Boekenplank:
Kies

Boeken van Costanza Casati

Costanza Casati is geboren in Texas, groeide op in een dorp in Noord-Italië en woont in Engeland. Voordat ze naar Londen verhuisde, bezocht ze een klassiek lyceum in Italië, waar ze vijf jaar Oudgriekse taal en literatuur studeerde. Casati is afgestudeerd aan het Warwick Writing MA programma en werkt als journalist en scenarioschrijver.

Meer over Costanza Casati

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1995

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

Klytaimnestra

Koninginnen worden ofwel gehaat, ofwel vergeten. Klytaimnestra weet al welke optie haar het beste past...

Je bent geboren uit een koning, maar trouwt met een tiran. Je kijkt hulpeloos toe als hij je kind offert om de goden gunstig te stemmen. Je ziet hem oorlog voeren in een vreemd land en troost jezelf met je eigen gewelddadige gedachten. Want dit was niet de eerste keer dat je het onderspit moest delven. Dit was niet het leven dat je verdiende. En dit wordt niet je ondergang. Langzaam smeed je je plan.

Als de echtgenoot aan wie je toebehoort triomfantelijk terugkeert, word je een vrouw die een keuze heeft. Accepteren of wreken; er komt hoe dan ook een schandaal van. Dus je wacht je tijd af en dwingt vergelding af bij de goden. Want jij begrijpt al heel lang iets wat de anderen nooit begrepen hebben: als de macht je niet gegeven wordt, moet je zelf het heft in handen nemen.

Klytaimnestra is een wervelende roman die zich afspeelt in de Griekse oudheid; een zinderend verhaal over macht en voorspellingen, over haat en liefde, en over een onvergetelijke koningin die meedogenloos de dood afriep over iedereen die haar onrecht aandeed.

Schrijver: Costanza Casati
Oorspronkelijke titel: Clytemnestra
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789083335742
Ebook: 9789083335759
Uitgever: Orlando