Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Jolanda Ivonne Clément

Boeken van Jolanda Ivonne Clément

Jolanda Ivonne Clément studeerde marketing, communicatie en (bedrijfs)journalistiek. Ze schreef voor diverse vakbladen in de gezondheidszorg en werkt hoofdzakelijk voor maatschappelijk betrokken organisaties. Haar grote passie is het schrijven van fictie, dat ze verweeft met haar interesse voor geschiedenis, filosofie en de natuur.

Meer over Jolanda Ivonne Clément

Genre: Roman

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Oostwaarts
  • Pleasant Valley
  • Rio

Dubbel uitgegeven titels

  • Wij waren de Vickersons - zie Pleasant Valley
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtOostwaarts

1952. Dat zijn moeder in de oorlog een relatie had met een jonge Wehrmachtsoldaat, weet de elfjarige Heindert niet, en evenmin dat hij een zoon is van die Duitser. Wat hij wel weet: zijn moeder heeft een syndroom, zijn opa en oma herkent hij niet meer, hij wordt gepest op school en niet alleen door klasgenoten, ook de leraren sparen hem niet.

Deze historische roman gaat over de zoon van een zogeheten moffenmeid. Wat zijn moeder verweten wordt: verliefd worden op een Duitse soldaat. Wat hem verweten wordt: geboren worden.

De grootmoeder van Jolanda Clément was kind in een NSB-gezin. Na de oorlog werd ze als negenjarige geïnterneerd en gedurende haar hele leven bleef ze geconfronteerd worden met de keuzes van haar ouders. Ze ontwikkelde op jonge leeftijd schizofrenie, dat haar - evenals Heinderts' moeder - in een inrichting deed belanden en waar ze op 49-jarige leeftijd stierf. De grootmoeder van Clément heeft altijd gezwegen over haar verleden. Omdat de ware toedracht van haar verhaal niet meer te achterhalen is, maar de gevolgen ervan nog steeds nawerken, schreef Clément deze alternatieve vertelling, waarin fictie en geschiedenis samenkomen.

Schrijver: Jolanda Ivonne Clément
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026354229
Ebook: 9789026354236
Uitgever: Ambo | Anthos
Pleasant Valley

De perfecte buitenwijk. Een verwaarloosd kind...

1973. Shannon ‘Kite’ Vickerson is een verlegen meisje van negen dat met haar ouders en zus Margret in een groene buitenwijk van Chicago woont. Bij de Vickersons is alles ogenschijnlijk perfect. Toch durft Kite alleen maar over straat met haar vlieger, waarachter ze zich kan verschuilen.

Dan komt er een probleemgezin met zeven kinderen in de wijk wonen: de Finches. Ze zijn luid, maken rotzooi en de kinderen lopen in pyjama over straat. De buren steken de koppen bij elkaar om het gezin zo snel mogelijk weg te werken. Pogingen daartoe lopen verschrikkelijk uit de hand en dan blijkt hoe zwak de fundamenten onder Kites perfecte wereld zijn.

Zus Margret zoekt haar toevlucht bij de buren. Kite wordt aan haar lot overgelaten en stevent af op een tragedie. Jarenlang torst ze alles met zich mee, totdat ze als zeventienjarige besluit op te graven wat het licht niet verdragen kon.

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Jolanda Ivonne Clément
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026360756
Ebook: 9789026360763
Uitgever: Ambo | Anthos
Rio

Revolutie, moord en liefde in de roaring twenties van Brazilië...

Inspecteur en koffiebaron Eduardo Eliades is belast met het oplossen van een mysterieuze moord, tegelijkertijd stort thuis zijn huwelijk definitief ineen. Danseres en secretaresse Maria Marguiris da Silva is op zoek naar een manier om op eigen benen te staan terwijl ze overvallen wordt door de intense liefde voor een eigenzinnige jongeman.

Hun beider levens raken in een stroomversnelling: Eliades wil het juiste doen, ook als dat tegen de belangen van zijn eigen, heersende klasse indruist, en Maria wil haar pas ontdekte zelfbewustzijn ten koste van alles bewaken. De traditionele waarden hebben voor beiden afgedaan, maar waarvoor moeten deze plaatsmaken?

Als de Tenentes, een groep jonge officieren, São Paulo belegeren om een revolutie te forceren, wordt zowel Eduardo’s als Maria’s integriteit op de proef gesteld en blijkt dat ieders individuele zoektocht naar ware liefde meer met die van de ander verstrengeld is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Schrijver: Jolanda Ivonne Clément
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789026364860
Uitgever: Ambo | Anthos

Dubbel uitgegeven titelsWij waren de Vickersons

Zie voor de beschrijving van dit boek: Pleasant Valley.

Schrijver: Jolanda Ivonne Clément
Oorspronkelijke titel: zie Pleasant Valley
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026364464
Ebook: 9789026365539
Uitgever: Ambo | Anthos