Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Nancy Buckingham

Boeken van Nancy Buckingham

Nancy Buckingham was het pseudoniem van het echtpaar Nancy Jean Buckingham en John Sawyer (1919-1994). De eerste boeken, welke werden gepubliceerd onder de meisjesnaam van Nancy Buckingham, waren klassieke gothic romans. Later schreven ze, onder verschillende pseudoniemen, ook detectives.

Meer over Nancy Buckingham

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Christina Abbey, Nancy John, Hilary London, Erica Quest

Geboren: 1924

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Het dal van de raven - Valley of the ravens
  • Zomerstorm - The dark summer

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet dal van de raven
Sarah's vader had haar tijdens zijn ziekte gezegd om na zijn dood terug te keren naar Farracombe, een oud landhuis in Exmoor, waar zij een gelukkige jeugd had doorgebracht. Plichtgetrouw ging Sarah, voor het eerst alleen in de wereld.

Farracombe was een plechtige oude buitenplaats, een waar lustoord, waar Sarah zich aanvankelijk helemaal thuis voelde. Naarmate de spanningen in het dagelijkse leven van Farracombe echter meer aan de oppervlakte kwamen, werd zij al spoedig overweldigd door een eigenaardig en beklemmend voorgevoel.

Niemand verwelkomde haar van harte; noch de onmogelijke Joshua Lefevre, de eigenaar van Farracombe, die lang geleden een zakelijke ruzie met Sarah's vader had gehad, noch Jerome, de erfgenaam van de bezitting, noch zijn mooie, maar kreupele vrouw Nadine. Allen herinnerden zich Sarah, maar zij konden niet vergeten, dat haar zuster Felicity was weggelopen met een eenvoudige jongen uit het dorp en dat sindsdien niemand meer iets van hen gehoord had.

Waarom leek het meisje Ginny het ene moment van Sarah te houden, terwijl zij zich op andere ogenblikken helemaal tegen haar keerde? Waarom schenen Nadine's lachjes en aardige maniertjes zo vals? En wat deed Jerome tijdens zijn geregelde bezoeken aan de verlaten jachthut in het Dal van de Raven?

Het dal van de raven is een meeslepend en boeiend 19e eeuws verhaal, vol van sfeer, romantiek en spanning, die met een meesterhand geleidelijk wordt opgevoerd tot de climax.
Schrijver: Nancy Buckingham
Oorspronkelijke titel: Valley of the ravens
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 9789062072507
Uitgever: Omniboek
Zomerstorm

Toen ik de deur opendeed, zag ik een jonge vrouw in een witte regenjas. Ze had een bijpassende hoed op, die ze over haar lange zwarte haar had getrokken. Ze droeg een grote schoudertas aan een riem. Ik herkende haar niet. Ze kwam meteen naar binnen en deed de deur achter zich dicht.

'Ik ben voor jou gekomen,' zei ze.
'Voor mij?'
Ze lachte. 'Ja. Weet je niet wie ik ben?'
'Het spijt me heel erg,' zei ik, 'maar ik kan u niet thuisbrengen.'
'Het is allemaal ook zo lang geleden,' antwoordde ze, 'en we zijn allebei veranderd. Ik heb nogal wat over je gehoord. Ze zeggen dat je een oogje hebt op mijn man. En dat kan ik natuurlijk niet goedvinden.'
Opeens wist ik het. 'Rhoda,' fluisterde ik, 'maar dat kan toch niet. Jij bent toch dood...'

Schrijver: Nancy Buckingham
Oorspronkelijke titel: The dark summer
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Rotogravure Pers