Boekenplank:
Kies

Boeken van John Clive


Overzicht

  • Barossa - Barossa
  • De laatste Liberator - The last Liberator
  • De leeuwekooi - The lions cage
  • KG 200; onder valse vleugels - KG 200; the force with no face

gedetailleerd overzicht

OverzichtBarossa
De vierjarige Trudie Langbein is het vijfde kind dat ontvoerd wordt uit het dorpje in de lieflijke Barossa Valley.
TV-verslaggever Harry Brockway interviewt haar moeder, de alleenstaande Sharon, en raakt persoonlijk bij de zaak betrokken. Hij besluit op eigen houtje op onderzoek uit te gaan en ontdekt dat er zich in Barossa Valley vreemde dingen afspelen.
Twee Duitse wetenschappers, die het rokende Duitsland van vlak na de Tweede Wereldoorlog ontvlucht zijn, hebben hun ideeën nooit opgegeven. Ze zijn nu, midden in de verlaten Australische woestijn, bezig met de afronding van een angstaanjagend projekt.
De ontvoerde kinderen worden daar indirekt, op gruwelijke wijze, bij gebruikt. Als de kernproeven lukken, is het einde van de wereld nabij...
Schrijver: John Clive
Oorspronkelijke titel: Barossa
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-229-5362-9
Uitgever: Bruna
De laatste Liberator
Jacht op het geheimzinnige wrak van de Amerikaanse bommenwerper op de bodem van het IJsselmeer.
Het IJsselmeer is een kerkhof van vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog boven Nederland werden neergeschoten. Bij de drooglegging van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland kwamen talloze wrakken aan de oppervlakte, inclusief de bemanning en de meestal hoogexplosieve ladingen.
Dit dramatische historische feit vormt de achtergrond van deze thriller, die zich voor het grootste deel afspeelt op Nederlandse bodem.
Schrijver: John Clive
Oorspronkelijke titel: The last Liberator
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-229-5286-X
Uitgever: Bruna
De leeuwekooi
1944. Joe Porter, een door het weeshuis gehard man, is soldaat in het Britse leger. Samen met de Ier Eddie Pearce en de GI Nick Hillier, zet hij een schaduwleger op van deserteurs, dankbaar gebruikmakend van de verwarring die er heerst achter de optrekkende geallieerden, om allerlei zwarte handel te bedrijven.
Lisette is een jonge, mooie, maar schuchtere Belgische, die in Antwerpen Cinema Cineac uitbaat, waar ze films vertoont voor Duitse soldaten. Lisette heeft een geheim - haar liefde voor de Duitser, Manfred. Wanneer de Duitsers echter moeten terugtrekken wordt ze, samen met vele anderen, beschuldigd van collaboratie. De straf is brutaal - haar haar zal worden afgeschoren, haar borsten beklad met hakenkruisen.
Dan, als de aanval op Antwerpen begint, kruisen zich de paden van Lisette en Joe.
Schrijver: John Clive
Oorspronkelijke titel: The lions cage
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-252-9021-3
Uitgever: Facet
KG 200; onder valse vleugels
De dreiging was echt. De vijand beschikte over een uiterst geheimzinnig eskader. De geallieerden wisten alleen de naam: KG 200.
Het begon met de vreemde verdwijning van een piloot in het Engelse Mersea. De geallieerde inlichtingendiensten drongen aan op een onderzoek om het mysterie op te lossen.
De ongelooflijke samenzwering die John Croasdell en de Amerikaanse luitenant-kolonel Gene Vandamme ontdekten bij een afgelegen bergmeer in het door de Duitsers bezette Noorwegen verbijsterde de geallieerden en zette hen aan tot tegenacties in Engeland, Rusland en bijna elk ander land in het bezette Europa. Het vond zijn dramatische hoogtepunt in een laatste, wanhopige luchtslag.
Het verhaal van KG 200 is even verbazingwekkend als meeslepend, maar het is écht gebeurd! KG 200 bestond inderdaad, en het was het best bewaarde geheim uit de Tweede Wereldoorlog. De eenheden binnen KG 200 wisten niet van elkaars bestaan en ze waren totaal onbekend aan de rest van de Duitse oorlogsmachine. Nu, zovele jaren later, zijn bijna alle gegevens over KG 200 'vernietigd' of 'zoek geraakt'.
KG 200; onder valse vleugels is een verhaal dat er om schreeuwde verteld te worden. En toch zijn er mensen, zelfs nu nog, die het liever geheim hadden gehouden.
* Geschreven door J.D. Gilman en John Clive.
Schrijver: John Clive
Oorspronkelijke titel: KG 200; the force with no face
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-6790-214-4
Uitgever: Kadmos