Boekenplank:
Kies

Boeken van Soman Chainani

Soman Chainani is schrijver en filmproducer. Hij studeerde Engels en Amerikaanse literatuur aan Harvard University en volgde het MFA Film Program van Columbia University.

Meer over Soman Chainani

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Soman Chainani


De School van Goed en Kwaad / The School for Good and Evil

  1. De school van goed en kwaad - The school for good and evil
  2. Een wereld zonder prinsen - A world without princes
  3. Lang en gelukkig - The last ever after
  4. Op zoek naar roem - Quests for glory

gedetailleerd overzicht

De School van Goed en Kwaad / The School for Good and EvilDe school van goed en kwaad

Volgens een mythe worden er één keer in de vier jaar twee kinderen ontvoerd uit Gavaldon om naar De school van goed en kwaad te gaan, waar ze worden opgeleid tot sprookjesfiguren. De mooie, blonde Sophie kan niet wachten: ze wordt zonder twijfel de beste prinses ooit. Sneeuwwitje, eat your heart out!

Haar vriendin Agatha gelooft niet in die onzin, tot ze ontvoerd worden...

Sophie wordt tot haar afgrijzen op de afdeling voor slechteriken geplaatst, waar ze het moet zien te rooien tussen aankomende heksen en huurmoordenaars, en Agatha komt tussen suikerzoete prinsessen terecht. Sophie is woedend over deze 'vergissing', en Agatha wil alleen maar naar huis. Maar hoe?

The School for Good and Evil - 2022
Regisseur: Paul Feig
Cast: Kit Young, Sophia Anne Caruso, Cate Blanchett (stem), e.a.
Schrijver: Soman Chainani
Oorspronkelijke titel: The school for good and evil
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789402710786
Ebook: 9789402766288
Uitgever: HarperCollins
Een wereld zonder prinsen

Volgens een mythe worden er eens in de vier jaar twee kinderen ontvoerd uit Gavaldon om naar De school van goed en kwaad te gaan, waar ze worden opgeleid tot sprookjesfiguren. Dat is precies wat de twee vriendinnen, Agatha en Sophie, is overkomen. Na veel levensgevaarlijke avonturen zijn ze tot hun opluchting weer thuis, maar stiekem moeten ze bekennen dat hun leven in Gavaldon best saai is.

Als Agatha wenst dat ze andere keuzes had gemaakt, heropent ze tot haar stomme verbazing de poorten naar De school van goed en kwaad. Alles blijkt daar echter veranderd. Er zijn nu twee scholen. De meisjes zitten op de ene school en de jongens op de andere, en ze staan op voet van oorlog met elkaar. Kunnen Agatha en Sophie de vrede herstellen?

Schrijver: Soman Chainani
Oorspronkelijke titel: A world without princes
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402711578
Ebook: 9789402767056
Uitgever: HarperCollins
Lang en gelukkig

Toen hartsvriendinnen Sophie en Agatha ieder hun eigen weg insloegen, leek hun gezamenlijke avontuur afgelopen. Agatha ging met Tedros terug naar Gavaldon en Sophie bleef achter bij de mooie, jonge Schoolmeester.

Maar ze kunnen geen rust in hun nieuwe levens vinden. Hun verhaal - en dat van vele anderen - moet herschreven worden. Nu de meiden van elkaar gescheiden zijn, heeft het Kwaad de macht overgenomen en zijn de slechteriken van het verleden terug om hun eigen eindes te veranderen. De wereld van Goed en Kwaad staat weer volledig op zijn kop. Kunnen Sophie en Agatha het Kwaad voor eens en altijd stoppen?

Schrijver: Soman Chainani
Oorspronkelijke titel: The last ever after
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402711684
Ebook: 9789402767209
Uitgever: HarperCollins
Op zoek naar roem

Volgens een mythe worden er eens in de vier jaar twee kinderen ontvoerd uit Gavaldon om naar de School van Goed en Kwaad te gaan, waar ze worden opgeleid tot sprookjesfiguren. Agatha en Sophie zitten inmiddels in hun vierde jaar. Dit jaar moeten zij, Tedros en de andere leerlingen zich buiten het terrein van de school begeven voor een verplichte queeste die grote risico’s met zich meebrengt. Daarbij komen ze terecht in hun eigen sprookjes.

De zoektocht brengt Sophie en Agatha in de onvoorspelbaarste en gevaarlijkste situaties. En de inzet is hoog: als ze slagen, zal het hun eeuwige roem brengen, maar als ze falen, betekent dat vergetelheid voor altijd...

Schrijver: Soman Chainani
Oorspronkelijke titel: Quests for glory
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402713886
Ebook: 9789402769562
Uitgever: HarperCollins