Boekenplank:
Kies

Boeken van Ernest Cline

Meer over Ernest Cline

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1972

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Ernest Cline


Overzicht

  • Armada - Armada

OASIS

  1. Ready player one - Ready player one
  2. Ready player two - Ready player two
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtArmada

Voor Zack Lightman is het een dag als alle andere. Hij zit uit het raam te staren tijdens een saaie les wiskunde. Plotseling ziet hij een ufo langsvliegen. Hij denkt dat hij gek is geworden. Als hij wat beter kijkt, weet hij wel zeker dat hij gek is geworden. Het ruimteschip ziet er namelijk precies zo uit als dat van de kwaadaardige aliens in Armada, de game waar Zack zo verslaafd aan is dat hij op de wereldwijde ranking op de zesde plek staat.

Wat hij ziet blijkt allemaal echt te zijn. Aliens zijn vastbesloten de aarde te vernietigen en zullen binnen vierentwintig uur aanvallen. De wereld maakt zich op voor een verwoestende aanval. Zack en andere fanatieke spelers van Armada moeten drones besturen om te helpen de aarde te verdedigen. Het lot van de wereld ligt plots op de schouders van de nerds.

Schrijver: Ernest Cline
Oorspronkelijke titel: Armada
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789021401638
Ebook: 9789021401645
Uitgever: Querido

OASISReady player one

We schrijven 2044. Sinds de Grote Recessie leeft een aanzienlijk deel van de wereldbevolking in schrijnende armoede. Als James Halliday kinderloos sterft, laat hij de hongerende mensheid een fantastisch spel na: OASIS, een onlinegame die door miljarden spelers tegelijk gespeeld kan worden.

Kort na zijn dood blijkt dat hij drie sleutels in het spel verstopt heeft, die leiden naar een kluis waarin de rest van zijn erfenis ligt opgeborgen. Wie de sleutels vindt, wordt in één klap multimiljonair.

De jacht op de sleutels voert honderdduizenden nerds, geeks en gamers terug naar de jaren tachtig van de twintigste eeuw, de tijd waarin Halliday opgroeide. In de popcultuur van the eighties gaan ze op zoek naar aanwijzingen - en naar geluk.

Ready Player One - 2018
Regisseur: Steven Spielberg
Cast: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, e.a.
Schrijver: Ernest Cline
Oorspronkelijke titel: Ready player one
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021408880
Ebook: 9789021449760
Uitgever: Querido
Ready player two

Een paar dagen na het winnen van de door OASIS-oprichter James Halliday georganiseerde wedstrijd doet Wade Watts een ontdekking die alles verandert: in de archieven van Halliday ligt een nieuwe technologie verborgen die de wereld zal veranderen en OASIS duizend keer wonderbaarlijker - en verslavender - zal maken dan zelfs Wade ooit had durven dromen.

Daarmee begint een nieuwe zoektocht, met een nieuw raadsel; Hallidays allerlaatste easter egg. Maar een onmogelijk krachtige en gevaarlijke nieuwe rivaal ligt op de loer. Iemand die over miljoenen lijken zal gaan om te krijgen wat hij wil.

 Dit keer staan niet alleen Wades eigen leven en de toekomst van OASIS op het spel, maar ook het lot van de mensheid.

Schrijver: Ernest Cline
Oorspronkelijke titel: Ready player two
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789021426198
Uitgever: Volt