Boekenplank:
Kies

Boeken van Pere Cervantes

Meer over Pere Cervantes

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Spanje

Website: Pere Cervantes


Overzicht

Op zoek naar mijn vader

Een brute moord in een door oorlog en verlies geteisterd Barcelona dreigt een lang verborgen familiegeheim te onthullen...

Barcelona, 1945. De twaalfjarige Nil Roig brengt zijn dagen door met het op zijn fiets vervoeren van filmspoelen van de ene naar de andere bioscoop. Zijn droom is ooit zelf filmoperateur te worden.

Op de dag dat hij dertien jaar wordt, is hij in het trappenhuis bij zijn woning getuige van een moord. Nadat de moordenaar heeft gedreigd hem ook te doden als hij zijn mond voorbijpraat, geeft het stervende slachtoffer Nil een mysterieus en naar later blijkt uiterst zeldzaam verzamelplaatje met de foto van een vooroorlogse filmacteur. Met zijn laatste krachten fluistert hij de jongen een naam toe: David.

Dat is ook de naam van Nils vader, die verdween op de dag dat Barcelona bezet werd door de regering van Franco. Nil gaat op zoek naar de waarheid achter zijn vaders verdwijning en achter het mysterieuze filmplaatje. Een zoektocht waarvoor hij een hoge prijs zal moeten betalen.

Tegen de filmische achtergrond van een Barcelona dat tussen licht en schaduw zweeft, vertelt Op zoek naar mijn vader ons het verhaal over de bioscopen die de toevluchtsoorden vormden voor mensen die wilden wegdromen van de ellende en de dreiging van alledag, over de ongekende kracht van vrouwen, die de ware oorlogshelden waren, en over de kwetsbaarheid en dubbele natuur van de mensheid. Een betoverende, emotioneel geladen roman vol mysterie.

Schrijver: Pere Cervantes
Oorspronkelijke titel: ll ragazzo che amava il cinema
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789400513563
Ebook: 9789044932553
Uitgever: Bruna