Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Derwent Christmas

Boeken van Derwent Christmas

Derwent Christmas (geen pseudoniem, maar zijn echte naam) is een Groninger met een Engelse vader. Christmas was stadsdichter van Leeuwarden en docent Nederlands en oprichter van het literaire tijdschrift Tzum.

Meer over Derwent Christmas

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1972

Geboorteland: Nederland

Website: Derwent Christmas


Overzicht

  • De stilte voor Julia
  • Twee tranen
  • Volmaakte verdwijning

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe stilte voor Julia

Nadat hij moeizaam is hersteld van een burn-out verliest Aaron in korte tijd zowel zijn dochter als zijn vrouw. Hij weet wie schuld heeft aan de dood van zijn geliefden en zint op wraak.

 Op de dag van de begrafenis van zijn vrouw rijdt hij niet achter de lijkwagen mee in de begrafenisstoet, maar neemt hij de eerste de beste afslag. Hij heeft niets meer te verliezen en wil vergelding.

Schrijver: Derwent Christmas
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044531305
Ebook: 9789044531312
Uitgever: De Geus
Twee tranen
Wanneer Didier Dominique, eigenaar van een succesvol reclamebureau, tot het besef komt dat zijn rijkdom hem alles heeft gegeven wat hij zich kan wensen, besluit hij dat het tijd wordt het roer om te gooien: hij gaat lesgeven aan een hogeschool.

In de collegezaal komt hij in contact met Marian, een studente die een onheilspellende aantrekkingskracht op hem heeft. Hoewel hij in het zakenleven alles en iedereen naar zijn hand weet te zetten, kan Didier maar geen greep krijgen op de studente; met noodlottige gevolgen.

Vanuit zijn cel op 'death row' vertelt Didier - een week voor de executie - over de verhouding die hem alles ontnam wat hij ooit bezat en maakt hij duidelijk hoe een man als hij kan overleven in een wereld waar andere wetten gelden.
Schrijver: Derwent Christmas
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789046803301
Ebook: 9789044532340
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Volmaakte verdwijning
Illusionist Will Freedom besluit afscheid te nemen van Paulette, de vrouw die al vijfentwintig jaar zijn assistente is. Hij stelt die mededeling aan haar echter telkens uit, tot het laatste optreden van het seizoen zich aandient.

Dan gebeurt er iets wat Will nooit had kunnen voorzien: tijdens de show verdwijnt Paulette. Zonder één spoor achter te laten.

Naast ergernis en verbijstering maakt zich vooral een obsessieve nieuwsgierigheid van Will meester. Hoe is het mogelijk dat Paulette hem heeft overtroffen? In de dagen na de verdwijning stuit hij op de eerste schokkende aanwijzing...
Schrijver: Derwent Christmas
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789046814000
Ebook: 9789046810378
Uitgever: Nieuw Amsterdam