Boekenplank:
Kies

Boeken van Max Catto


Overzicht

  • D-dag in het paradijs - D-day in paradise
  • De duivel op klaarlichte dag - The devil at four o'clock
  • De Spaanse furie - King Oil
  • Kussen van Venus - Love from Venus
  • Mozes in de rimboe - Mister Moses
  • Murphy's oorlog - Murphy's war

gedetailleerd overzicht

OverzichtD-dag in het paradijs
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.
Schrijver: Max Catto
Oorspronkelijke titel: D-day in paradise
Eerste uitgave: 1963
Uitgever: Libra
De duivel op klaarlichte dag
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.
Schrijver: Max Catto
Oorspronkelijke titel: The devil at four o'clock
Eerste uitgave: 1958
Uitgever: De Fontein
De Spaanse furie
Tegen het eind van de 19de eeuw reist Frank Dibbler, een ruige veeboer uit Texas, naar Spanje om een vrouw te zoeken. Zijn oog valt op de Spaanse gravin Maria de Estramadura, maar in haar onstuimige hart weet hij alleen haat en verachting te wekken. Toch wordt zij door haar vader tot een huwelijk gedwongen. Frankt sleept zijn weerspannige bruid mee naar Texas. Voordat hij Maria heeft getemd, heeft hij zijn veestapel verspeeld, is zijn boortoren in de lucht gevlogen en hebben ze elkaar nog net niet vermoord... Maar deze twee mensen kunnen ook hartstochtelijk liefhebben.
Schrijver: Max Catto
Oorspronkelijke titel: King Oil
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 90-218-3031-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Kussen van Venus
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.
Schrijver: Max Catto
Oorspronkelijke titel: Love from Venus
Eerste uitgave: 1965
Uitgever: Walter Beckers
Mozes in de rimboe
De stoere, Westerse techniek heeft een machtige stuwdam geworpen in een verre vallei van Frans Equatoriaal Afrika. De achter de dam opgehoopte watermassa zal de energie leveren voor een elektrische centrale, machtige bevloeiïngswerken en zelfs industrieën in het leven roepen en welvaart brengen in de wildernis. De sluizen zullen worden gesloten, zodra die ene primitieve volksstam uit de vallei is verhuisd naar een welvarender gebied. Er is maar één moeilijkheid: de stam vertikt het om te verhuizen. De bestuursambtenaar Louis briest van woede, de plaatselijke missionaris vraagt om geduld, het stamhoofd saboteert. Maar iedereen, zelfs een detachement soldaten, staat machteloos. Maar wat niemand voor elkaar kan krijgen, dat speelt een schilderachtige, zij het wat verdachte figuur klaar, die in erbarmelijke toestand met zijn kano bij het dorp van de stam komt aandrijven en tussen de biezen wordt gevonden. Het is dokter Joe Mozes, kermisklant, kwakzalver, diamantsmokkelaar... en nu door de omstandigheden (én zijn naam) gedwongen de leiding op zich te nemen van een moderne exodus. Het wordt een 40-daagse tocht tijdens welke de gewiekste Joe Mozes, gezeten op een olifant, de ene stunt na de andere moet uithalen om de eigenzinnige stam in bedwang en in leven te houden. Nu eens dreigt een inheemse Brigitte (waar de Bardot-cultus al niet doordringt!) de boel in het honderd te sturen, dan weer eist de stam van Mozes dat hij de wateren zal klieven...
Schrijver: Max Catto
Oorspronkelijke titel: Mister Moses
Eerste uitgave: 1961
Uitgever: Nieuwe Wieken


Murphy's oorlog
Murphy is een wees die het nooit goed heeft kunnen verkroppen dat zijn moeder hem kort na zijn geboorte ongefrankeerd op het postkantoor achterliet. Hij is opgegroeid in weeshuizen, heeft de gekste baantjes gehad, zoals het rondvliegen van een Australische bush-bush dokter. Hij is onder-officier op een Engels oorlogschip, dat in konvooi vaart. Murphy is echter meer geïntresseerd in de vrouwtjes dan in de oorlog.
Schrijver: Max Catto
Oorspronkelijke titel: Murphy's war
Eerste uitgave: 1969
Uitgever: Luitingh-Sijthoff