Boekenplank:
Kies

Boeken van Beverly Byrne

Meer over Beverly Byrne

Genres: Historisch, Roman

Pseudoniem (van): Beverly S. Martin, Beverly Swerling

Geboren: 1938 / Overleden: 2018

Geboorteland: Verenigde Staten


De Mendoza Saga

  1. Gitana - A lasting fire
  2. Waar liefde regeert - The flames of vengeance
  3. In de armen van de nacht - The firebirds

gedetailleerd overzicht

De Mendoza SagaGitana
Gitana speelt zich af in het geteisterde Spanje aan het begin van de negentiende eeuw. In die tijd wordt Sofia als klein meisje geadopteerd door de zigeuners van Sevilla. Haar betoverende, wilde schoonheid, haar vurige moed en haar prachtige vertolking van de Spaanse volksmuziek maken haar tot de meest geliefde heldin van heel Spanje. Sofia - La Gitana - wordt het symbool van het Spaanse verzet tegen de Franse bezetters onder leiding van Napoleon.

Maar Sofia's hart wordt verscheurd door haar mysterieuze verleden dat zij zich niet meer kan herinneren; door haar tomeloze liefde voor een man, die nooit beantwoord zal worden; en door haar kind, dat zij moet afstaan.

Sofia's leven raakt verweven met de lotgevallen van een machtige en trotse bankiersfamilie: de Mendoza's uit Cordoba. Twee mannen van het Huis van Mendoza leveren strijd om het familiefortuin, maar vooral om de liefde van La Gitana: Don Pablo, de mismaakte, wiens passie voor het stierenvechten zijn ziel heeft verwrongen. En Robert, de roekeloze telg van de Engelse tak der Mendoza's, die aan het begin van zijn carrière staat en bereid is tot het uiterste te gaan.
Schrijver: Beverly Byrne
Oorspronkelijke titel: A lasting fire
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789026971938
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Waar liefde regeert
In Córdoba staat een verblindend wit 'palacio' te schitteren in de felle Spaanse zon. Maar in één der verduisterde vertrekken speelt zich een hartverscheurende tragedie af...

Hier ondergaat de jonge, Ierse Lila Curran de onmenselijke wreedheden van haar echtgenoot. De trotse bankier Juan Luis Mendoza is door zijn fabelachtige rijkdom oppermachtig geworden, maar zijn ziekelijke jaloezie drijft hem tot waanzin.

De onschuldige Lila zweert bij alles wat haar heilig is dat zij zal overleven om alsnog het geboorterecht van haar zoon Michael op te eisen. Na dertien jaar wanhopige strijd worden Lila en Michael uit hun gevangenschap bevrijd door een mysterieuze brief, want die brief bevat een schokkend familiegeheim, het wapen dat Lila kan gebruiken om Juan Luis Mendoza te dwingen haar vrij te laten.

Terug in Dublin raakt Lila spoedig bekend als 'de Zwarte Weduwe'. Elke avond dansen de aristocraten in haar smaakvol ingerichte huis, terwijl achter gesloten deuren rebellen worden ontvangen. Niemand vermoedt de zucht naar wraak die in Lila's gewonde hart woedt, niemand vermoedt dat zij een arglistig complot smeedt.

Als het web van de Zwarte Weduwe is voltooid, als Lila's plan slaagt, zal een machtig bankiersgeslacht ten onder gaan - dan zal het Huis van Mendoza vallen...
Schrijver: Beverly Byrne
Oorspronkelijke titel: The flames of vengeance
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789026971952
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
In de armen van de nacht
Sussex, 1939: In een deftig koel landhuis op het Engelse platteland wordt de rust wreed verstoord. Er is een moord gepleegd op de heer des huizes. Lady Swanning, de prachtige jonge echtgenote van het slachtoffer, verdwijnt zonder een spoor achter te laten. Slechts zeer weinigen weten dat bij deze schokkende misdaad een fabelachtig rijke en trotse bankiersfamilie is betrokken: Het Huis van Mendoza...

Londen, 1970: Lily Cramer, een kwetsbare maar onbuigzame jonge vrouw, heeft haar vader nooit gekend. Vastbesloten gaat zij naar hem op zoek. Maar als Lily probeert de sluier op te lichten die haar verleden overschaduwt, krijgt zij te maken met de macht van de Mendoza's. Zij hebben gezworen het geheim van Lily's afkomst voor altijd te beschermen. Alleen Lily's wanhopige poging haar jeugdleed ongedaan te maken geeft haar de kracht zich te verzetten tegen de meedogenloze familie Mendoza. Lily vindt de waarheid, en... een onmogelijke liefde die zij nooit kan vergeten.

New York, 1980: Andy Mendoza is afkomstig uit een familie die hij haat en veracht. Hij wil niets te maken hebben met het kwaad dat door zijn genadeloze voorouders is aangericht. Zelfs als dat hem de vrouw kost die zijn hart heeft beroerd. In een zonovergoten paleis in Zuid-Spanje wordt Andy ter verantwoording geroepen. Dan begrijpt hij dat hij de strijd om zijn levensgeluk niet langer kan ontlopen.

Lily en Andy, twee dappere jonge mensen, verteerd door verlangen en smart, laten mysterieuze echo's uit het verleden ontvlammen tot een razend vuur in het heden. Maar alleen zij die kunnen vergeven en vergeten zullen triomfantelijk herrijzen uit de as...
Schrijver: Beverly Byrne
Oorspronkelijke titel: The firebirds
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789026971969
Uitgever: Van Holkema & Warendorf