Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Octavia E. Butler

Boeken van Octavia E. Butler

Meer over Octavia E. Butler

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1947 / Overleden: 2006

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Octavia E. Butler


Overzicht

  • De patroonmeester - Patternmaster
  • De zaaier - Parable of the sower
  • Verbonden - Kindred

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe patroonmeester

In een Californië van de verre toekomst heeft zich een groep ontwikkeld die psychisch met elkaar verbonden is door middel van het Patroon. Centrum van dit Patroon en passief heerser is Patroonmeester Rayal. De Patronisten zijn in een voortdurende strijd gewikkeld met de Clayarks, een groep mutanten die ondanks de psychische krachten die de Patronisten in het geweer brengen, niet te verslaan lijken en zelfs in staat zijn geweest, dankzij de herontdekking van van lang vergane technologie, de vrouw van de Patroonmeester, tevens zijn zuster, te doden.

Terwijl de Patroonmeester stervende is, ontbrandt een opvolgingsstrijd tussen zijn twee zonen Coransee en de jongere, zoveel zwakkere Teray, pas van school en nog groen achter de oren. Na een eerste confrontatie wordt Teray gedwongen te vluchten naar een door Calyarks geïnfiltreerd gebied, waar hij zwaar gewond, de genezende kracht van de geheimzinnige vrouw Amber leert kennen. Dat deze kracht een verwoestende kan zijn, merkt hij nadat hij een totaal psychisch verbond met haar is aangegaan.

Schrijver: Octavia E. Butler
Oorspronkelijke titel: Patternmaster
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789029508421
Uitgever: De Arbeiderspers
De zaaier

Wanneer wereldwijde klimaatverandering en economische crises in 2024 tot sociale chaos leiden, wordt Californië een plek vol gevaar: van ernstig watertekort tot massa’s drugsverslaafde maniakken die alles zullen doen om nog een dag te overleven.

De vijftienjarige Lauren Olamina woont met haar vader, in een afgeschermde community, beschermd tegen de anarchie buiten de muren. Lauren lijdt aan hyperempathie, een slopende gevoeligheid voor de emoties van anderen. Maar als de community onveilig wordt, moet Lauren vluchten.

Schrijver: Octavia E. Butler
Oorspronkelijke titel: Parable of the sower
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789056727116
Ebook: 9789044933482
Uitgever: Signatuur
Verbonden

Dit is het buitengewone verhaal van twee mensen; verbonden door bloed, gescheiden door zoveel meer dan de tijd...

Na haar 26e verjaardag te hebben gevierd in Californië in 1976, belandt Dana plots op onverklaarbare wijze op een plantage in Maryland. Het is 1815. Omdat ze zwart is, wordt Dana er als een tot slaaf gemaakte vrouw beschouwd.

In Maryland ontmoet ze Rufus voor het eerst: hij ligt in het water en als Dana niet ingrijpt, zal hij verdrinken. Ze redt zijn leven en dat zal keer op keer gebeuren. Geen van beiden begrijpt Rufus’ macht om haar op te roepen als hij in gevaar is, noch de betekenis van de banden die hen binden.

Hoe vaker Dana hem redt, hoe meer ze zich ervan bewust is dat haar eigen leven misschien voorbij zal zijn, voordat het zelfs nog maar is begonnen.

Schrijver: Octavia E. Butler
Oorspronkelijke titel: Kindred
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789056727109
Ebook: 9789044933475
Uitgever: Signatuur