Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Elizabeth Byler Younts

Boeken van Elizabeth Byler Younts

Elizabeth Byler Younts is opgegroeid in een van oorsprong Amish gezin. Nadat haar ouders de gemeenschap hadden verlaten, bleef Byler Younts in contact met haar Amish familie. Ze heeft in diverse televisieprogramma's opgetreden als consultant op het gebied van de Amish levensstijl en de Amish taal, Pennsylvania Dutch.

Meer over Elizabeth Byler Younts

Genres: Historisch, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Elizabeth Byler Younts


Overzicht

  • De verborgen kinderen - The bright unknown
  • Het gefluister van het water - The solace of water

The Promise of Sunrise

  1. Aan zijn zijde - Promise to return
  2. In haar hart - Promise to cherish
  3. Onder haar hoede - Promise to keep

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verborgen kinderen

Een jonge vrouw ontvlucht het gesticht waar ze is opgegroeid. Maar in de wereld buiten de hekken blijkt niet iedereen te vertrouwen...

Pennsylvania, 1937. De veertienjarige Brighton kent alleen het leven binnen de grauwe muren van gesticht Riverside. Hier wordt ze opgevoed en onderwezen door verpleegster Joann. Brighton weet niet dat Joann geheimen bewaart die een sleutel vormen tot haar verborgen verleden. Een verleden dat Brighton vasthoudt in het sombere Riverside.

Brightons enige vriend en lotgenoot is de albinojongen Angel. Samen besluiten ze te ontsnappen. Maar weglopen is één ding, voorbereid zijn op de buitenwereld is iets heel anders. Zonder geboorteakte en geld zijn ze overgeleverd aan de genade van vreemdelingen, die niet altijd het beste met hen voor hebben...

Schrijver: Elizabeth Byler Younts
Oorspronkelijke titel: The bright unknown
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029729703
Ebook: 9789029729710
Uitgever: Kok
Het gefluister van het water

Worstelend met een schuldgevoel over de dood van haar kleine broertje, sluit een tienermeisje vriendschap met haar amish buurvrouw. Maar zij heeft zo haar eigen geheimen...

De tiener Sparrow verhuist met haar ouders naar het overwegend witte Pennsylvania. Ze voelt zich diep ongelukkig na de dood van haar broertje, waarvan haar moeder haar de schuld geeft. Zal een nieuwe omgeving hen helpen, of wordt alles alleen maar ingewikkelder?

Schrijver: Elizabeth Byler Younts
Oorspronkelijke titel: The solace of water
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029731874
Ebook: 9789029731881
Uitgever: Kok

The Promise of SunriseAan zijn zijde

Miriams verloofde Henry wordt na het uitbreken van de WOII naar een kamp voor gewetensbezwaarden gestuurd. Tijdens een verlof vertelt hij haar dat God hem heeft geroepen om te gaan vechten, hoewel dat tegen de wetten van de Amish in gaat.

In het dorp veroorzaakt het nieuws veel opschudding. Als Henry's verloofde krijgt Miriam het zwaar te verduren. Iedereen verwacht dat ze de verloving verbreekt. Op een dag wordt haar gezegd dat ze openbare schuldbelijdenis moet doen. Ze staat voor de beslissing van haar leven: kiest ze voor de gemeenschap waar ze zoveel van houdt, of steunt ze Henry?

Schrijver: Elizabeth Byler Younts
Oorspronkelijke titel: Promise to return
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789088653162
Ebook: 9789088653179
Uitgever: De Groot Goudriaan
In haar hart

Verenigde Staten, 1946. Christine Freeman werkt als verpleegster samen met een aantal dienstweigeraars, jongemannen die hebben besloten om niet in het leger te gaan. Een van hen is Eli, een Amish jongen, die vanwege zijn geloofsovertuiging niet wil vechten, en zijn best doet om zijn reputatie als hartenbreker achter zich te laten.

Als Christine ontdekt dat ze zwanger is van haar verloofde Jack en hij haar de rug toekeert, vindt ze troost bij Eli. Maar dan vraagt hij haar om samen met hem terug te keren naar het Amish dorp waar zijn familie woont.

Schrijver: Elizabeth Byler Younts
Oorspronkelijke titel: Promise to cherish
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789088653339
Ebook: 9789088653346
Uitgever: De Groot Goudriaan
Onder haar hoede

Marinier Joe Garrison keert na de oorlog terug naar huis en kijkt ernaar uit om weer voor zijn dochter Daisy, die doof is, te zorgen. Eenmaal thuis ontdekt hij dat het meisje erg verknocht is aan Esther Detweiler, een Amish vrouw die zich na het overlijden van zijn vrouw over het meisje heeft ontfermd.

Joe voelt zich aangetrokken tot Esther en beiden hebben het beste met Daisy voor, maar om dichter tot elkaar te kunnen komen zullen ze eerst het verleden een plek moeten geven.

Schrijver: Elizabeth Byler Younts
Oorspronkelijke titel: Promise to keep
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789088653537
Ebook: 9789088653544
Uitgever: De Groot Goudriaan