Boekenplank:
Kies

Boeken van Helen Jean Burn

Meer over Helen Jean Burn

Genre: Roman

Geboren: 1926 / Overleden: 2014

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Savannah
Haar ouders laten haar in 1896 naar Brazilië overkomen om te trouwen met een man die ze verafschuwt. De moeder-overste van het klooster waarin zij opgroeide raadt de tot een onaardse schoonheid uitgegroeide Savannah aan, zich neer te leggen bij de wens van haar ouders en te berusten. Moeder-overste had beter kunnen weten.

Savannah's sterke persoonlijkheid en haar vurige temperament sluiten berusting en deemoedige overgave uit. Zij hunkert naar onafhankelijkheid, vrijheid, avontuur en liefde: warme, overweldigende, brandende liefde.

Doch de baron Do Rio Mar, die Savannah's ouders hun enige dochter met lage listen wist af te troggelen, heeft andere plannen met haar. En er is maar één man die in staat is het meisje te redden uit de hebzuchtige klauwen van de baron; Manco, de donkere, geheimzinnige Inca met de koolzwarte ogen, wiens liefde meer kracht bezit dan de fortuinen van de perverse baron.

Om zijn liefde te winnen stelt Savannah haar leven in de waagschaal en stort ze zich in een hachelijk avontuur dat haar confronteert met de helse ontberingen van de jungle van het Amazonegebied; met de rosse, decadente wereld van een exclusief bordeel en met de ondraaglijke eenzaamheid van een afgelegen indianendorpje, waar ze ondanks alles blijft hopen dat zij eens zal worden gered door de man die zij haar hart schonk. Een grootse, meeslepende roman over een ongeneeslijke liefde.
Schrijver: Helen Jean Burn
Oorspronkelijke titel: Savannah
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789064933622
Uitgever: De Sfinx B.V.