Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Herbert Burkholz & Clifford Irving

Boeken van Herbert Burkholz & Clifford Irving

Herbert Burkholz (1933 - 2006) en Clifford Irving (1930 - 2017) schreven nog één boek samen, een non-fictie boek over spionage.

Meer over Herbert Burkholz & Clifford Irving

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Mancuso & Borgneff

  1. Duel in duplo - The death freak
  2. Dood op termijn - The sleeping spy

gedetailleerd overzicht

Mancuso & BorgneffDuel in duplo
Eddie Mancuso is expert in bijzondere moordwapens voor de CIA in allerlei operaties. Na twintig jaar wil hij de dienst verlaten. Zijn tegenpool bij de KGB, Vasily Borgneff, denkt er net zo over. Maar zowel de CIA als de KGB staan niet toe dat hun topfunctionarissen zomaar weggaan; zij zijn nodig, zij weten te veel en zij zullen gedood moeten worden als zij willen ontsnappen.

Dan komt Chalice in beeld. Zij is mooi, jong, gewillig en minnares van beide mannen. Door haar ontmoeten Mancuso en Borgneff elkaar in Mexico. Samen zijn ze een duivels en ingenieus team. Zij zullen hun eigen mensen uit de weg moeten ruimen om vrij te kunnen zijn.

Om hun ex-collega's en nu tegenstanders te verrassen doen zij een meesterlijke zet: Mancuso zal de Russen uitschakelen en de KGB-agent zal de Amerikanen voor zijn rekening nemen.
Schrijver: Herbert Burkholz & Clifford Irving
Oorspronkelijke titel: The death freak
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789021826905
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dood op termijn
Wat Eddie Mancuso was voor de CIA was Vasily Borgneff voor de KGB. Beiden waren de meest genadeloze 'killers', en beiden werden alleen ingezet als de kans op succes klein en het gevaar groot was. Ze waren beiden buitenbeentjes in hun organisaties en beiden door hun eigengereidheid en ongedisciplineerd optreden bepaald niet populair bij hun superieuren.

Inmiddels zijn ze de beste vrienden en hebben zij zich van het gevaar afgewend om een rustiger leven op te bouwen. Maar als Eddie's aanstaande schoonvader het doelwit blijkt te zijn van CIA- en KGB-aanslagen, voelen zij zich verplicht de wapens weer op te nemen.

James Emerson had vlak na de Tweede Wereldoorlog plechtig beloofd voor de Russen te zullen spioneren, doch 35 jaar lang werd er nooit een beroep op hem gedaan. Dan klopt plotseling de KGB bij hem aan om hem aan zijn oude belofte te herinneren. Emerson is inmiddels opgeklommen tot onderminister van defensie en uitgegroeid tot een volbloed Amerikaan die weigert zijn land te verraden.

Vanaf dat moment hangt zijn leven aan een zijden draadje. Zowel de KGB als de CIA zijn vastbesloten hem zo spoedig mogelijk uit de weg te ruimen en alles lijkt erop dat ze daar ook in zullen slagen als plotseling Eddie Mancuso en Vasily Borgneff ten tonele verschijnen...
Schrijver: Herbert Burkholz & Clifford Irving
Oorspronkelijke titel: The sleeping spy
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789021834023
Uitgever: Luitingh-Sijthoff