij in de hal zijn vermoorde vrouw vindt. Franny, zijn dochtertje van drie, is alleen in haar kamer. Hoeveel uren al? Wat heeft zij gezien of gehoord?

Wat heeft zich in het huis afgespeeld? Welke geheimen hadden de Clares voor elkaar? Op subtiele wijze laat Brundage steeds meer doorschemeren over hun problematische huwelijk, hun relaties met vrienden en buren, en de gekwelde geschiedenis van de vorige bewoners van het huis.

Alles houdt op te bestaan is door zijn Hitchcockiaanse suspense met elke pagina moeilijker weg te leggen. Op overdonderende wijze overtuigt Brundage met een bedwelmende roman die nog lang blijft nagalmen.

Schrijver: Elizabeth Brundage
Oorspronkelijke titel: All things cease to appear
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789048830107
Ebook: 9789048830114
Uitgever: Hollands Diep
Een slecht geweten

Een slecht geweten vertelt het verhaal over twee echtparen die verstrikt raken in een gruwelijke geschiedenis.

Annie en haar man Michael worden uit elkaar gedreven wanneer hij een bijbaan als abortusarts neemt. Hun gezin wordt met de dood bedreigd door pro-life-activisten, maar Michael weet van geen wijken.

Het andere echtpaar - de mooie, onberekenbare Lydia en de kunstenaar Simon. In het diepste geheim beginnen Annie en Simon een liefdesrelatie. Passie, jaloezie en terreur escaleren tot een rampzalige reeks gebeurtenissen.

Schrijver: Elizabeth Brundage
Oorspronkelijke titel: The doctor's wife
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024547180
Uitgever: Luitingh-Sijthoff