Boekenplank:
Kies

Boeken van Julie Cantrell

Julie Cantrell (Baton Rouge, VS) is opgegroeid in Louisiana, maar woont nu met haar gezin in Mississippi. Cantrell schrijft romans waarin relaties, doorzettingsvermogen en het geloof een belangrijke rol spelen.

Meer over Julie Cantrell

Geboren: 1973

Website: Julie Cantrell


Overzicht

  • Vederlicht - The feathered bone

Millie Reynolds

  1. Het lied van de bomen - Into the free
  2. Dans van de bergen - When mountains move
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtVederlicht

'Het maakt niet uit hoe groot ze zijn, of welke vorm of kleur ze hebben - veren zijn allemaal hetzelfde. Ze zijn zacht, teer. Maar ze hebben een verborgen eigenschap: ze zijn ijzersterk.'

Als Amanda Salassi als begeleidster meegaat met het schoolreisje van haar twaalfjarige dochter Ellie, wordt haar grootste angst bewaarheid: Sarah, de beste vriendin van haar dochter, verdwijnt spoorloos in het moerasland van Louisiana.

Amanda's wereld stort binnen korte tijd volledig in. Het kost het uiterste van haar krachten om niet in de wanhoop ten onder te gaan. De niet-aflatende zoektocht naar Sarah wordt voor Amanda tegelijkertijd een persoonlijke zoektocht naar hoop en zin in tijden van ondraaglijk verdriet en verlies.

Schrijver: Julie Cantrell
Oorspronkelijke titel: The feathered bone
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789023996729
Uitgever: Mozaïek

Millie ReynoldsHet lied van de bomen

Mississippi, 1929. Millie Reynolds groeit op tijdens de crisisjaren. Ze wil niets liever dan ontsnappen aan haar ellendige bestaan: een gewelddadige vader en een moeder die haar verwaarloost. Vastbesloten gaat ze op zoek naar een plaats waar ze zich echt thuis voelt.

Dan ontdekt Millie de sleutel van een kist die verrassende geheimen uit vorige generaties van haar eigen familie onthult. Wanneer haar leven een tragische wending neemt, kan Millie dankzij de mysterieuze inhoud van deze kist eindelijk de langdurige vicieuze cirkel van waanzin en mishandeling in haar familie doorbreken.

Door dit alles heen ondergaat Millie de ontroerende ervaring van haar eerste liefde. Tegelijkertijd wordt haar vertrouwen op God op de proef gesteld. Zal Millie dankzij de kracht van vergeving uiteindelijk de weg vinden naar echte vrijheid.

Schrijver: Julie Cantrell
Oorspronkelijke titel: Into the free
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789023994282
Uitgever: Mozaïek
Dans van de bergen

Lente 1943. Millies huwelijk met dierenarts Bump is een kantelpunt in haar leven. Ze laat het Mississippi van haar jeugd achter zich en gaat met haar man op een ranch in de Rocky Mountains wonen.

Maar haar herinneringen reizen met haar mee: Millie worstelt met een duister geheim, waarvan zelfs haar echtgenoot niet weet. Gelukkig ontmoet ze Kat, een bijzondere vrouw bij wie ze zich veilig voelt. Maar kan haar man het ook niet opvallend goed met Kat vinden?

Millies wereld stort in. Met vallen en opstaan ontdekt ze dat er één ding sterker is dan haar verleden: haar toekomst.

Schrijver: Julie Cantrell
Oorspronkelijke titel: When mountains move
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789023994572
Uitgever: Mozaïek