Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Stuart Archer Cohen

Boeken van Stuart Archer Cohen

Meer over Stuart Archer Cohen

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1958

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Stuart Archer Cohen


Overzicht

  • Engelen van steen - The stone angels
  • Onzichtbare wereld - Invisible world

gedetailleerd overzicht

OverzichtEngelen van steen
De opdracht deprimeerde hem. Hij wist dat het Waterbury-onderzoek bedriegerij zou zijn, een politiek spelletje, en dat de chef daarvan op de hoogte was. Hij wist dat het feit dat hij aangewezen was het onderzoek te leiden, juist bedoeld was om de moordenaar niet te vinden. Daarover bestond geen twijfel, want hij was degene die de kogel in het achterhoofd van Waterbury had geschoten.

Comisario Miguel Fortunato is al lang politie-inspecteur in Buenos Aires. Misschien wel te lang. Hij heeft zijn zakken in de loop der jaren gevuld met meer dan een half miljoen dollars aan steekpenningen. Maar zo gaat dat nou eenmaal... Weliswaar heeft hij minder slechte dingen gedaan dan sommigen van zijn collega's, maar hij heeft ook nooit de moed gehad om zijn vrouw - die net aan kanker is overleden - te vertellen waar het grootste deel van hun geld vandaan kwam.

En nu zit hij met een nogal delicaat probleem. Een tijdje geleden is het lichaam van Robert Waterbury, een Amerikaanse romanschrijver, in Fortunato's district gevonden - een kogel door het hoofd. De zaak was snel afgedaan als een uit de hand gelopen drugsdeal. Maar nu hebben de Amerikanen iemand gestuurd om de zaak opnieuw te onderzoeken. Iemand die al snel ontdekt dat hier in Buenos Aires de waarheid over het algemeen niet hoog op de prioriteitenlijst staat...
Schrijver: Stuart Archer Cohen
Oorspronkelijke titel: The stone angels
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789061122838
Uitgever: Karakter
Onzichtbare wereld
Een onverwachte uitnodiging van een oude jeugdvriend rukt Andy Mann weg uit zijn alledaagse leventje in New York en brengt hem naar het exotische Hongkong. Daar blijkt hij een van de vier genodigden te zijn op de begrafenis van de excentrieke, aan lager wal geraakte kunstenaar Clayton Smith, die zelfmoord heeft gepleegd.

In de daaropvolgende dagen spelen de vier mannen een rol in een avontuur dat door Clayton zelf is geregisseerd. Aan de hand van zijn mysterieuze aanwijzingen gaan ze op zoek naar een lap bijzonder kostbaar textiel, waarop een landkaart van de onzichtbare wereld afgebeeld zou zijn.
Schrijver: Stuart Archer Cohen
Oorspronkelijke titel: Invisible world
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789069743271
Uitgever: Arena